RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Rólunk > Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014-ben is!

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014-ben is!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2014-ben – a kilencedik Múzeumok Őszi Fesztiválja megszervezésével – folytatja a 2006-ban hagyományteremtő céllal elindított, és mára a múzeumok egyik legjelentősebb országos eseményévé vált rendezvénysorozatot.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programok 2014. szeptember 29-én az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitóval kezdődnek és november 9-ig tartanak.

A gazdasági válság okozta látogatószám-csökkenés ellenére a közönség- és múzeumpedagógiai programok és az azokat igénybe vevők száma jelentősen nőtt.
A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat megvalósításával kiemelt célunk, hogy a múzeumok iránti figyelmet az év meghatározott időszakában megerősítsük, az új fejlesztésekre, a múzeum oktatásban, tudásátadásban és az élményszerzésben betölthető szerepét fokozzuk.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014 fő elemei

  • Tematikus közönségprogramok
  • Szakmai programok, konferenciák

kiemelt rendezvények:

Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó

  • Múzeumpedagógiai Nívódíj 
  • Kiváló Múzeumpedagógus Díj kiemelkedő szakmai munkásságért
Országos Múzeumpedagógiai Konferencia

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának fő üzenete 2014-ben: Töltődj fel múzeummal!

A fesztivál idejére speciális programokkal megnyitott múzeumi kapukkal nem pusztán a kulturális értékek megőrzésére, fontosságára kívánjuk felhívni a figyelmet, hanem szeretnénk a 21. századi modern emberek számára is kézzelfoghatóvá, megélhetővé tenni a múzeumok világát. A programsorozattal találkozások sokszínű lehetőségét kívánjuk megteremteni múzeum és közönsége között, minden generáció számára. A megújított tematika lehetőséget biztosít arra is, hogy a résztvevő múzeumok munkatársai vonzó, újszerű, esetenként a megszokottól eltérő programokat hirdessenek meg. 

2014 Múzeumok Őszi Fesztiválja Felhívás a múzeumok csatlakozására

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap