RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Nepo Napok Lejárt program
település:
Tata
múzeum neve:
Német Nemzetiségi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2890 Tata, Alkotmány u. 1.Térkép
napszak: délelőtt, délután
program típusa: drámapedagógiai foglalkozás, kézműves foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
célközönség: általános iskolások
Speciális nevelési igényű tanulóknak ajánlott program
A tavalyi évben életre hívott Nepo Napok sikerén felbuzdulva idén is megrendezzük tematikus programjainkat, melyek a Német Nemzetiségi Múzeum épületének és gyűjteményének bemutatását, megismertetését célozzák. A lebonyolítás több turnusban történik. Egyszerre két iskolai osztállyal dolgozunk. Ezek egyike múzeumpedagógia foglalkozáson vesz részt (Heimat? Haza? – a 18. századi betelepítések története), a másik csoportokra osztva, forgó rendszerben ismeri meg múzeumunk látványraktárát, gyógynövénykertjét, valamint „Mi és a Többiek” című nemzetiségi kiállítását.
Honlap:
https://kunymuzeum.hu/nemet-nemzetisegi-muzeum/
E-mail:
info@kunymuzeum.hu
Ingyenes program!
Múzeumi kulisszatitkok
Programidőpontok:
2023. OKT 25. - 2023. OKT 26.
08:00 - 16:00
Célközönség

általános iskolások, nemzetiségi általános iskolák, pedagógusok

Felelős személy
Név: Szűcs József
Cím: 2890 Tata, Öregvár Váralja u. 1-3.
Telefon: +3634 487 888
Fax: +3634 487 888
E-mail: muzeumpedagogia@kunymuzeum.hu
A múzeum további programjai
Csak természetesen
Csak természetesen
Szuperzöld
Szuperzöld
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás, kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Családi napot szervezünk a tatai Német Nemzetiségi Múzeum 2023-ban megvalósult zöld innovációi-ra építve. A múzeum területén kialakításra került gyógynövénykertben és virágos réten (méhlegelő) megjelenő növények környezetünkre és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásainak bemutatása mellett a német nemzetiségi, illetve általános népi kultúra növényekhez társított tudását ismerjük meg interaktív vezetés keretében. Ezt követően workshop formájában körömvirág balzsamot és gyógynövény szörpöt készítünk.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Nepo Nap
Nepo Nap
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: családi program, drámapedagógiai foglalkozás, kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, múzeumi nap, rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás
Regisztráció szükséges!
A tavalyi évben életre hívott Nepo Napok sikerén felbuzdulva idén is megrendezzük tematikus programjainkat, melyek a Német Nemzetiségi Múzeum épületének és gyűjteményének bemutatását, megismertetését célozzák. Kibővített tartalommal egynapos tábor formájában is szeretnénk megvalósítani a programot, ennek időpontja az őszi szünetre esik. A résztvevők több szempontból ismerkednek a német nemzetiségi kultúrát: részt vesznek múzeumpedagógia foglalkozáson (Heimat? Haza? – a 18. századi betelepítések története), meglátogatják múzeumunk látványraktárát, gyógynövénykertjét, valamint „Mi és a Többiek” című nemzetiségi kiállítását, kiegészítve tánccal, énekkel, zenével.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Kortárs nemzetiség
Kortárs nemzetiség
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: családi program, előadás, kötetlen beszélgetés, műterem-látogatás, múzeumi nap
Október 7-én szombaton a kortárs nemzetiségi kultúra költözik be a Német Nemzetiségi Múzeumba. Október 6-án, pénteken megnyílik a VUdAK (https://vudak.hu/verband-ungarndeutscher-autoren-und-kunstler/) kiállítása a múzeum földszintjén, majd műhelynap formájában folytatódik az egyesület éves közgyűlése. Október 7-én délután az LDU és a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola által kezdeményezett országos „Készítsd el a saját közösséged rózsafüzérét!” gyűjtési akcióra beérkezett alkotásokból nyílik kiállítás, amely vándorkiállítás formájában indul majd tovább oktatási intézményekbe. A kiállításmegnyitó és a műhelynap zárásaként sváb táncházat szervezünk.
16+ Kerülj pályára!
16+ Kerülj pályára!
Miénk itt a(z online) tér!
Miénk itt a(z online) tér!
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: kötetlen beszélgetés, speciális foglalkozás, tantárgyhoz kapcsolódó múzeumi óra
Kapcsolódva a betelepítési évfordulóhoz, a tatai Német Nemzetiségi Múzeum virtuális kiállítást (https://nemetmuzeum.hu/kiallitas) hívott életre, melyhez online játékot is fejlesztett. A játékot osztályszinten, de akár egyénileg is lehet játszani. A játszók, különböző karakterek és élethelyzetek kiválasztását követően, a 18. századba repülhetnek vissza, ahol egy, a Magyar Királyságba települő család történetét játszhatják le, játék közben pedig megszerezhetik a korhoz és a kultúrához kapcsolódó tudásanyagot. A virtuális kiállítás bemutatása a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében valósul meg.
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
„Haza csak ott van…”
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: kötetlen beszélgetés, műhelyfoglalkozás
Múzeumunk szakemberei (muzeológusok, múzeumpedagógusok) a nemzetiségi, valamint hon- és népismeret oktatás sikeréhez szeretnének hozzájárulni oly módon, hogy pedagógusok számára szerveznek műhelygyakorlatokat. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, felkeresve a környékbeli nemzetiségi iskolákat, olyan programokat ajánlanak ki, melyek a 18. századi betelepítésektől a második világháborút követő kitelepítésekig mu-tatják be a hazai svábok életét, hagyományát, örökségét, jelenét. A műhelygyakorlatok az adott intézmények székhelyén valósulnak meg, ahol a résztvevő pedagógusok nem csupán tájékozódhatnak múzeumpedagógiai foglalkozásainkról, de ki is próbálhatják azokat, ötleteket kaphatnak, jó gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg. A programot természetesen szeretnénk minél több iskolához, pedagógus közösséghez eljuttatni.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap