RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Múltidézés a jövő nemzedékének

Múltidézés a jövő nemzedékének

Az Óvodapedagógusok napját október 15-én tartják, de a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum már szeptember 29-én megemlékezik a Brunszvik Teréz emlékét őrző jeles napról.

Az óvodapedagógusokat és a gyermekeket szólítja meg a programmal. A céljuk az, hogy az óvónők megismerjék, miként tudnak a múzeumok óvodai neveléséhez kapcsolódni.

A MÖF nyitó rendezvénye nemzeti kultúránk, a magyar népi kultúra értékeinek ápolásához, őrzéséhez kapcsolódik. Lehetőségeket keresnek és mutatnak be az elkötelezett óvodapedagógusoknak a hagyományokkal foglalkozó témák múzeum keretein belüli feldolgozására.

Egész napos rendezvénnyel várják az érdeklődőket. A délelőtt a gyerekeké, gyermekcsoportoké, akik különböző történelmi korok hagyományaival és szokásaival ismerkednek meg, valamint nemezelés, reneszánsz táncház, kékfestés, ékszerkészítés várja a kicsiket és a nagyobbakat.

A 16 órakor kezdődő szakmai fórumra az óvodapedagógusokat és a pedagógusokat várják, ahol a hagyományőrzés óvodai és iskolai kereteinek lehetőségeiről beszélgethetnekPrikler Szilvia Beatrix néprajzossal. A program alkalmat ad a téma iránt elkötelezettek tapasztalatcseréjére, a múzeum adta lehetőségek megismerésére.

A rendezvény folytatódik 2017. október 24-től a Hagyományok hete a Cselley-házban programsorozattal. Minden nap más-más kézműves foglalkozással várják a csoportokat.

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=46

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap