RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > ISKOLÁNK SZENZÁCIÓS ÖRÖKSÉGE  - MÚZEUMOK ...

ISKOLÁNK SZENZÁCIÓS ÖRÖKSÉGE - MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2018 ALKOTÓPÁLYÁZAT

Pályázati felhívás általános iskolai osztályoknak


Nyerjétek meg jövő tavaszi osztálykirándulásotok különleges programhelyszínét még idén ősszel!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) ISKOLÁNK SZENZÁCIÓS ÖRÖKSÉGE címmel alkotópályázatot ír ki két korcsoportban általános iskolai osztályok számára a 2018. október 1. és november 11. között megvalósuló Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódóan.

Korcsoportonként a 3 legtöbb lájkot elért alkotást beküldő osztály a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által felajánlott nyereményekben részesül.  A nyertes osztályok számára tárgyi nyereményen túl, múzeumpedagógiai foglalkozást biztosítunk a szentendrei Skanzenben, az osztályok utazását a Pegazus Busz jóvoltából, külön busszal segítjük.

A pályamunkákat a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeumban 2018. november 5-6-án megrendezésre kerülő X. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián is bemutatja, és a konferenciaközönség szavazatai alapján a konferencia különdíjában részesül két osztály.

Az elkészült pályázati anyagokat 2018. október 20. péntekig kérjük e-mailben beküldeni a következő címre: iskolank.szenzacios.oroksege@gmail.com

A rajzokat és a kitöltött, aláírt adatlapot kérjük postai úton is elküldeni 2018. október 20 –ig (postai bélyegző dátuma) a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) részére az alábbi címre: 2001 Szentendre, Pf. 63. A borítékra kérjük ráírni: Iskolánk szenzációs öröksége MÖF 2018 alkotópályázat

Játékszabályzat 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) alkotópályázatot ír ki a 2018. október 1. és november 11. között futó programsorozathoz kapcsolódóan. Az ISKOLÁNK SZENZÁCIÓS ÖRÖKSÉGE című alkotópályázat (továbbiakban: pályázat) 2018. szeptember 1. és november 9. között kerül megszervezésre. A pályázat kiírását, megszervezését, a részvétel feltételeit, a nyertesek személyének megállapítását és közlését, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi adatkezelési és adatvédelmi kérdést a jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) szabályoz, az alábbi feltételek szerint.

I. A pályázatban részt vevő személyek

A pályázaton részt vehet valamennyi Magyarországon működő köznevelési intézményekben – a 2018-2019-es tanévre alakult – osztály, amely a Szabályzat V. részében meghatározott feltételeket teljesíti. A Szabályzat szóhasználatban az osztály kifejezés a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 4. § 23. pontjában meghatározottak szerinti tartalommal bír. A pályázat során a pályázó osztályt az osztályfőnök képviseli.

Egy osztály maximum három alkotással (rajz illetve videó) pályázhat. Lehetőleg a pályázó osztály minél több tagja vegyen részt a mű (vagy művek) elkészítésében.

Két korcsoportban hirdetjük meg a pályázatokat:

1. korcsoport: 1-4. osztály               2. korcsoport: 5-8. osztály

II. A pályázat témája, a pályaművek formátuma

A pályázat témája az 1. korcsoport számára:

Készítsetek rajzolt illusztrációt az iskolátok kulturális örökségéről, arról, hogy milyen szokások, tradíciók, ünnepek vannak jelen az intézményben. Mutassátok be az iskolátok épületét, vagy az iskola névadóját, vagy egy híres embert, aki az iskolába járt, vagy az iskolátok gyűjteményét.

A rajzokat A/4 vagy A/3 méretben kérjük elkészíteni, szabadon választott technikával. A rajzot kérjük beszkennelni vagy lefotózni, és jpg vagy png formátumban (min. 300 dpi felbontásban) megküldeni a felhívás III.3 pontja szerint postai és elektronikus úton. A file elnevezését az alábbiak szerint kérjük: oktatási intézmény neve_osztály neve_MÖF2018.

A pályázat témája a 2. korcsoport számára:

Készítsetek videót iskolátok kulturális örökségéről, arról, hogy milyen szokások, tradíciók, ünnepek vannak jelen az intézményben. Mutassátok be az iskolátok épületét, vagy az iskola névadóját, vagy egy híres embert, aki az iskolába járt, vagy az iskolátok gyűjteményét.

 A maximum 2 perces (nem interlacelt[1]) videót kérjük a YouTube-ra feltölteni, a feltöltésnél szerepeljen Múzeumok Őszi fesztiválja 2018 és a videót készítő osztály és iskolájának neve. A videófelvétel YouTube linkjét kérjük e-mailben elküldeni a felhívás III.3 pontja szerint.

Kérjük, nagyon figyeljetek arra, hogy személyi adatok ne jelenjenek meg a bemutatott anyagokon, mert az a játékból való kizárást vonja maga után! A videofilmekhez használt hanganyagok esetében a szerzői jogi előírásokra kérjük fokozottan odafigyelni!

 
 


[1] Főként televízió képénél használatos, a sávszélesség optimális kihasználhatósága érdekében hozták létre. Egyetlen képkocka páros-páratlan pixelsorok felhasználásával két képkockára oszlik, ami vetítéskor felváltva jelenik meg, viszont a felhasználó a videót a stroboszkóp hatásnak köszönhetően teljes/osztatlan képként érzékeli. Számítógépes képkészítésnél ez nem használatos, mivel a kép mozgásnál néhol sávosan elmosódott lesz.

 

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Sétálj, gyalogolj, bringázz! – kulturális örökségtúrák

5 éves a sün!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2017MŐF 2016MŐF 2015
Nemzeti Kulturális Alap