RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Minden rejtélyre fény derül (október 2-8.)

Minden rejtélyre fény derül (október 2-8.)

Minden rejtélyre fény derül (október 2-8.)

Cukrászdai nyalakodás, majd ádáz küzdelem a félelmetes barlangi medvével… Ha túléltük, ritka értékes elveszett ékszer nyomába eredhetünk. Végül találkozhatunk Saint-Exupéry kis Hercegével, aki talán elárulja nekünk a nagy titkot. Ezekre hív október első hetében a Múzeumok Őszi Fesztiválja a 16+ Múzeumi találkozások – Rejtélyek a múzeumban tematika keretében. Te is légy részese a sok-sok élménynek!

 

BŰNTÉNY A CUKRÁSZDÁBAN

Stühmer, Gerbeaud, Stollwerck szavak hallatán remélem, összefut a nyál a szánkban. Megannyi ellenállhatatlan édesség...

Képzeljük el, hogy 1912-t írunk, s egy előkelő cukrászda vendégeként arra leszünk figyelmesek, hogy a cukrászinasok, csomagolólányok és a pénztáros kisasszonyok meglehetősen szokatlan módon viselkednek. Valami nem stimmel, bűntényt szimatolunk...

A Kecskeméti Katona József Múzeum az édességszerető közönség számára szervez szabaduló szobához hasonló kalandos játékot.

A program a múzeum “Cukrászat és édesipar a századfordulón” című kamarakiállításához kapcsolódik, mely a Kecskeméti Katona József Múzeum Iparművészeti, valamint Történeti-Néprajzi Gyűjteményéből válogatott műtárgyegyüttest mutatja be.

A rendezvényt főként a főiskolás, egyetemista korosztálynak, valamint a már dolgozó fiataloknak ajánlják, csapatépítő tréning gyanánt.

A játékba első alkalommal október 6-án kapcsolódhatunk be, 5-8 fős csapatok jelentkezését várják.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=394

 Minden rejtélyre fény derül (október 2-8.)

MÁTRA REJTÉLY

A Mátra Múzeum kizárólag bátor és eltökélt látogatókat vár október 5-én, akik képesek megküzdeni a mindenre elszánt jégkori ősemlőssel, a hatalmas termetű barlangi medvével. Vigyázat! A szabaduló szobába csak a bemenet biztonságos, a kimenetért a múzeum dolgozói nem vállalnak felelősséget. Ajánlott gyorsan megtalálni az ajtó elrejtett kulcsait!

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=466

 

 

REJTÉLYEKKEL TELI ÉJSZAKA A MÚZEUMBAN

Római korból származó felbecsülhetetlen értékű ékszert rejtettek el a múzeumkertben, s csak ránk vár, hogy megtaláljuk. No de a régész is eltűnt, márpedig igencsak szükségünk lenne rá, hogy a további rejtjelekhez eligazítást adjon. Keressük meg!

Geocaching játék, nyomozás, régészkedés, restaurálás, és végül – minden jó, ha jó a vége – buli! – akarom mondani táncház...

Osztályközösségeket várnak az október 7-ei kalandos éjszakára! Helyszín: Mosonmagyaróvár, Hansági Múzeum

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=89

 

A REJTÉLYES KIS HERCEG

“Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan” – árulja el a nagy titkot a róka a kis Hercegnek.

A Paksi Városi Múzeum szeptember 29-én nyitja meg időszaki kiállítását, A kis herceget. Felolvasással, mesevetítéssel, bábelőadással várják a kisebbeket, míg a felsősök faládikákban rejtőző puzzle darabok összerakásával kerülhetnek közelebb az emberiség nagy titkaihoz.

Szintén ezen a napon, az Atomenergetikai Múzeummal közösen rendezik meg a "Múzeumtól múzeumig – vonattal" című programjukat. A rendezvény tárlatvezetéssel, kézműveskedéssel kezdődik, majd egy kis vonatozás után az Atomenergetikai Múzeumban folytatódik, ahol számos további program várja a látogatókat.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=110

 

 A 16+ Múzeumi találkozások – Rejtélyek a múzeumban tematikához tartozó további programokért ide kattintson.

 

Rejtélyekkel teli éjszaka a Hansági Múzeumban

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap