RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Fedezd fel! – programajánló az Őszi ...

Fedezd fel! – programajánló az Őszi fesztivál 3. hetére

Országszerte számtalan színes programmal várja minden kedves látogatóját a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Több szabadtéri és néhány, az '56-os forradalomhoz kapcsolódó programot választottunk kedvcsinálóként. 

A programajánlót iskolai közösségi szolgálatos (IKSZ) diákok készítették. Fogadják szeretettel!

 

KÖNYVTÁRTÚRA

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár felfedezésére indulhatunk októberben. Nem csak maga az épület, de a korszerű építészeti, épületgépészeti megoldások is bizonyára lenyűgözik majd a látogatókat. Bejárhatjuk többek között a 19. században épült intézmény egykori főigazgatói lakás termeit, sőt betekinthetünknek az intézmény Műemlékraktárába is, melyet a nagyközönség csak különleges alkalmakkor láthat. A program időpontjai: 2021. Nov 11-ig, hétfőnként 17:00-18:00

http://https//konyvtar.elte.hu

 „Banda Marci hegedűjét Csudafából faragták”

Október 16-án városnéző sétával egybekötött családi programmal vár a váci Tragor Ignác Múzeum:

 „1903 szeptemberében a Népszínházban 25 estén át, az ország minden tájáról összesereglett 35 zenekar mérte össze hegedűjének és lelkének minden képességét. Ebben a nagy versenyben, amely valóságos izgalomba ejtette az egész országot, Banda Marci vitte el az első díjat.” A Ferenc József által is kitüntetett virtuóz váci prímás életét ismerhetjük meg ingyenes zenés séta során, mely a Memento Mori Kiállítóhely elől indul.

 http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=221

E-rolleres Városi Túra - Hírességek Budapestje

Szeretnéd megismerni Budapest híres művészeit? Szeretsz elektromos rollerezni vagy kipróbálnád? A Ráth György villa jóvoltából október 17–én összeköthetjük a kettőt. E-rolleres túra keretében felfedezhetjük, hogy az Andrássy út környékén mely híres emberek éltek, milyen stílusú épületben laktak, hogyan rendezték be otthonukat. Megismerheted Budapest leghíresebb művészeit és alkotásaikat, többek között Ráth György műgyűjtő otthonát is. Érdekes tényeket is megtudhatsz 19. századi művészeink szerelmi életéről is. Akár az irodalom, akár a képzőművészet rajongója vagy, ez a program mindenképpen neked való. A túrát Joó Julianna művészettörténész vezeti. 

 http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=275

BUDAPEST OSTROMA 1956

Milyen ambíciók vezérelték a "pesti srácokat" és milyen viszonyban álltak egymással az egyes forradalmi csoportok? Ezeket a kérdéseket vizsgálja előadásában Eörsi László történész alulnézetből, a résztvevők szempontjából és illeszti a nagypolitikai dimenziókban felfogott, nagybetűs Történelem összefüggéseibe. A Nagy Imre emlékház október 14-i programja regisztrációval látogatható!

http://www.nagyimreemlekhaz.hu/

EÖTVÖS 150! EPIZÓDOK BÁRÓ EÖTVÖS JÓZSEF ÉLETÉBŐL – SÉTA BUDAPEST BELVÁROSÁBAN

Gyertek és sétáljunk egyet Budapest belvárosában! Sétánk során megismerhetjük Eötvös József életéhez kapcsolódó helyszíneket és tájakat. Ismerjük meg hogy hol is lakhatott és miként próbálta segíteni a magyar oktatásügyet. A program időpontjai: 2021. Okt 23. 10:00-12:30

muzeum@opkm.hu

A TERMÉSZET HARMÓNIÁJA

Te is egy kis mozgásra, és a természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségre vágysz? Akkor a mátrai gyalogtúra Neked szól! Minden érzékszervedet kényezteted, ha részt veszel ezen a gyönyörű, őszi sétán, illetve a geológus és gombaszakértő vezetőknek köszönhetően még a Mátra élővilágát is megismerheted. Október 16 és 23–án vár a Mátra!

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=470

 LEGNAGYOBB ÁRUHÁZ, LEGNAGYOBB VÁLASZTÉK!

Vajon dédmamáink “plázáztak”-e Budapesten? A válaszunk, hogy a lehetőség akkoriban is meg volt erre, bár a választékot tekintve korlátozottabban. Október 16-i sétánkon a híres, nagy áruházak helyeit járjuk végig a Rákóczi út mentén, mely neonreklámmokkal hívogatta a vásárlókat. Úttörő, Lottó, Corvin, Otthon, Verseny...Az idősebbeknek nosztalgia, a fiataloknak egy életérzés bemutatása. A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában vásárolhatnak előzetesen jegyeket a részvételhez.

Legnagyobb áruház, legnagyobb választék! - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 KERÉKPÁRRAL A MALOMSZÖGBE

A Szolnoki Tájháztól indulva biciklire pattanunk és a Malomszögi-hídhoz tekerünk, ahol felidézzük a 1849. március 5-i csatazajt. A Zagyva folyó felett 5 híd ível át, de vajon a Malomszögi-híd eredeti pompájában vezet át a folyó felett? Árvíz idején bújócskázik-e velünk? Utunk során élvezhetjük a végtelen szabadságot, a szellőt mely simogatja az arcunk és gyönyörködhetünk az őszi színekben pompázó fákban.  Az október 16-i programon való részvételhez előzetes regisztráció és finomságokkal megpakolt piknikkosár szükséges. Gyermekekkel is teljesíthető a túra, várunk mindenkit szeretettel.

Kerékpárral a Malomszögbe - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 SALGÓ VÁRA

Túránkon a Medves-fennsík csúcsát megkoronázó Salgó várhoz megyünk. Hogy vehették be a várat egy kerekekre rakott fatörzs segítségével? Vajon Mátyás király serege járt-e a várnál? Volt-e török kézen? Mi a kapocs Salgó vára és Petőfi Sándor között? Minden kérdésünkre választ kaphatunk október 16-án ezen a pompás, őszi túrán.

Salgó vára - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap