RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
"Mások hitét kell erősítenem" címmel helytörténeti vetélkedő  Lejárt program
település:
Tata
múzeum neve:
Német Nemzetiségi Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2890 Tata, Alkotmány u. 1.Térkép
napszak: délután
program típusa: vetélkedő
célközönség: középiskolások, pedagógusok
A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében "Mások hitét kell erősítenem" címmel egy 1956-ról szóló csapatversenyt hirdettünk meg. A többfordulós, változatos feladatokból álló helytörténeti megmérettetés az 1956-os forradalom és szabadságharc tatai vonatkozásait helyezte fókuszba.

Ezen a délutánon a Német Múzeumban a vetélkedősorozat következő fordulójára kerül sor. A program megszervezésével célunk, a közös tudás megszerzése a témában.

A vetélkedő témáját az 1956-os forradalom és szabadságharc tatai eseményei adják. A vetélkedő a tanévkezdéssel egy időben került meghirdetésre, az ajánlott forrásmunkák megadásával.

A kutatómunkához a múzeum a résztvevő csapatok és a felkészítő pedagógusok részére tematikus napot szervezett. A vetélkedősorozat első találkozóján a diákokat Dr. Schmidtmayer Richárd igazgató fogadta, aki a közgyűjteményekben folyó szakmai munkával, a kutatási tevékenységekkel, valamint a múzeumi munka összetettségével ismertette meg a fiatalokat. Ezt követően a kapott források segítségével a csapatok kiállítástervet készítenek, felhasználva a saját kutatásaik eredményeit is. Az "élő" fordulón bemutatják a kiállításterveket, és összemérik a korszakkal kapcsolatos tudásukat, melynek keretében – muzeológus és történész irányítása mellett – betekintést nyerhettek a témához kapcsolódó gyűjteményekbe, „kutatási gyakorlatot" szerezhettek.

A kutatások eredményeit, az interjúkat, az esszéket egy közös internetes platformon tervezzük megjelentetni, hogy mindenki számára elérhető legyen.  

A „kutatási gyakorlat" mellett a diákok és a pedagógusok megismerhetik a múzeumot mint a kutatás terét és átfogóbb képet kaphatnak a forradalom helyi eseményeiről, előzményeiről, következményeiről is.

Honlap:
www.kunymuzeum.hu
E-mail:
info@kunymuzeum.hu
Ingyenes program!
Kiemelt tematika: 16+ Több mint múzeum
Programidőpontok:
2022. OKT 24. 14:00 - 16:00
Célközönség

A többfordulósra tervezett vetélkedőt Komárom-Esztergom megyében 8 - 12. évfolyamosok diákok részére hirdette meg a múzeum.

Felelős személy
Név: Programkoordinátor: Szűcs József
Cím: 2890 Tata, Öegvár, Váralja utca 1-3.
Telefon: + 36 30 331 7511
E-mail: muzeumpedagogia@kunymuzeum.hu
A múzeum további programjai
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Sajtótájékoztató – a Múzeumok Őszi Fesztiválja sajtótúrájának keretében
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: egyéb
A Múzeumok Őszi Fesztiválját október 3-a és november 13-a között, immár 17. alkalommal rendezik meg a szervezők. Az idei eseménysorozat jelmondata: "Ezt mind fenntartjuk!". A Múzeumok Őszi Fesztiválja sokszínűségének bemutatására Tatabánya, Oroszlány, valamint Tata úti céllal október 28-án, pénteken sajtótúrát szervez a Magyar Turisztikai Ügynökség és a szervező Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Nepo nap
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: egyéb, gasztronómiai program, műhelyfoglalkozás, múzeumi foglalkozás, múzeumi nap, rendhagyó műhelyfoglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés, speciális foglalkozás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A tematikus program célja a múzeum épületének és gyűjteményének bemutatása, megismertetése. A program célcsoportját elsősorban a helyi és környékbeli nemzetiségi óvodák és iskolák adják. A programot szeretnénk elérhetővé tenni a múzeumlátogató közönségnek is, meghirdetett múzeumi programként A program több állomáson (helyszínen) vezeti végig a résztvevőket.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2021MŐF 2020MŐF 2019
Nemzeti Kulturális Alap