RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Állatok Világnapja - Környezetmérnökök és a rend őrei az állatvilágban  Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Magyar Természettudományi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.Térkép
Bár minden élőlény hatással van saját életterére, az állatok közt számos olyan faj létezik, amely drasztikus mértékben alakítja át környezetét. A hangyák talajformáló tevékenysége, a termeszek várai, a hódok vízduzzasztó gátjai, vagy éppen a korall- és kagylózátonyok mind új élőhelyeket teremtenek számos életközösség számára. Ezen közösségeket pedig nem csupán ezek a "mérnökök" tartják fenn, hanem kiegyensúlyozott működésüket számos kulcsfontosságú ragadozó jelenléte biztosítja, melyek legnagyobb ellensége talán az egyik legbefolyásosabb környezetmérnök, maga az ember.

Két témakörrel várjuk a látogatókat ezen a napon. Az egyiknél a korallzátonyok a másiknál pedig az erdők "mérnökei" mutatkoznak be.

A korallzátony mérnökei
Milyen állat is a korall? Kik lakják a korallzátonyt? Hogyan segítik a cápák a korallzátony virágzását és mit tehetünk mi azért, hogy megmentsük a korallzátonyokat önmagunktól? Ezekre és még sok más egyéb kérdésre kaphatnak választ a hozzánk látogatók az Állatok világnapja alkalmából megrendezett tárgybemutatónkon és interaktív eseményünkön október 7-én, a Magyar Természettudományi Múzeumban. Eredeti korallok, cápaállkapcsok és színes tengeri halak preparátumai várják az érdeklődőket.

Az erdő mérnökei
Mit és miért épít a hód? Hol hagyta a mókus és a szajkó a makkját? Miben tüsténkednek az erdei hangyák, giliszták és vakondok a talpunk alatt? Hogy vigyáz a farkas az erdőre? Ezekre és még sok más egyéb kérdésre kaphatnak választ a hozzánk látogatók az Állatok világnapja alkalmából megrendezett tárgybemutatónkon és interaktív eseményünkön október 7-én, a Magyar Természettudományi Múzeumban. Az erdő megannyi lakóját ismerhetjük meg közelebbről élethű preparátumokon és érdekes játékokon keresztül.

Honlap:
www.nhmus.hu
E-mail:
info@nhmus.hu
Múzeumi őszbúcsúztató
Programidőpontok:
2023. OKT 07. 09:00 - 14:00
A múzeum további programjai
Fenntarthatósági témanap
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Regisztráció szükséges!
Kis közösségek, nagy kihívások, új szerepek és lehetőségek ma. Hogyan hasznosították újra a hulladékot korábban a paraszti gazdaságokban, milyen példát nyújthatnak napjaink társadalmában? Mit tehetünk mi, mit tesznek a múzeumok egy fenntarthatóbb jövő érdekében? Az Európai Fenntarthatósági Héthez egy Fenntarthatósági témanappal, előadás sorozattal csatlakozik a Magyar Természettudományi Múzeum idén, mely során izgalmas előadásokon vehetnek részt az érdeklődők.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Őszi gombafesztivál
Őszi gombafesztivál
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Minden, amit a gombákról tudni kell! – az MTM és a Magyarhoni Gombász Egylet közös rendezvénye.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap