RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Kiállítás a Holdon Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria Múzeum adatai
program helyszíne:
1036 Budapest, Lajos utca 158.Térkép
napszak: délelőtt
célközönség: iskolák
Múzeumpedagógiai foglalkozás a Mikrotómia című kiállításhoz kapcsolódóan. A Budapest Galériában rendezett kiállításokat általában hat-nyolc hétig tekintheti meg a közönség. Ezalatt az időszak alatt nem tudjuk az összes olyan csoportot fogadni, amelyik szívesen részt venne a kiállításokhoz szervezett művészetpedagógiai foglalkozásokon, valamint vannak olyan gyerekek is, akik a távoli helyszín, vagy más korlátok miatt soha nem jutnak el a Galériába. Nekik hirdetjük meg azt a foglalkozást, amelyik egy korábbi kiállításon bemutatott festményekről készült reprodukciók felhasználásával, bárhol és bármikor megtartható. Online változata pedig az ország bármelyik iskolájában, illetve távoktatás alatt is alkalmazható.

A program résztvevői egy 2035-ben játszódó fiktív történet keretében, egy művészeti kutatócsoport tagjaiként vizsgálják meg a Mikrotómia című kiállításon szereplő festményeket. A projektorral kivetített fotók alapján kiderítik, hogy melyik műalkotásokat lehetne kiállítani a Holdon megrendezett tárlaton, megbeszélik, hogy elviselnék-e a távoli időjárási körülményeket, vagy kibírnák-e az űrben történő műtárgyszállítást. Megtervezik a műalkotások csomagolását és szállítását, és kitalálják, milyen hosszan lehetne kiállítani őket, hogy ne rongálódjanak. A foglalkozásokon készítünk festményvizsgáló mikroszkópokat, gömbképeket, tervrajzokat és látványképeket a Hold Múzeumról. Rajzolunk űrtérképet, tervezünk műtárgyszállító űrhajót, fényszállító és vízátalakító szerkezeteket, zsugorító gépezeteket, valamint megfestjük, hogy milyen látvány tárulna elénk, ha hangyányi méretben sétálgatnánk a festéknyúlványok között.

E-mail:
galeria@btm.hu
Kedvezmény:
A 3. kerületi iskolák számára ingyenes.
Felemelő múzeum
Programidőpontok:
2022. SZEP 03. - 2022. NOV 13.
00:00 - 23:59
Felelős személy
Név: Szabics Ágnes
Telefon: +36 30 343 6267
E-mail: szabics.agnes@budapestgaleria.hu
A múzeum további programjai
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Virágok harca  - Szakmai fórum pedagógusoknak
Virágok harca - Szakmai fórum pedagógusoknak
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés
Az előző évekhez hasonlóan a BTM - Budapest Galéria ebben az évben is megszervezi azt az őszi szakmai fórumot, amelyen pedagógusok beszélgethetnek a kortárs képzőművészet közvetítéséről, művészetpedagógiai programokról és rendhagyó múzeumpedagógia foglalkozásokról.
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
SZEMAFOR+ - Művészetpedagógiai program a
SZEMAFOR+ - Művészetpedagógiai program a "Határeset 2.0" című kiállításon
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés, rendhagyó műhelyfoglalkozás
A Budapest Galéria ebben az évben új programsorozatot indított gimnazisták számára, amelyen az idősebb korosztály is rendszeresen részt vesz. A két órás eseményen az aktuális kiállítás kurátorával vagy a kiállítókkal beszélgethetnek a résztvevők.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap