?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról | Az állami tervezővállalatok világa: raktárles az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központban Lejárt program | település: | Budapest | | múzeum neve: | Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ | | program helyszíne: | 1111 Budapest, Budafoki út 59. E/2. | | napszak: délután | program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás, tárlatvezetés | célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, gyermekek, középiskolások, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők | | Az egykori Lágymányosi Dohánygyár épületegyüttese ad otthont a Dokumentációs Központnak, amelynek feladata őrizni és szolgáltatni a volt állami tervezővállalatok megmaradt tervtári állományát. Programunk során látogatóink betekintést nyerhetnek a több, mint 4000 m2-en elterülő raktárunk és az állami tervezővállalatok világának rejtelmeibe. | | | Honlap: | https://dokkozpont.hu/ | | E-mail: | tervtar@ekm.gov.hu | | Ingyenes program! | | | | | |
| | | | Programidőpontok: | 2024. OKT 18. 17:00 - 18:00 | | Regisztráció szükséges! | E-mail: tervtar@ekm.gov.hu | Telefon: +36 (30) 682 6764 | | Regisztráció kezdete: 2024. SZEP 12. 00:00 | Regisztráció vége: 2024. OKT 17. 23:59 | | További információk: | Technikai okok miatt a raktárséta helyszíne nem akadálymentes! | | Célközönség | Az előadásra minden olyan felnőttet és gyereket várunk, akit érdekel a 20. század hazai építészettörténete, aki szeretne megismerkedni a mindennapjainkat meghatározó köz- és lakóépületek és közlekedési infrastruktúrák kialakításáért felelős állami tervezővállalatok világával. | | Felelős személy | Név: Tarnai Eszter | Telefon: +36 (30) 682 6764 | E-mail: eszter.tarnai@ekm.gov.hu | | | | |
| | | A múzeum további programjai | | | | "Diktálom a receptet..." - az élelmiszeripar (át)tervezése 1945 és 1989 között | Lejárt program | Program helyszíne: Budapest | Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés | Regisztráció szükséges! | | Előadásunkon szóba kerülnek a korszak táplálkozási sajátosságai, valamint az élelmiszer megtermelésének, feldolgozásának és elfogyasztásának terei, helyszínei, melyek maguk is folyamatosan változtak, fejlődtek a kor igényeinek megfelelően. Az állami tervezővállalatok munkáin keresztül megmutatjuk, hogy hogyan kapcsolódik össze az építészet a brojlercsirkével, a bonbonettivel, a Skálával vagy a Napoletana étteremmel. | | | | | | | | | |