RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Csak természetesenÉrtékeink újratöltve FittmúzeumMúzeumi kulisszatitkokMúzeumi szünetelő16+ Kerülj pályára!
Dubniczay-palota
8200 Veszprém, Vár utca 29.
Általános információk
A Művészetek Háza Veszprém olyan több funkciós közgyűjtemény, amely kiállítótereket, alkotóműhelyeket üzemeltet, letéti gyűjteményeket gondoz, könyvkiadói tevékenységet folytat és saját kortárs képzőművészeti kollekcióval is rendelkezik. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata három évtizede működteti példaértékű támogatással az 1993-ban megalapított intézményt. Célunk, hogy a jól megalapozott kortárs művészeti (képzőművészeti és irodalmi) programot tovább folytassuk. 2022 évtől kezdőden több figyelmet fordítottunk a gyűjtemények gondozására, a nyilvántartására és az állagmegóvásra is. Kiemelten lényegesnek tartottuk a széles korosztályt megcélzó, közösségszervezésen alapuló közművelődési tevékenységet, a családoknak és fiatal felnőtteknek szóló rendezvényeket, valamint a szenior programok szervezését. A Művészetek Háza Veszprém Művelődési Ház és Kiállítóhely 16 nyertes EKF pályázat segítségével friss szemléletű, a VEB 2023 projekthez jól illeszkedő, új rendezvénytípusokkal megújított programkínálattal gazdagodott. Célunk, 2023 - 2028 években is, hogy a eredményeit tovább fejlesztve közösségi működésen alapuló közgyűjteménnyé formáljuk. Összehangolt csapatmunkával és kommunikációval szeretnénk megalapozni a jelentős tárgyi és szellemi potenciállal rendelkező intézmény pozitív jövőképét. Intézményünk város vendégei szolgálatában a képző- és iparművészet, valamint a kortárs irodalom sokszínű és innovatív hasznosítására, értékeinek megőrzésére és bemutatására törekszik. Tevékenységével támogatja a lelki egészség megőrzését, a környezettudatosságot, az esélyegyenlőséget, a tehetséggondozást, a kultúrák közötti párbeszédet és a kulturális alapú gazdaságfejlesztést. Segíti a köznevelési célok elérést, a szenior és családbarát programok megvalósítását. Szervezi a helyi közösségek művelődését és az egész életen át tartó tanulását.
Művészetek Háza Veszprém
Veszprém
Vár utca17.
E-mail: arthouse@arthouseweb.hu
Telefon: +36 88 425 204
https://www.muveszetekhaza.hu/
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: csendnapok, művészetterápia, képzőművészet, fotóművészet, tegularium, művészetoktatás, design
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A Művészetek Háza Veszprém galériái Veszprém történelmi városrészében, a várban találhatóak, két különálló blokkban. A Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény és a Csikász Galéria közvetlenül a Várkapu után a Tűztorony közelében, míg a Dubniczay-palota a Szentháromság téren található.

Autóval
A vár gépjárműforgalom elől elzárt terület, viszont az Óváros téri parkolóból galériáink pár perc sétával megközelíthetőek.

Közösségi közlekedéssel
A buszpályaudvartól mindössze 10 perc sétára vagyunk, a távolabbra fekvő vasútállomásról érdemes a helyi járatos buszokat választani.  A 4-es és 4/A-s buszokkal a Megyeháza téri megálló, a 10-es és 2-es busszal a Színház megálló ajánlott.

Kerékpárral 
A várban macskaköves út vezet végig. A Dubniczay-palota udvarán kerékpártámaszok várják a kerékpárral érkezőket.

Kerekesszékkel érkezők
A veszprémi várat macskakővel kirakott meredek feljárón lehet megközelíteni. Galériáink korlátozottan akadálymentesítettek.
A Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény részben akadálymentes.
A Csikász Galéria segítséggel akadálymentesített, mobil rámpa áll rendelkezésre, csengővel lehet jelezni a látogatási szándékot.
A  Dubniczay-palota akakálymentesített, de segítséget kérhet a shopban.

Vakokat és gyengénlátókat 
tapintható térkép várja a Dubniczay-palota kapualjában, a shop melletti falon. A közösségi terekben braille-írásos eligazítótáblák segítségével közlekedhetnek.
A Tegularium - téglagyűjteményben tapintható téglák mondják el történetüket a braille-írásos feliratokon túl.

Autizmusban érintettek látogatása
A Dubniczay-palotában színes piktogramok könnyítik az új környezetben való eligazodást, kijelölt pihenősarok nyújt lehetőséget az újratöltődésre. A kiállítás bejárásához speciális és hasznos tárgyakat rejtő hátizsákot igényelhetnek a pénztárnál.

De a kutyádat is behozhatod hozzánk!
Nemcsak segítőkutyákat, de a kis kedvenceket isszívesen lártjuk.

A különleges igényekkel érkezőket kérjük, jelezzék előre látogatásunkat, hogy kollégáink is felkészülhessenek a fogadásukra és a lehető legjobb feltételeket biztosíthassuk a kiállításainkon és rendezvényeinken való részvételre.
Bejelentkezés: arthouse@arthouseweb.hu

A múzeum további programjai
Csak természetesen
Csak természetesen
Balatorium
Balatorium
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: családi program, egyéb, előadás, időszaki kiállítás
A kiállítás célja, hogy reflektáljon a Balaton és a Balaton-felvidék kulturális és ökológiai kapcsolatára, pontosabban, hogy bemutassa az EKF VEB 2023 megbízásából, a BALATORIUM projekt részeként 2022-ben és 2023-ban kidolgozott kutatásokat és főbb diskurzusokat. A “Zavargó Vizek” a BALATORIUM projekt folyamatának egy új állomása. Az eredményeket összegyűjtő statikus tárlat helyett, a kiállítás a különböző projektek mögött meghúzódó együttműködések és párbeszédek folyamatát tárja föl azzal a céllal, hogy a szélesebb közönség bevonásával elmélyítse a dialógust. A kiállítás a projektek széles skáláját mutatja majd be, köztük a két Művészeti Rezidencia Program során kezdeményezett és kutatókkal együttműködésben kidolgozott alkotásokat; a két Ökológiai Hét workshopjait; performatív Lassú Tájberások sorozatát; interaktív nyilvános intervenciókat; egy új kompozíciókból álló zenei lemezt; a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) hallgatói által kidolgozott projekteket és játékokat; valamint egy új, a múzeum belső udvarára épülő szabadtéri installációt, amely a Balatonon aratott nádból készül.
Fittmúzeum
Fittmúzeum
XIV. Csendnapok
XIV. Csendnapok
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: kirándulás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó múzeumbemutatás, speciális foglalkozás, tematikus foglalkozás, városnéző séta
Regisztráció szükséges!
A Művészetek Háza Veszprém 2023-ban 14-dik alkalommal szervezi a Csendnapok rendezvénysorozatot. A megszokott módon − az Advent előtti időszakban − október-november folyamán tartott program az elmélyülést, a befelé fordulást, a belső harmónia megteremtésének segítését tűzte célul maga elé.
Múzeumi kulisszatitkok
Múzeumi kulisszatitkok
A TEGULARIUM titkai
A TEGULARIUM titkai
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: családi program, egyéb, előadás, kézműves foglalkozás, kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás, múzeumi foglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, speciális foglalkozás, tárlatvezetés, tematikus foglalkozás, vetélkedő
2023 januárjában változatos koncepció mentén felépített, új darabokkal kibővített tárlattal nyílt meg újra a Tegularium / Téglagyűjtemény a Dubniczay-palotában. A palota pincerendszerében, valamint az ezzel egybenyitott 16. századi ágyúbástyarészben 2006-ban kapott új otthont, egyedülálló helyszínt a Tegulárium, a veszprémi téglagyűjtemény.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Művészeti foglalkozások az S-stúdióban
Művészeti foglalkozások az S-stúdióban
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: műhelyfoglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
Foglalkozásaink során hagyományos látvány utáni leképzésen túl, nagy hangsúlyt fektetünk a kortárs művészeti szcénában való jártasságra is.
16+ Kerülj pályára!
16+ Kerülj pályára!
Tematikus közönségprogram – 16+ Kerülj pályára!
Tematikus közönségprogram – 16+ Kerülj pályára!
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: egyéb, műhelyfoglalkozás, rendhagyó műhelyfoglalkozás, speciális foglalkozás, tematikus foglalkozás
Fixir médialabor szakkörtematika: 1, Virtuális valóság térépítés és tervezés 2, Képkészítés mesterséges intelligenciával 3, Kreatív programozás 4, 3D tervezés, tárgyalkotás, nyomtatás
Csak természetesen
Csak természetesen
A tér tükrei utazó kiállítás és művész-közönség találkozó
A tér tükrei utazó kiállítás és művész-közönség találkozó
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: családi program, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
Az Európa Kulturális Főváros program támogatásával megvalósuló BALATON EYE – AIR projekt segítségével a művészek 2022 és 2023 években visszatérnek a Balatonhoz és A TÉR TÜKREI / MIRRORS OF SPACE projekt keretében, kiállításokon és workshopokon mutatják be a régióra reflektáló legújabb alkotásaikat.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
 Mámort! Nemzetközi kortárs ékszerkiállítás és Design Hét Veszprém
Mámort! Nemzetközi kortárs ékszerkiállítás és Design Hét Veszprém
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: családi program, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés
A Művészetek Háza Veszprém és a müncheni Galerie Biro együttműködésében 2023. szeptember 23-án első alkalommal nyílik meg nemzetközi kortárs ékszerművészeti kiállításunk.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
A fény árnyéka/The Shadow of Light
A fény árnyéka/The Shadow of Light
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: családi program, előadás, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó tárlatvezetés, tárlatvezetés, tematikus foglalkozás
Kortárs csoportos fotóművészeti kiállítás Badár Tamás, Déry Ágoston, Dobokay Máté, Eperjesi Ágnes, Jokesz Antal, Nagyváradi Kitti, Ősz Gábor, Szabó Dezső, Várnagy Tibor
16+ Kerülj pályára!
16+ Kerülj pályára!
Szemtől szemben a hétköznapi szuperhősök
Szemtől szemben a hétköznapi szuperhősök
Program helyszíne: Veszprém
Program típusa: családi program, előadás, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés, speciális foglalkozás
Mi köt össze magyar, spanyol, lett, román és német fiatalokat? - önkénteskedés nehezített pályán

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap