RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Csak természetesen - borvígasság újratöltve Lejárt program
település:
Tata
múzeum neve:
Kuny Domokos Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2890 Tata, Öregvár, Váralja u. 1-3.Térkép
célközönség: felnőttek, nyugdíjasok, szülők
A Kuny Domokos múzeum hagyományteremtő szándékkal a Múzeumok Éjszakájának programjaként szervezte meg első alkalommal borvígasságát. Programsorozatunk második eseményét ismét egy jelentős, országos kezdeményezés keretében szervezzük meg. A Múzeumok Őszi Fesztiváljának tematikájához illeszkedve társszervezőinkkel együtt tovább folytatjuk borkulturális kalandozásunkat. A Neszmélyi Borvidék borászatait bemutató újabb programmal a „Csak természetesen” tematikához illeszkedve, olyan borászatokat látunk vendégül, akik az ökológiai szőlőművelés, a természetes borkészítés és a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva készítik nedűiket. Vendég borászatok: Turay Családi Pincészet, Szivek Pince.

A program a regisztrációt követően 18.45-től egy gyertyafényes tárlatvezetéssel veszi kezdetét, ahol a Vár történetével ismerkedhetünk meg Biró Endre tárlatvezető segítségével. A Tatai Vár új állandó kiállításában „A város születik” című tárlatban pedig Stegmayer Máté a tárlat kurátora vezeti vendégeinket.

Ezután borkóstoló keretében a Turay Családi Pincészet és a Szivek Pince borászai jóvoltából a legkíválóbb nedűket kóstolhatjuk. Ezen az estén vendégünk lesz Dr. Roszík Péter ügyvezető, c. egyetemi docens, aki a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. képviseletében két előadás tart „Miért a bio?" és "Bioszőlő, biobor" témában. Az estén kellemes muzsika mellett a vendégváró falatokról a Várárok Terasz és Bisztró gondoskodik (haltepertő kenyérrel, fűszeres mártogatósok). A program szervezésében partnerünk a Neszmélyi Borút Egyesület.

 

E-mail:
info@kunymuzeum.hu
Jegyárak:

A program 6900,- Ft. Amely tartalmazza a gyertyafényes tárlatvezetés díját, a borkostolón való részvételt, a vendégvákró falatokat és a szakmai előadáson való részvételt.

Befizetés előzetesen, a Tatai Vár főpénztárában vagy a vársétyánon található információs pontunkon. Illetve az esemény napján a Tatai Vár főpénztárában

 

Csak természetesen
Programidőpontok:
2023. SZEP 30. 18:00 - 22:00
Regisztráció szükséges!
E-mail: info@kunymuzeum.hu
Telefon: + 36 30 331-7520, 34 381-251
Regisztráció kezdete: 2023. SZEP 15. 00:00
Regisztráció vége: 2023. SZEP 30. 18:00
Felelős személy
Név: Horváth Viktória
Telefon: +36 704091625
E-mail: horvath.viktoria@kunymuzeum.hu
A múzeum további programjai
Csak természetesen
Csak természetesen
Geotóp nap
Geotóp nap
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: családi program, tematikus foglalkozás
A Kuny Domokos Múzeum 2016 óta szervez Geotóp napot az ELTE Tatai Geológus Kert és az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum közreműködésével.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
E. F., avagy Te mit tennél a helyedben?
E. F., avagy Te mit tennél a helyedben?
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: egyéb
A Kuny Domokos Múzeum egy kaland- és szerepjáték kidolgozását tűzte ki célul. Ez azonban sokkal több lesz, mint egy fotelben egy nap alatt átélhető kaland. A történet csak úgy lesz végigjátszható, ha a résztvevők az eredeti helyszíneket is felkeresik, megismerik, az ott vagy azok kapcsán elrejtett kódokat, rejtvényeket megfejtik. Történelmi, művészettörténeti élményeket kínálunk és száz évnyi időugrást, hiszen a játék hátterét Esterházy Ferenc gróf (1896 – 1939) kora adja.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap