RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Ez nem lejárt lemez! RETRO BOLHAPIAC, ALKATRÉSZBÖRZE, KÉZMŰVES VÁSÁR ÉS VETERÁNJÁRMŰ TALÁLKOZÓ
település:
Martfű
múzeum neve:
Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény, Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár Múzeum adatai
program helyszíne:
5435 Martfű, Mártírok út 1.Térkép
napszak: dél, délelőtt, reggel
program típusa: családi program, időszaki kiállítás, múzeumi foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás
célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, fiúk, gyermekek, iskolák, középiskolások, lányok, nyugdíjasok, óvodások, pedagógusok, szülők
Egy letűnt kor kincseit várjuk rendezvényünkre, ahol a retro, 2000-es évek előtti használati és dísztárgyak, alkatrészek, ruhaneműk árusítására vagy cseréjére kerül sor. A holmikat így újrahasznosithatjuk, csökkentve ezzel a környezetünkben lévő hulladék felhalmozódását és erősítve a régi értékek megbecsülését. A hangulatot, a retro életérzést veteránjármű találkozó teszi teljessé, de lesz Tisza Cipő bemutató, retro felnőtt- és gyerekprogramok. Rendhagyó tárlatvezetésünkön bemutatjuk Batáék futurista tetteit és terveit valamint a jövő okoscipőit. Kapcsolódó kézműves vásárunkon térségi kézművesek várják a látogatókat.

https://www.facebook.com/events/621454873303467?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22your_upcoming_events_unit%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Honlap:
muzeum.martfumuvhaz.hu
E-mail:
martfugyujtemeny@gmail.com
Ingyenes program!
Csak természetesen
Programidőpontok:
2023. OKT 14. 08:00 - 14:00
Felelős személy
Név: Eiler Zita
Cím: 5435 Martfű Mártírok út 1.
Telefon: 0656450146
E-mail: martfugyujtemeny@gmail.com
A múzeum további programjai
Fittmúzeum
Fittmúzeum
RÉGI TITKOK NYOMÁBAN - HELYTÖRTÉNETI GEOCACHING
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: akadályverseny, családi program, kirándulás, rendhagyó múzeumbemutatás, városnéző séta
Két játék ötvözetével várjuk a kalandra vágyókat. A geocaching szabályai szerint ideiglenes geoládákat rejtünk Martfű nevezetes, jelentős helyszíneire, melyek hely-és ipartörténeti szempontól fontos épületek, természeti értékek mint pl a cipőgyári ipartelep, vagy a Kövér Major egyetlen fennmaradt épülete. Minden helyszínre koordináták segítségével juthatnak el az érdeklődők. A túrát egy totó kitöltése kíséri izgalmas feladványokkal a helyszín sajátosságairól. A ládákban helytörténeti ajándéktárgyak várják a megtalálókat. A játék időtartama 1 hét tetszőleges időpontban és ritmusban elvégezhető, az eredményeket online csatornáinkon várjuk. Résztvevőinknek nem kell helyismerettel, helytörténeti tudással rendelkezniük.
16+ Kerülj pályára!
16+ Kerülj pályára!
RETTEGÉS AZ IRODAHÁZBAN
RETTEGÉS AZ IRODAHÁZBAN
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: akadályverseny, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, verseny
Regisztráció szükséges!
A Tisza Cipőgyár egykori, 1958-ban épült irodaházának részben autentikus állapotában fennmaradt irodáiban játszódik történetünk, ahol hiteles adatok, megtörtént események, eredeti berendezési tárgyak mesélnek a cipőgyár 70-es évekbeli mindennapjairól, a mai is ismert logó tervezéséről, brigádéletről, munkásőrökről. Élőszereplős játékunk során csapatok indulnak a rejtély megoldására, nyomokat keresnek, kódokat fejtenek meg, lakatokat, titkos széfeket nyitnak ki.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
VELEM MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI - RÉBER LÁSZLÓ GRAFIKUSMŰVÉSZ, ILLUSZTRÁTOR KIÁLLÍTÁSA
VELEM MINDIG TÖRTÉNIK VALAMI - RÉBER LÁSZLÓ GRAFIKUSMŰVÉSZ, ILLUSZTRÁTOR KIÁLLÍTÁSA
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: előadás, időszaki kiállítás, kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás
Réber László gyerekkönyv-illusztrációiból, Élet és Irodalomban megjelent alkotásiból valamint karikatúráiból nyílik kiállítás intézményünkben a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum jóvoltából. A megnyitón vendégünk lesz Réber Krisztina, a művész lánya és Gärtner Petra művészettörténész, a székesfehérvári Réber-kiállítás kurátora. Az esemény előtti hetekben online csatornáinkon idézzük fel Réber László Janikovszky Éva, Lázár Ervin, Gerard Durell ..... történeteihez készült rajzait. A kiállítás 1 hónapon keresztül lesz látogatható, múzeumpedagógiai óra kapcsolódik hozzá.
Csak természetesen
Csak természetesen
HULLADÉKMENTES MINDENNAPOK AVAGY MIÉRT NINCS A PARASZTHÁZBAN SZEMETES?
HULLADÉKMENTES MINDENNAPOK AVAGY MIÉRT NINCS A PARASZTHÁZBAN SZEMETES?
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: múzeumi foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Mesés-játékos-tárgymegismerős foglalkozás gyerekeknek őseink mindennapjairól, a természettel való együttélésről és a hagyományos „zero waste” háztartásokról. Összehasonlítjuk a századfordulós és a jelenkori tárolási módszereket, eszközöket és közösen keressük a megoldást a fenntarthatósághoz, a jövőhöz. Kézműves foglalkozásunkon nem használt ruhákat gondolunk újra. Helyszínünk az Alföldi Kerámiagyűjtemény.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Bata - egy nemzetközi vállalat nagyívű tervei Martfűn és  a környező országokban
Bata - egy nemzetközi vállalat nagyívű tervei Martfűn és a környező országokban
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, múzeumi foglalkozás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
A Bata cég Zlinből kiindulva kontinenseken átívelő vállalkozást épített ki. Gyárai mellé modern, funcionalista szemlélettel városokat épített - közös tervek, közös célok. Álmaikat a 2. világháború elsöpörte, de most új együttműködések körvonalazódnak az egykori közép-kelet-európai Bata-városok között. A martfűi delegáció Partizanskéban, az egyik szlovák Bata városban járt. Beszámolójuk Martfű épületeit is új megvilágításba helyezi.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
ISMERD MEG MARIHÁZYT
ISMERD MEG MARIHÁZYT
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: előadás, kirándulás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó tárlatvezetés
A Kövér család Martfű cipőgyár előtti történelmében játszott nagy szerepet. Fejlett majorságuk téglagyáruk volt. Családtagjai között volt országgyűlési képviselő, autóversenyző is. Mariházy Miklós néven Kövér Miklós a századforduló után a kecskeméti, kaposvári és szolnoki színházak igazgatója volt, neve mégis kevesek előtt ismert városunkban és a térségben egyaránt. A családfa kutatóját és Martfű helytörténészét hívjuk előadásra most egyetlen megmaradt majorsági épületükbe. A gyerekekkel a család lóvontatású kisvasútjának útvonalát nyomozzuk ki.
Múzeumi kulisszatitkok
Múzeumi kulisszatitkok
VÁR A SZOMSZÉDBAN – RÉGÉSZETI ÉS RESTAURÁTORI BESZÁMOLÓ
VÁR A SZOMSZÉDBAN – RÉGÉSZETI ÉS RESTAURÁTORI BESZÁMOLÓ
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés
A szolnoki Damjanich János Múzeum régésze, a martfűi származású Nagy Fanni és restaurátora, Szabó Melinda előadásában a szolnoki vár 2017-2019 közötti ásatásáról beszél, mellyel Szolnok is bekerült a régészeti tudományos közegbe. A szakmai bemutató mellett a régészek és a restaurátorok mindennapi munkájáról, a talált leletek mentéséről is hallhatunk. Megismerünk és kipróbálunk eszközöket és módszereket a kiásásra, konzerválásra, a töredékek összeillesztésére, kormeghatározásra és a műtárgyvédelmi szempontból megfelelő tárolására.
Múzeumi őszbúcsúztató
Múzeumi őszbúcsúztató
ARANYÉVEINK – VÉGÜL ÚJRAKEZDJÜK? - ingyenes filmvetítés
Program helyszíne: Martfű
Program típusa: filmvetítés
Svájci vígjáték magyar feliratos előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=L_SlofCESaM&t=2s

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap