Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 22 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 23 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 24 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 25 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 26 16+ múzeumi találkozások Békéscsabán - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2023
RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Galéria > 16+ múzeumi találkozások Békéscsabán

16+ múzeumi találkozások Békéscsabán

Szeptember 29-én a régi vidéki teadélutánok szokása szerint 15 órára vártuk az Andrássy gimiseket a "Délutáni látogatás Mihály napon a kúriában” címet kapott programunkra.

19. századi jelmezeket öltöttek a gyerekek, így jártuk körbe a Munkácsy Emlékház kiállításait. Közben beszélgettünk az úri ház illemszabályairól, társas szokásokról, köztük a keszkenő- és a legyezőbeszédről. Néhány üzenetet küldtek a lányok legyezőikkel a fiúknak, amit fel kellett ismerniük.Ezután egy színdarabot tekintettek meg Munkácsy gyermekkoráról, amit a Csabai Színistúdió ifjú előadói produkáltak.

A Zöld Szalonba tea várta az úri közönséget – régi szokás szerint többféle süteménnyelvel. Itt egy dramatizált jelenetben vehettek részt az önként jelentkezők. A tea történetéről folyt a párbeszéd. Ezt meghallgatták a közben megérkezett új vendégek a Zeneművészeti szakközépiskolából.

Több gyermek volt, mint jelmez, így amíg az első osztály átöltözött, az új csapat nézte meg a színdarabot. Majd gazdát cseréltek a díszmagyarok, selyemruhák, frakkok, keménykalapok. Megszólalt a zene és a tánctanárok segítségével korabeli palotás tánc lépéseit tanulták a fiatalok. Igazi báli hangulat kerekedett.

Ötven középiskolás tette meg az időutazást Munkácsy korába ezen a délutánon. Csak a pillanatot sűrűn megörökítő mobiltelefonok villanóiból tudtuk, hogy ez mégis csak a 21. század.

Mészáros Zsuzsa a program szervezője

 

16+ múzeumi találkozások Békéscsabán

1.    kép: Jelmezes úri közönség

 

16+ múzeumi találkozások Békéscsabán
2.    kép: Jelenet a színdarabból

 

 

16+ múzeumi találkozások Békéscsabán
3.    kép: Üzenet legyezővel

 

 

16+ múzeumi találkozások Békéscsabán
4.    kép: Teázás régi szokások szerint

 

16+ múzeumi találkozások Békéscsabán
5.    kép: Báli forgatag

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap