RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja
Általános információk
A Kuny Domokos Múzeum 1954 óta működik a vár épületében. Az 1912-ben alapított Piarista (Tata-Tóvárosi) Múzeum gyűjteményén kívül jelentős, főként bronzkori és római kori régészeti, természettudományi, helytörténeti, képző- és iparművészeti, valamint hazai és nemzetközi néprajzi anyagot őriz. Intézményünkhöz tartozik a Görög-Római Szobormásolatok Kiállítóhelye és a Német Nemzetiségi Múzeum is, mely megújult állandó kiállítással várja a múzeumlátogató közönséget.
Kuny Domokos Múzeum
Tata
Öregvár, Váralja u. 1-3.
E-mail: info@kunymuzeum.hu
Telefon: 06-34/381-251
www.kunymuzeum.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: vár, fazekasság, kerámia, néprajz, történelem, természettudomány, iskola
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A Kuny Domokos Múzeum a Tatai Vár épületében, az Öreg-tó partján található. Az épület a városközpontban, a buszvégállomás közelében van, így tömegközlekedéssel is kényelmesen elérhető. Tatán ingyenes a parkolás, de a város néhány frekventált részén két órás parkolás engedélyezett műanyag óra kihelyezésével. Kérjük figyeljék az erre figyelmeztető táblákat!

Megközelítés autóval: M1 autópálya 67-es kijárat. Végig egyenesen a 2 sávos Környei úton, ami 4 sávossá bővül (Május 1. út). Elérve egy lámpás kereszteződést, ahol bal oldalon egy Shell kutat, jobb oldalon a buszállomást látjuk, jobbra fordulunk, szembe kerülünk a várudvar főkapujával. Követve a megengedett haladási irányt, balra fordulunk a Váralja utcára, amin a várkanyartól kezdve ingyenes parkolási lehetőség van.

Tömegközlekedés: Tata a Budapest-Győr vasútvonal mentén helyezkedik el, így könnyen megközelíthető vonattal. A Múzeum a Tatai vasútállomásról gyalog (kb. 30 perc), vagy busszal (1, 1A, 1G, 1E, 1Y, 2 jelű autóbuszokkal Autóbuszállomás megálló) érhető el.

A múzeum főbejárata a vár belső udvara felől nyílik.

A múzeum további programjai

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Sétálj, gyalogolj, bringázz! – kulturális örökségtúrák

Magyar Múzeumok

Gyűjtsd a km-eket és a pontokat! Ünnepeljük együtt az NKA-t!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap