RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Diákoktól diákoknak – 16+ programajánló

Diákoktól diákoknak – 16+ programajánló

Olyan progamokat ajánljunk a 16 éves, vagy idősebb diákoknak, amelyek kulturális és közösségi élményt egyaránt nyújtanak. A sokszínű programkínálatból csupán néhányat választottunk, bízunk benne, hogy nem lesz könnyű közöttük a választás. : )

A programajánlót – az Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) keretében – diákok készítették. Fogadják szeretettel!

Diákoktól diákoknak – 16+ programajánló  Diákoktól diákoknak – 16+ programajánló  Diákoktól diákoknak – 16+ programajánló

Rongyszőnyeg Koncert

Ki ne szeretne koncerte járni? Megzenésített versekkel, népdalokkal várja a Tabáni tájházban október 8-án a martfűi együttes ingyenesen látogatható koncertjére a fiatalokat és a családokat. Az együttes nevét egy Weöres Sándor vers ihlette. A 10 éve együtt zenélő baráti társaság a 2016 ban megjelent Fellegajtó című lemezükről is játszanak és természetesen új darabokkal is kedveskednek a közönségüknek. Izgalmas fúziós zenei meglepetésekre is számíthatnak az odalátogatók.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=525

E-rolleres Városi Túra - Hírességek Budapestje

Szeretnéd megismerni Budapest híres művészeit? Szeretsz elektromos rollerezni vagy kipróbálnád? A Ráth György villa jóvoltából október 3 és 17–én összeköthetjük a kettőt. E-rolleres túra keretében felfedezhetjük, hogy az Andrássy út környékén mely híres emberek éltek, milyen stílusú épületben laktak, hogyan rendezték be otthonukat. Megismerheted Budapest leghíresebb művészeit és alkotásaikat, többek között Ráth György műgyűjtő otthonát is. Érdekes tényeket is megtudhatsz 19. századi művészeink szerelmi életéről is. Akár az irodalom, akár a képzőművészet rajongója vagy, ez a program mindenképpen neked való. A túrát Joó Julianna művészettörténész vezeti. 

 http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=275

 A TERMÉSZET HARMÓNIÁJA

Te is egy kis mozgásra, és a természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségre vágysz? Akkor az október 9-i mátrai gyalogtúra Neked szól! Minden érzékszervedet kényeztetheted, ha részt veszel ezen a gyönyörű, őszi sétán. Geológus és gombaszakértő segítségével ismerkedhetsz a Mátra élővilágával.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=470

A MADZAGTELEFONTÓL A MOBILIG (140 éves a magyar telefónia)

Budapesti általános iskoláknak egyedülálló lehetőség! 2021. október 4 – 2021. október 22-ig a budapesti Postamúzeum munkatársai játékos foglalkozások keretében mutatják be a telefon és telefonálás történetét az iskolákba kitelepülve. A foglalkozások játékosak, rengeteg eszközt felvonultatóak. Megtudhatják például a gyermekek ki volt Puskás Tivadar, mi volt a feladata a vonalfelvigyázónak?

A meghirdetett program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött 2021. szeptember 20-tól!

A madzagtelefontól a mobilig - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

A PÁL UTCAI FIÚK. FERENCVÁROSI, JÓZSEFVÁROSI KALANDOZÁS A REGÉNY ÉS MOLNÁR FERENC NYOMÁBAN ZOLTÁN ÁRON SZÍNMŰVÉSSZEL

Október 7–én és 10–én elindulunk Nemecsek, Boka, Molnár Ferenc lábnyomán és bebarangoljuk Ferencváros, Józsefváros titkos ösvényeit, melyek A Pál utcai fiúk titkait rejtik. Ebben Barabás lesz segítségünkre. Avagy Zoltán Áron, aki a Vígszínház előadásában Barabás karakterét formálja meg. A regény és a helyszínek mellett az előadás kulisszatitkait is megismerhetjük. Várunk minden kedves érdeklődőt! A túra időtartama kb. 120 perc.

“Véssük ide ma fel, hogy megmarad ez a hely, vagy egyszer belehalunk”

A Pál utcai fiúk. Ferencvárosi, józsefvárosi kalandozás a regény és Molnár Ferenc nyomában Zoltán Áron színművésszel. - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

További programokért kattints ide:

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?type=1

 

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap