RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Csak természetesen16+ Kerülj pályára!
Általános információk
A csurgói Helytörténeti Gyűjtemény Somogy megye "első oskolájában" kapott helyet. Az épületet 1795-1796-ban építtette Gróf Festetics György, az 1799-1800-as tanévben itt tanított és lakott Csokonai Vitéz Mihály. Az évek során működött iskola, gimnázium, internátus és református templom is a nagy múltú épületben. Felújítása után,1995-ben nyílott meg a Gyűjtemény, Városi Múzeum néven. Az állandó kiállítások mellett folyamatosan megújuló időszaki kiállításokkal várjuk vendégeinket. Állandó kiállítások: Útjelzők Csurgó múltjából (folyosótárlat a település első okleveles említésétől a II. világháború végéig), Amerre az út vitt… (Néprajzi kiállítás), Mesterek és gyárkémények – Csurgó iparosodása (Helytörténeti kiállítás), Csurgó polgári világa (Helytörténeti kiállítás), valamint Raksányi Lajos csurgói művésztanár emlékkiállítása.
Csurgó Város Helytörténeti Gyűjtemény
Csurgó
Csokonai utca 24
E-mail: muzeum@csurgo.hu
Telefon: (82) 900 017
http://csvhgy.hu/
címke: Csurgó, Csokonai, helytörténeti gyűjtemény, Raksányi, első "oskola", Festetics
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A Gyűjtemény a református templommal szemben, a Csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium Általános Iskolája tőszomszédságában a belvárosban, a település fő utcáján található. Megközelíthető gyalogosan, a vasútállomástól kb. 17 perces sétával, a buszállomástól kb. 8 perces sétával, illetve a református gimnázium parkja felől. Gépjárművel az épület előtt az utcán van parkolási lehetőség.

A múzeum további programjai
16+ Kerülj pályára!
16+ Kerülj pályára!
Randevú Csokonaival
Randevú Csokonaival
Lejárt program
Program helyszíne: Csurgó
Program típusa: egyéb, múzeumi nap
Regisztráció szükséges!
Júliusban nyílt meg a Csokonai Vitéz Mihály tematikájú szabadulószobánk, ahová a program keretében rendhagyó, kétfős játékra invitáljuk a jelenlegi (és leendő) párokat. Emellett egyéb programokkal idézzük meg a költő sokrétű személyiségét.
Csak természetesen
Csak természetesen
A költő és a csurgói táj
A költő és a csurgói táj
Lejárt program
Program helyszíne: Csurgó
Program típusa: előadás, kézműves foglalkozás
Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulója alkalmából tematikus programokkal – előadás, kézműves foglalkozás, séta a református gimnázium parkjában – készül a Helytörténeti Gyűjtemény.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap