RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Ingyenes programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja ...

Ingyenes programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja első két hetében

 
Ingyenes programok a Múzeumok Őszi Fesztiválja első két hetében 
  

Aki még nem döntötte el, hogy milyen programot szervezzen ebben a borús időszakban, érdemes a Múzeumok Őszi Fesztiválja programjai között szétnéznie. Számos intézmény ingyenesen várja látogatóit ebben az időszakban, az ő programjaik közül ajánlok néhányat ebben a rovatban.  

           

LÉGY A GÉPÓVÓ LIGA TAGJA! – IDŐUTAZÓ NYOMOZÓS JÁTÉK

Egy messzi-messzi jövőben, sorozatos balszerencsék következtében a korábban fejlett technológia ismét a 18-19. századi ipari forradalom korához vált hasonlóvá. A társadalom két részre szakadt: a gépellenes Gépromboló Mozgalomra és a fejlődést támogató GépÓvó Ligára. Egy feltaláló barátod levélben kér tőled segítséget.   Az Óbudai Múzeum Goldberger Textilipari Gyűjteménye nyomozós játékában részvevők visszautaznak az időben, hogy a megszerzett technikatörténeti információkat felhasználva megfejtsék a titkos kódot. Így fény derülhet annak a személynek a nevére, aki fontos ismeretekkel szolgálhat a GépÓvó Liga számára.

Bővebb információ:  http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=759

 

MÚZEUM A CSENDBŐL

Egy palota kulisszatitkaira derül fény Kecskeméten.  A Cifrapalotában kiderül, hogy hogyan alakul át egy teljes szint, hogyan kap új színt és hangulatot egy terem, hogyan születik meg egy új kiállítás, és mennyi ember fáradozik azon, hogy végül munkájuk elnyerje a látogatók tetszését. A program a ˝Magyarország áldott emlékezetű királynéja˝ – Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartása című kiállításhoz kapcsolódik. Az érdeklődők Sisi verseivel kísérve járhatják be az épületet és megismerhetik munkatársaink szemszögéből a kiállítás egy-egy darabját.

Bővebb információ: http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=691

 

ÚJ SZERZEMÉNYEK

Milyen műtárgyakkal gazdagodott a múzeum gyűjteménye az elmúlt években? Miért különlegesek, és mi a történetük? Aki ellátogat a Tatabányai Múzeum honlapjára az megtekintheti az intézmény legújabb műtárgyaiból összeállított online-kiállítást. A közelmúltban a múzeum gyűjteményi anyagába - ajándékozásból, műtárgyvásárlásból vagy feltárásból is - kerültek olyan műtárgyak, amelyek érdemesek a bemutatásra. A digitális tárlat november 11-ig megtekinthető.

Bővebb információ: http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=779

 

STÍLUSVADÁSZAT A KASTÉLYBAN

A program helyszíne a festői szépségű Helikon kastély. A keszthelyi palota épületét és parkját felfedezve, a látogatóknak olyan domborműveket, ornamentikákat, építészeti stílusjegyeket kell megkeresniük és lefotózniuk, amelyeket általában észre sem vennének.

A vadászatra két hetet adtak a szervezők. A feledatokat hét elején lehet felfedezni a kastély weboldalán és hivatalos Facebook oldalán. A felületeken megadott email címre kell elküldeni a fotókat. A leggyorsabban beérkező és minőségi fotókból egy nagy fotókollázs készül, amit a Helikon Kastély Kortárs Képzőművészeti Műhely éves kiállításán láthat a közönség élőben.

Bővebb információ: http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=639

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap