RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Múzeumi fesztiválprogramok október 23-ához kapcsolódóan

Múzeumi fesztiválprogramok október 23-ához kapcsolódóan

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében programokat szervező múzeumok közül néhány speciális eseménnyel kapcsolódik nemzeti ünnepünkhöz.

Nemzeti ünnep a Nagy Imre Emlékházban 

Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin október 23-án 11 órai kezdettel rendhagyó tárlatvezetést tart, mely a forradalom eseményeire, Nagy Imrének abban betöltött szerepére koncentrál. A személyes hangvételű, emlékekkel, családi történetekkel színesített előadás bemutatja azt is, hogyan élte meg a család ezeket a történelmi pillanatokat. Regisztrálni október 22-ig lehet.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=239

Múzeumi fesztiválprogramok október 23-ához kapcsolódóan

Alkossunk együtt régiből újat!

Október 23-án a természet és az újrahasznosítás jegyében egész napos családi alkotóműhelyt tart a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum Hatvanban. A különböző generációkat is próbálják egymáshoz közelebb hozni, felhívni rá a figyelmet, hogy a régi öregek, ha valami „elnyűtt” nem dobták ki, hanem megfoltozták, vagy valami mást készítettek belőle. Az alkotóműhelyben régi, kidobott anyagokból készülnek majd új használati eszközök csomózási, fonási technikával. A foglalkozás nem csak jó kikapcsolódás a családoknak, a kisgyermekek finommotorikáját is fejleszti, és már kiskorban megtanulják, hogy mennyire hasznos és fontos az újrahasznosítás.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=282

Családi Nap a Hadtörténeti Múzeummal

Október 23-án 1956-os forradalom emléknapja alkalmából a Hadtörténeti Múzeum idén is Családi Napot szervez vezetésekkel, szakmai előadásokkal várják a hozzánk érkezőket a Hadtörténeti Intézet és Múzeum Kerepesi úti helyszínén. Itt kapott helyet a haditechnikai gyűjteményének jelentős része, amely nem fér el a múzeum budai várban található épületében. A haditechnikai  eszközök mellett a korszak fegyvereit bemutató hagyományőrzőkkel is találkozhatnak a látogatók.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=385

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap