RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Rólunk > Az ajtó nyitva áll: Múzeumok Őszi ...

Az ajtó nyitva áll: Múzeumok Őszi Fesztiválja 2017

Felhívás működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények részére

Tisztelt Főigazgató/Igazgató Asszony/Úr! Kedves Kolléga!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. szeptember 25. és november 12. között ismét megrendezésre kerül a nagysikerű országos rendezvénysorozat, a Múzeumok Őszi Fesztiválja.

Örömünkre szolgálna, ha intézménye idén is színesítené a múzeumi szakma széles területét felölelő programsorozatot azzal, hogy bekapcsolódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2017. évi eseményeibe.

A fesztivál idei jelmondata a látogatóbarát múzeum koncepcióját középpontba helyezve, illetve Szabó Magda születésének századik évfordulója apropóján: „Az ajtó nyitva áll”. 

A rendezvénysorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (Szentendre), társszervezői az Országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert 15 millió forint támogatás 2017-ben is lehetővé teszi, hogy a MOKK központi kampánnyal (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, online kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítse a rendezvény kommunikációját. Emellett az NKA forrásoknak köszönhetően lehetőség nyílik az intézményekben megvalósuló fesztiválprogramok költségeinek bizonyos mértékű támogatására (múzeumi szolgáltatásként, vállalkozási szerződés keretein belül). Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokra (szakmai anyagköltség, terembérleti díj, előadói tiszteletdíj, múzeumi szolgáltatás) számla ellenében tudunk teljesíteni, ahol a szolgáltató, szállító a nyertes intézmény lesz. A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (mint vevő) részére.

A költségtérítés mértéke múzeumok esetében minimum 50.000 Ft, maximum 200.000 Ft, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek esetében minimum 50.000 Ft, maximum 100.000 Ft lehet. Idén lehetőség lesz kiemelt múzeumpedagógiai fejlesztés költségtérítésére is maximum 500.000 Ft értékben. A költségtérítési igény elbírálásáról legkésőbb 2017. július 31-ig értesítést küldünk.

Azoknak a muzeális intézményeknek, amelyek 2016-ban részt vettek a Múzeumok Őszi Fesztiválján, de NEM készítettek szakmailag és pénzügyileg elfogadott elszámolást a programjaikhoz nyújtott költségtérítésről, idén nem tudunk költségtérítést biztosítani. Ezek az intézmények a 2017-es rendezvényen költségtérítés nélkül vehetnek részt.

A korábbi évekhez hasonlóan a Múzeumok Őszi Fesztiválját koordináló MOKK 2017-ben is több témakört ajánl a programokat szervező muzeális intézmények figyelmébe. Idén is lehetőség lesz kapcsolódni az Utazó Múzeum, Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!, 16+ múzeumi találkozások, az Őszbúcsúztató tematikákhoz, valamint a Tanárok éjszakája és Óvodapedagógusok Napja elnevezésű kiemelt programokhoz. A Mesterségek Nyomában tematika idén bővített tartalommal Mesterek és alkotók cím alatt, az Ősz(i)re Hangoltunk program pedig Múzeumi szünetelő név alatt fut tovább. Újra felelevenítésre kerül a korábban nagyon népszerű Pincétől a padlásig tematika. 2017-ben az irodalom is kiemelten ajánlott témává válik, életre hívva az Irodalmi találkozások a múzeumban programot. A témakörökkel kapcsolatban további információt itt olvashatnak

Amennyiben intézménye részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, 2017. július 3-tól van lehetősége regisztrálni az erre a célra kialakított felületen.

Ugyanitt adhatják meg költségtérítési igényeiket is. Kérjük továbbá benyújtani az intézményvezető által aláírt, részvételi szándéknyilatkozatot (levelünkhöz mellékeljük, de a MOKK honlapjáról is letölthető). A szándéknyilatkozatot eredeti formában, postai úton is kérjük megküldeni Kovács-Nagy Szilvia nevére, (Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 2001 Szentendre, Pf. 63). A postára adási határidő: 2017. július. 20. csütörtök (postai bélyegző kelte), továbbá a beszkennelt változatot kérjük feltölteni a regisztrációs felületre.

Muzeális intézmények tagintézményei anyaintézményük főigazgatójának szándéknyilatkozatát benyújtva önállóan regisztrálhatnak a Múzeumok Őszi Fesztiválján való részvételre.

Figyelem! Amennyiben intézményük nem kér költségtérítést, de szeretne részt venni a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatban, abban az esetben is szükséges regisztrálni, mert csak a regisztrált résztvevőknek tudjuk biztosítani a részvételt a központi kommunikációban (pl. megjelenést a programfüzetben, vagy a rendezvény honlapján)

 

Regisztráció, jelentkezés és a programtervezet megadásának határideje:

2017. július 20. csütörtök

 

A részletes program feltöltésének határideje:

2017. augusztus 16.

 

Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban további kérdéseik vagy észrevételeik vannak, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot Kovács-Nagy Szilviával (kovacs-nagy.szilvia@sznm.hu, mobil: +(3630 272-0234)

Szíves figyelmükbe ajánljuk a 2016-os Múzeumok Őszi Fesztiválja értékelését, melyet a mokk.skanzen.hu oldal Tudástárában olvashatnak http://mokk.skanzen.hu/2016-os-mof-ertekelese.html

A programok megszervezéséhez további inspirációt kaphatnak: http://mokk.skanzen.hu/otletek-a-programszervezeshez.html

 A programok kidolgozásában és összehangolásában segítséget kérhetnek megyei múzeumi koordinátorainktól is.

*Tekintettel arra, hogy a Nemzeti Kulturális Alap részéről a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezési jogát megpályázó Szabadtéri Néprajzi Múzeum számára a támogatás megítélése még folyamatban van, a szerződés még nem került aláírásra, így a csatlakozni kívánó múzeumok saját kockázatukra kezdik meg a rendezvény előkészületeit. A költségtérítés megítéléséről is csak a támogatási szerződés aláírása után tudjuk a múzeumokat értesíteni.

 

A programok előkészítéséhez sok sikert kívánunk, együttműködésüket előre is köszönjük!

 

Szentendre, 2017. június 26.

 

 

Üdvözlettel:

       Nagy Magdolna                                                                      Dr. Cseri Miklós

        mb. igazgató                                                                             főigazgató

       Múzeumi Oktatási                                                        Szabadtéri Néprajzi Múzeum

     és Módszertani Központ                           

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap