?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról | Hasba magyar! Lejárt program | település: | Gyula | | múzeum neve: | Erkel Ferenc Emlékház | | program helyszíne: | 5700 Gyula, Apor Vilmos tér 7. | | napszak: délután | program típusa: előadás, gasztronómiai program | célközönség: általános iskolások, családok, felnőttek, középiskolások, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, pedagógusok | | A fülünk helyett ezúttal a gyomrunk után indulunk felfedezni a nemzetet a zene házában. Nemcsak a muzsikában léteznek ugyanis magyar sajátosságok, hanem a gasztronómiában is. Számba (szádba, szánkba) vesszük, milyen hagyományos magyar ételek léteznek, és melyek azok, amelyeket elsősorban csak mi fogyasztunk.
Kóstolni a rétest választottuk a sok közül. | | | Honlap: | https://erkelemlekhaz.hu/ | | E-mail: | emlekhaz@gyulakult.hu | | Jegyárak: | | | | | | |
| | | | Programidőpontok: | 2024. OKT 12. 15:00 - 16:00 | | | | |
| | | A múzeum további programjai | | | | Édes élet – kis gyulai cukrászattörténet | Lejárt program | Program helyszíne: Gyula | Program típusa: előadás, gasztronómiai program | | Jók vagyunk várban és fürdőben, gazdag a város történelme is. Bár kevesebbet tudunk róla, nincs azonban szégyenkezni valónk cukrászdák és cukrászdinasztiák tekintetében sem. Most pótoljuk a hiányosságot: édességek és érdekességek szóban, képekben és ízben. Bebizonyítjuk, hogy az ország egyik legrégebbi cukrászüzletén túl is volt (és van) cukrászélet Gyulán. | | | | | | | | | Gyulai gasztrománia | Lejárt program | Program helyszíne: Gyula | Program típusa: előadás, gasztronómiai program | | Mondd, hogy gyulai, és jön a válasz: vár, fürdő, kastély, kolbász. Azt tehát tudjuk, hogy híres a gyulai kolbász; de vajon azt is, hogy mióta, minek és kiknek köszönhetően? És mi a helyzet a többi gyulai gasztronómiai hagyománnyal? A méltán híres gyulai kolbász kóstolásával ízesítjük az előadást.
| | | | | | | | | |