RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Legendák, rejtélyek (október 9-15.)

Legendák, rejtélyek (október 9-15.)

Egy nem akármilyen fotókiállítás, egy titokzatos családi legenda, egy drágakövekkel kirakott aranykoszorú és ha belefér a végén egy kis kínzás várja a Múzeumok Őszi Fesztiválja 3. hetén a látogatókat.

 

MÚZEUM+ FOLKLÓR

Korniss Péter, Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Pulitzer-emlékdíjas és egyben első Kossuth-díjas  fotográfusunk a kortárs magyar fotográfia egyik meghatározó alakja. Fotóriporterként munkásságának egyik fókusza az eltűnőben lévő erdélyi és magyarországi paraszti életmód dokumentarista ábrázolása.

A 80 éves művész gazdag életmű-kiállításához kapcsolódó tárlatvezetések, beszélgetések, koncert, táncelőadás és workshop várja a lelkes érdeklődőket. Helyszín és időpont: Magyar Nemzeti Galéria, október 12. 18:00-22:00

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=49

 

BORBÁLA LEGENDÁJA

Nyikorgó parketta, apró sikítás, halk zörejek… A Ladics házba vezetnek a szálak.

Gyula belvárosának egyik csendes utcácskája felé induljunk, ahol rálelhetünk a bájos, 19. század eleji, kisvárosi múltat idéző lakóházra. Hosszú időn át gyűjtött  különleges használati tárgyak, a kor hangulatát tükröző bútorok, családi hagyatékok hívnak múltidézésre, és a hajdan ott lakó család titkainak felkutatására.

Helyszín, időpont: Gyula, Ladics-ház, október 14-15.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=637

 

ARANYKOSZORÚ NYOMÁBAN

Erkel Ferenc, a Himnusz zeneszerzője és a magyar nemzeti opera megteremtője, a különleges relikvát 1888. december 16-án kapta a nemzet ajándékaként 50 éves karmesteri jubileuma alkalmából.  A szuvenír különleges és értékes, 50 drágakő díszíti, mindegyik egy-egy évet szimbolizál, amit a pályán Erkel eltöltött. De vajon a szalagot formázó aranykoszorúba mit vésett bele Batseh Gusztáv ötvösmester? Erre, és hasonló kérdésekre kapjuk meg a választ, ha október 14-én, vagy 15-én ellátogatunk a gyulai Erkel Ferenc Emlékházba.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=626

 

VÁRBÖRTÖN TITKAI

Spanyolcsizma, kerékbetörés, karóbahúzás, hogy a durvábbakat már ne is említsük… Kínzások, büntetések a 16-17. században.

A Gyulai Várba látogatók bepillantást nyerhetnek a várbörtönök kegyetlen világába, megtudhatják, kik hajtották végre a kínzásokat, kik rendelték el, a vallatásnak milyen eszközei voltak, és talán a legérdekesebb, hogy a társadalom mindezekhez hogyan viszonyult.

Egyre mindenkit kérünk: a látogatásra csak erős idegzetűek vállalkozzanak!

Időpont: október 14.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=629

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap