RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Mesterségek nyomában – Új közönségprogram a ...

Mesterségek nyomában – Új közönségprogram a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Mesterségek nyomában – Új közönségprogram a Múzeumok Őszi Fesztiválján

A korábbi évekhez hasonlóan a Múzeumok Őszi Fesztiválja idén is új közönségprogrammal várja a látogatókat. A Mesterségek nyomában tematika célja, hogy az érdeklődők olyan mesterségekkel, tevékenységekkel találkozzanak, melyek mára már kevésbé ismertek, vagy teljesen eltűntek.

Mit csinált a csizmadia? Mi az az üllő? Milyen eszközökkel dolgozott a drótostót? – ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ azok, akik a tematikán belül megrendezett programokon részt vesznek. Az esemény kiváló lehetőség a régi mesterségek, rég elfeledett szakmák bemutatására, a hagyományok éltetésére. Erre pedig a legváltozatosabb módokon van lehetőség, hiszen a programok kidolgozásában teljesen szabad kezet kapnak a múzeumok: az intézmények maguk dönthetik el, hogy milyen formában szeretnék a mesterségeket megismertetni a közönséggel. Legyen szó kiállításról, bemutatóról, múzeumpedagógiai foglalkozásról, interaktív programról – a lényeg, hogy valamilyen régi mesterségre irányuljon a figyelem.

A tematika célközönsége a legszélesebb palettán mozog: a program ugyanúgy érdekes lehet a családoknak, a nyugdíjasoknak, a fiatal felnőtteknek, vagy az iskolás gyermekeknek.

A Mesterségek nyomában program a kikapcsolódás mellett a játékos tanulásról, ismeretterjesztésről is szól, és reményeink szerint az új tematika még több múzeumot ösztönöz arra, hogy csatlakozzon az idén jubiláló Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozathoz.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap