RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Családi és gyerekprogramok (október 29-november 4.)

Családi és gyerekprogramok (október 29-november 4.)

Ha beltéri alkotó programot választanánk, felkereshetjük a veszprémi Bakonyi Házat, a mindszenti Keller Lajos helytörténeti gyűjteményben pedig egy régi mesterséggel ismerkedhetünk. Festészet és régészkedés is szerepelnek a palettán. Tartalmas hetet kívánunk!

 

ŐSZ A BAKONYI HÁZBAN - Plant Paint festés

A veszprémi Bakonyi Házban október 29-én gyönyörű őszi levelekkel díszített kézműves táskákat készíthetünk az ősz és a környezettudatosság jegyében. A program szorosan kapcsolódik a szervező Laczkó Dezső Múzeum legújabb időszaki kiállításához, címe: „A sziklától a kőbaltáig – az erdőtől a sivatagig”.

A családi kézműves program regisztráció után látogatható.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=78

 

SZŐ, FON…

Gombolyító, csörlő, vetélő… mind-mind egy régi mesterség kellékei, de vajon melyiké? A mindszenti Keller Lajos helytörténeti gyűjteményben a kenderfeldolgozástól a szövésig szinte minden eszköz megtalálható. A játékos feladatokon keresztül a gyermekek és szüleik megismerkedhetnek a takácsmesterséggel és néhány izgalmas eszközt ki is próbálhatnak.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=557

 

MÚZEUMI SZÜNETELŐ - CSALÁDI HÉT

Az őszi szünetben az egész családot várja a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum. A múzeumi felfedező során feladatokon keresztül ismerhetik meg a Kossuth-díjas festőnek, valamint családjának életét, de elleshetik a festészet mesterségének titkait is. Előkerülnek a gyűjtemény ritkán látott archív családi fotói, de talán még izgalmasabb, hogy ki lehet próbálni majd Szőnyi István tojástempera receptjét is. A foglalkozás közös alkotással zárul.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=555

 

RÉGÉSZETI BARANGOLÓ

A pápai Gróf Esterházy Károly Múzeum jóvoltából az őszi szünet alatt az érdeklődők bepillanthatnak a kulisszák mögé és megnézhetik milyen is egy ásatás élőben. Hogyan dolgozik a régész, mit keresnek egy ásatáson, milyen eszközöket használnak, mit jelentenek a réteg. Sok izgalmas kérdésre kereshetik a választ a régészet iránt érdeklődő látogatók

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=317

 

Plant Paint festés Veszprémben
Az egész családot várja a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap