RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Őszi virágdíszek Lejárt program
település:
Szabadkígyós
múzeum neve:
Wenckheim-kastély Múzeum adatai
program helyszíne:
5712 Szabadkígyós, Áchim András u. 23.
program típusa: kézműves foglalkozás
célközönség: általános iskolások, családok, óvodások
A szabadkígyósi Wenckheim-kastély és parkja Magyarország egyik lenyűgöző helyszíne. A kastély épülete gróf Wenckheim Frigyes és felesége Wenckheim Krisztina megbízásából, Ybl Miklós tervei alapján 1875-79-ben épült fel. A gyönyörű épületnek 365 ablaka, 52 szobája volt, a grófnő kérésének megfelelően. Az itt élő Wenckheim család nőtagjai kedvelték a virágokat. Számos növény díszítette a kastélyt és a parkot is. A múzeumpedagógiai foglalkozás során illatos virágokból díszeket alkotunk a kastély játszóházában. Az elkészült művek hazavihetők és az asztalra vagy az ablakba kitehetők. Szép díszei lesznek bármelyik családi otthonnak.

 A program időpontja: 2022. október 29. (szombat) 15-18 óráig.

A rendezvényen való részvétel díja: 1.500 Ft/fő.

Díjmentesen lehet parkolni az Áchim András utcáról elérhető parkolóban. A park látogatása ingyenes. 

 

Honlap:
http://szabadkigyosikastely.hu/
E-mail:
szabadkigyosikastely@nofnkft.hu
Jegyárak:

A programon való részvétel díja: 1.500 Ft/fő.

Múzeumi szünetelő
Programidőpontok:
2022. OKT 29. 15:00 - 18:00
Programidőpontok leírása

2022. október 29. (szombat) 15-18 óráig.

A múzeum további programjai
Fittmúzeum
Fittmúzeum
Legyél fitt!
Lejárt program
Program helyszíne: Szabadkígyós
Program típusa: kirándulás
A szabadkígyósi Wenckheim-kastély és parkja Magyarország egyik legszebb helyszíne. A többhektáros parkban számos szép növény található, az angolpark és a franciakert is lenyűgöző. A 19. században a kertben létrehoztak lovaspóló pályát, úszómedencét, tenisz-és tornapályát, sőt egy repülőgép leszállópályát is hangárral. A gyerekeknek pedig babaházat, játszóteret és egy „mini állatkertet”. A látogatók a program során egy parktúrán vehetnek részt, miközben érdekességeket láthatnak és hallhatnak a park történetéről, csodálatos növény-és állatvilágáról.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Pincétől a padlásig kastélytúra
Lejárt program
Program helyszíne: Szabadkígyós
Program típusa: tárlatvezetés
A szabadkígyósi Wenckheim-kastély Magyarország egyik legszebb kastélya. A kastélyt Ybl Miklós tervei alapján építették 1875-79-ben, Wenckheim Krisztina és Wenckheim Frigyes megbízásából. A rezidenciában a korszak legmodernebb műszaki megoldásait használták. A kastélytúra során eddig nem látott részekkel is megismerkedhetnek a látogatók. A múzeumi kiállítótér mellett, a pince, padlás és a torony is számos érdekességet rejt. Mire használták a pince részeit? Milyen volt a kastély légfűtési rendszere? A kastélytúra során megtekinthetők az eredeti víztárolók és a régi gázvilágítási rendszer eredeti lámpája. Mindezek mellett érdekes történeteket hallhatnak a Wenckheim család és a kastély történetéről.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap