RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Petőfi sötétben Lejárt program
település:
Debrecen
múzeum neve:
Debreceni Irodalom Háza Múzeum adatai
program helyszíne:
Déri Múzeum, Déri tér 1
napszak: dél, délelőtt
program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
célközönség: pedagógusok
Érzékenyítés témájában új módszertani megközelítés bemutatása, mely adaptálhatósága révén hasznos lehet az iskolai oktatásban. Az érzékenyítő foglalkozás célja, hogy a látó gyerekek képesek legyenek úgy leírni egy kiállítást felnőtt, vak embertársaiknak, hogy az számukra befogadhatóvá váljon. A foglalkozás kidolgozásában együttműködtünk a Látássérültek Északalföldi Regionális Egyesületével és a Kézzelfogható Alapítvánnyal.
E-mail:
deri@derimuzeum.hu
Ingyenes program!
Hozzáférhető múzeum
Programidőpontok:
2023. SZEP 30. 14:00 - 15:00
Regisztráció szükséges!
E-mail: aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu
Regisztráció kezdete: 2023. SZEP 18. 00:00
Regisztráció vége: 2023. SZEP 29. 23:59
Felelős személy
Név: Aranyi Fruzsina
Cím: 4026 Debrecen Péterfia u. 28
Telefon: +36 (20) 259-5390
E-mail: aranyi.fruzsina@derimuzeum.hu
A múzeum további programjai
Hozzáférhető múzeum
Hozzáférhető múzeum
REJTŐzködő Irodalom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai Könyvtárban
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: családi program, időszaki kiállítás
A Debreceni Irodalom Háza kiállítása és múzeumpedagógiai foglalkozása Rejtő egyik életrajzi momentumát alakítja debreceni legendává. Történetünk szerint a szerző 1931-ben nyomtalanul eltűnt. A korabeli sajtó újságcikkekben tette közzé az eseményt, és rendszeresen közvetített a rendőri detektívmunka tényállásáról: „Megírtuk már, hogy a farsang keddjének bolondestéje után nyomtalanul eltűnt a fővárosból Rejtő Reich Jenő, az ismert társaságbeli fiatalember. (…)” A debreceni nyomozást egy állítólagos pletyka indítja el, miszerint a szerzőt eltűnését követően a városban látták, majd Fülig Jimmy szerkesztőségbe küldött levele adja az első nyomot. A Debreceni Irodalom Házába látogató a megelevenedő rejtői regényalakok segítségével kalandos és szórakoztató módon lelheti meg az író nyomait, végül, ha szerencsés, találkozhat is vele. Az utazó tárlat révén ezúttal az ügyes nyomozók a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai Könyvtárban eredhetnek az író nyomába.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
A szépíró olvas - irodalmi beszélgetéssorozat
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: előadás
A szépíró olvas című beszélgetéssorozat központi témája elsősorban nem az író élete és művészete, hanem olvasmányai: írókat, költőket kérünk fel, hogy valljanak arról, mit és hogyan olvasnak. Ezáltal az érdeklődők írás és olvasás gyakorlatának bonyolult, izgalmas összefüggéseibe nyerhetnek betekintést, valamint hallhatnak kedvenc szerzőik legfontosabb olvasmányélményeiről, anyaggyűjtéssel, inspirálódással kapcsolatos műhelytitkairól. A beszélgetések, reményeink szerint, a kortárs irodalom olvasásának népszerűsítéséhez is hozzájárulhatnak azáltal, hogy egy alaposan talán ritkábban feldolgozott témát érintenek majd. Barnás Ferenc íróval Pótor Barnabás muzeológus, kritikus beszélget.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
Tapintva látható
Program helyszíne: Debrecen
Program típusa: múzeumi foglalkozás, speciális foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A foglalkozás során tapintás révén érzékenyítjük az érdeklődőket, és mutatjuk meg nekik, hogy milyen egy teljesen sötét teret egy érzékszervünkre hagyatkozva felfedezni. Majd megmutatjuk e tematika irodalmi kapcsolódási pontjait is mindezt a látás világnapjához kapcsolódóan.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap