RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Családi és gyerekprogramok a Múzeumok Őszi ...

Családi és gyerekprogramok a Múzeumok Őszi Fesztiválján – Tarts velünk!

 Családoknak szóló programok a Múzeumok Őszi Fesztiválján Családoknak szóló programok a Múzeumok Őszi Fesztiválján Családoknak szóló programok a Múzeumok Őszi Fesztiválján 

Az ősz utolsó meleg sugaraiban fürödjünk meg együtt a családunkkal! Az ország számos múzeuma kínál kedves családi programokat bel és kültéren egyaránt, ahol anya és apa kezét fogva tud a gyermek kicsit rápillantani országunk csodáira, a megbúvó titkokra, vagy együtt repülni velük a zene szárnyán. 

A programok egy része előzetes regisztrációhoz kötött, kérjük, tájékozódjanak az esemény oldalán.

A programajánlót – Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) keretében – Tóth Zelma Kincső, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium 9.osztályos angol szakos tanulója készítette. Fogadják szeretettel!

 

KOSZTÜMÖS DÍSZHANGVERSENY

A Gödöllői Királyi Kastély lovardájában szeptember 30-án 17-19h-ig szeretettel várnak minden érdeklődőt egy különleges koncertre. A F. Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, tanárai és a Gödöllői Táncszínház művészei lépnek fel korhű ruhákban, megidézve a különböző történelmi korok hangulatát, zenei csemegéit. A program ingyenes! Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kosztümös Díszhangverseny - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

MÚZEUMI MESENAP

Közhírré tétetik! Igaz-e, vagy nem...ki tudná azt megmondani... de azt hallottam, hogy Kisvárdán innen, Miskolcon túl, Nyíregyháza városában október 1-én, a mesék életre kelnek a Jósa András Múzeum belső udvarán. Mesék szárnyán utazhatnak az érdeklődők az állatok világába. Mesébe burkolva az állatvédelemről, újrahasznosításról, környezettudatosságról is szó lesz s közben ismereteket kapnak a résztvevők a saját egészségünk megőrzésének lehetőségeiről is. Lesz lélekgyógyító tánc, móka, ének, mondóka.
A programon való részvételhez regisztráció szükséges. Aki nem hiszi, az járjon utána!

MÚZEUMI MESENAP - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

MAMA, NÉZD

A gödöllői Grassalkovich-kastély dolgozói egyedülálló programlehetőségre csalogatnak. Október 4-én 9:30-tól lehetőséget biztosítanak a szülőknek, hogy 1 év alatti gyermekükkel előre kötött hordozókendőben végig járhassák a kiállításokat. A kiállítás tematikusan vezetett, az anyaság, gyermeknevelés, szülő-gyermek kapcsolat van fókuszban. A program időtartama körülbelül 60 perc. Előzetes regisztráció szükséges, jegyváltás a helyszínen történik. Hordozót díjmentesen biztosítanak, a kiállítási térbe babakocsi nem vihető be. Szükség esetén a kastély földszintjén egy felszerelt kisgyermekes szoba várja a pihenni vágyó babákat és mamákat.

Mama, nézd! - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

HANGSZERKESZTŐ-KÖZÖS ALKOTÁS A BÉLAMŰHELLYEL

A Néprajzi Múzeum szervezésében sok szeretettel várja a családokat, gyermekeket a Bélaműhely a zene világnapján október 1-én. A zenekar főként ipari-, és háztartási hulladékból készít hangszereket a felhangokat használva. Hallottatok már a biciklidobról, hangburgerről, slagszaxofonról, bájkofonról? Repeortoárjukon a gyimesi, cigány, vajdasági, zsidó daloktól, Arany János művein keresztül a kísérleti zenéig sok minden megtalálható. Ezen a programon népi hangszereket szólaltatnak meg, majd a gyerekekkel együtt fognak zenélni a programon elkészített hangszereken. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hangszerkesztő - Közös alkotás a Bélaműhellyel - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

VÁROSI KONZERVKERTEK

Mi történik a konzervdobozzal, ha elhasználjuk a tartalmát? Szelektíven gyűjtjük...jó esetben. A Néprajzi Múzeum jóvoltából október 2-án most kerteket varázsolhatunk belőlük. A növények nevelgetése felelősségre tanít, a frissen vágott fűszernövény ízletesebb, színesebb a szárítottnál. Nincs mindenkinek lehetősége kertészkedésre, mert panelrengetegben lakik. De egyre inkább terjednek olyan eszközök, módszerek, melyekkel csepp helyen is alakíthatunk ki zöld felületeket. Ebben kapuhatunk szakmai segítséget ezen a délelőttön.  A művészet, környezetvédelem és kreativitás ötvöződik ebben a programban, mely ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Városi konzervkertek - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

MTM MOZI KIDS–NÉPMESE NAPJA

Október 2-án 10–15:00 h-ig a Magyar Természettudományi Múzeumban filmvetítésre várják a családokat. A Magyar Népmesék sorozat alábbi gyöngyszemeit élvezhetik a kicsik:

  • A kis gömböc     
  • A só
  • A csillagszemű juhász
  • A rátóti csikótojás
  • A bíró okos lánya

A múzeum ezzel az eseménnyel kívánja elindítani az MTM Mozi programsorozatát, amellyel egész évben kínálnak néznivalót a gyermek és a felnőtt korosztály számára egyaránt. Várják a családokat szeretettel!

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=454

 

A ZENE MINDENKIÉ

“A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” Mi is így gondoljuk, ezért szeretettel vár mindenkit a zene világnapján, október 1-én délután Gyöngyösön a Magyar Természettudományi Múzeum Mátra Múzeuma.  Jöjjenek családok, kicsik és nagyok. A programon különböző népcsoportok muzsikáit, táncait ismerhetjük meg. A rendezvény belépőjeggyel látogatható.

A zene mindenkié - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=450

 

A PÁL UTCAI FIÚK. FERENCVÁROSI, JÓZSEFVÁROSI KALANDOZÁS A REGÉNY ÉS MOLNÁR FERENC NYOMÁBAN ZOLTÁN ÁRON SZÍNMŰVÉSSZEL

Október 7-én és 10-én elindulunk Nemecsek, Boka, Molnár Ferenc lábnyomán és bebarangoljuk Ferencváros, Józsefváros titkos ösvényeit, melyek A Pál utcai fiúk titkait rejtik. Ebben Barabás lesz segítségünkre. Avagy Zoltán Áron, aki a Vígszínház előadásában Barabás karakterét formálja meg. A regény és a helyszínek mellett az előadás kulisszatitkait is megismerhetjük. Várunk minden kedves érdeklődőt! A túra időtartama kb. 120 perc.

“Véssük ide ma fel, hogy megmarad ez a hely, vagy egyszer belehalunk”

A Pál utcai fiúk. Ferencvárosi, józsefvárosi kalandozás a regény és Molnár Ferenc nyomában Zoltán Áron színművésszel. - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

 További programokért kérjük látogasson az Őszi Fesztivál programkereső oldalára.

 

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap