RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2019 ALKOTÓPÁLYÁZAT

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2019 ALKOTÓPÁLYÁZAT

CSODÁS JÁTÉK, AMI NEM HÁROM NAPIG TART

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2019 ALKOTÓPÁLYÁZAT

 

Az alkotásokra szavazni ide kattintva lehet  2019. november 3. vasárnap éjfélig.

Pályázati felhívás

Nyerjétek meg jövő tavaszi osztálykirándulásotok különleges programhelyszínét még idén ősszel!

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) CSODÁS JÁTÉK, AMI NEM HÁROM NAPIG TART címmel alkotópályázatot ír ki két korcsoportban általános iskolai osztályok, illetve egyéni alkotók számára a 2019. szeptember 23. és november 10. között megvalósuló Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódóan.

Ha az általános iskola alsó tagozatába jártok, rajzoljátok le kedvenc játékotokat. Amennyiben az általános iskola felső tagozatába jártok, tervezzetek olyan játékot, amit múzeumi látogatás ihletett és tényleg nem három napig tart, azaz figyelembe veszi a környezeti fenntarthatóság szempontjait.

Korcsoportonként a 3 legtöbb lájkot elérő alkotást beküldő osztály a Szabadtéri Néprajzi Múzeum által felajánlott nyereményekben részesül.  A 2 fődíj (csoportos kategória): a nyertes alsó illetve felső tagozatos iskolai osztály számára múzeumpedagógiai foglalkozás a szentendrei Skanzenben és további meglepetések. A 2 fődíj (egyéni kategória): Skanzen családi belépő és további meglepetések.

A pályamunkákat a Székesfehérváron 2019. november 4-5-én megrendezésre kerülő XI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián is bemutatjuk, és a konferenciaközönség szavazatai alapján a konferencia különdíjában részesül egy osztály illetve egy egyéni alkotó.

Az elkészült pályamunkák beküldési határideje: 2019. október 17. (e-mail ill. postai bélyegző)

Az elkészült pályázati anyagokat 2019. október 17-ig kérjük e-mailben beküldeni a következő címre: csodasjatek2019@gmail.com

A rajzokat a leírással és a kitöltött, aláírt adatlapot kérjük 2019. október 17 –ig postára adni (postára adás, postai bélyegző dátuma) a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) részére az alábbi címre: 2001 Szentendre, Pf. 63. A borítékra kérjük ráírni: MÖF 2019 alkotópályázat.

A pályamunka mellett kérjük az ITT (http://oszifesztival.hu/alkotopalyazat2019.html) található adatlapot kitöltve elektronikusan és postai úton beküldeni (word és PDF formátumban).

Részletes pályázati felhívás és további információ: 

A Múzeumok Őszi Fesztiválját koordináló Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) alkotópályázatot ír ki a 2019. szeptember 23. és november 10. között futó programsorozathoz kapcsolódóan. A CSODÁS JÁTÉK, AMI NEM HÁROM NAPIG TART című alkotópályázat (továbbiakban: pályázat) 2019. szeptember 23. és november 5. között kerül megszervezésre. A pályázat kiírását, megszervezését, a részvétel feltételeit, a nyertesek személyének megállapítását és közlését, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi adatkezelési és adatvédelmi kérdést a jelen játékszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) szabályoz, az alábbi feltételek szerint.

I. A pályázatban részt vevő személyek

A pályázaton részt vehet valamennyi Magyarországon működő köznevelési intézményekben – a 2019-2020-as tanévre alakult – osztály, amely a Szabályzat V. részében meghatározott feltételeket teljesíti. A Szabályzat szóhasználatban az osztály kifejezés a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 4. § 23. pontjában meghatározottak szerinti tartalommal bír. A pályázat során a pályázó osztályt az osztályfőnök képviseli. A pályázaton részt vehetnek továbbá általános iskolás korú egyéni alkotók is (egyéni kategória).

Két korcsoportban és két kategóriában hirdetjük meg a pályázatot:

1. korcsoport: 1-4. évfolyamos általános iskolai osztály illetve 1-4. osztályos egyéni alkotó          

2. korcsoport: 5-8. évfolyamos általános iskolai osztály illetve 5-8. osztályos egyéni alkotó             

II. A pályázat témája, a pályaművek formátuma

A pályázat témája az 1. korcsoport számára:

Rajzoljátok le kedvenc játékotokat és írjátok le mit érdemes röviden (max.1000 karakter) tudni a játékról.

A rajzokat A/4 vagy A/3 méretben kérjük elkészíteni, szabadon választott technikával. A rajzot kérjük beszkennelni vagy lefotózni, és jpg vagy png formátumban (min. 300 dpi felbontásban) a leírással együtt megküldeni a felhívás III.3 pontja szerint postai és elektronikus úton. A file elnevezését az alábbiak szerint kérjük: oktatási intézmény neve_osztály neve_MÖF2019, egyéni alkotónál: alkoto neve_MÖF2019

A pályázat témája a 2. korcsoport számára:

Tervezzetek olyan játékot, amit múzeumi látogatás ihletett és tényleg nem három napig tart, azaz figyelembe veszi a környezeti fenntarthatóság szempontjait. Küldjétek el az általatok kitalált játékról a rajzot e-mailben (szkennelve vagy lefotózva) és egy leírását a játékról (max. 1000 karakter) illetve postai úton.

A rajzokat A/4 vagy A/3 méretben kérjük elkészíteni, szabadon választott technikával. A rajzot kérjük beszkennelni vagy lefotózni, és jpg vagy png formátumban (min. 300 dpi felbontásban) a leírással együtt megküldeni a felhívás III.3 pontja szerint postai és elektronikus úton. A file elnevezését az alábbiak szerint kérjük: oktatási intézmény neve_osztály neve_MÖF2019, egyéni alkotónál: alkoto neve_MÖF2019.

Egy osztály maximum három alkotással (rajz+leírás) pályázhat. Lehetőleg a pályázó osztály minél több tagja vegyen részt a mű (vagy művek) elkészítésében. Az egyéni alkotók is maximum három alkotással pályázhatnak.

A beérkezett és előzsűrizett pályamunkákat a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019 Facebook oldalon tesszük közzé, majd az itt leadott lájkok száma alapján állapítjuk meg a szavazás győzteseit.

A beérkezett pályamunkákat a Székesfehérváron 2019. november 4-5-én megrendezésre kerülő XI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián is bemutatjuk, és a konferenciaközönség szavazatai alapján a konferencia különdíjában részesül egy osztály illetve egy egyéni alkotó.

 

III. A pályázat menete

1. A pályázatra jelentkező 1. korcsoportba tartozó osztály tagjai vagy az 1. korcsoportba tartozó egyéni alkotó maximum három rajzot készítenek a II. pontban megjelölt témában és formában.

A pályázatra jelentkező 2. korcsoportba tartozó osztály tagjai vagy a 2. korcsoportba tartozó egyéni alkotó maximum három rajzot készítenek a II. pontban megjelölt témában és formában.

2. A pályamunka mellett kérjük az ITT (http://oszifesztival.hu/alkotopalyazat2019.html) található adatlapot kitöltve elektronikusan beküldeni (word és PDF formátumban).

3. Az elkészült pályázati anyagokat 2019. október 17-ig kérjük e-mailben beküldeni a következő címre: csodasjatek2019@gmail.com

A rajzokat a leírással és a kitöltött, aláírt adatlapot kérjük 2019. október 17 –ig postára adni (postára adás, postai bélyegző dátuma) a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) részére az alábbi címre: 2001 Szentendre, Pf. 63. A borítékra kérjük ráírni: MÖF 2019 alkotópályázat. A postán esetlegesen elkallódó levelekért felelősséget vállalni nem tudunk.

4. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaműveket előzsűrizze, és a kiírásban szereplő tartalomtól eltérő alkotásokat, illetve a kifogásolható, vagy jogsértő szóhasználatú és tartalmú pályaműveket a pályázatból kizárja. A beérkezett pályaműveket a Szervező előválogatja, majd 2019. október 22. 16 óráig feltölti és elektronikusan közzéteszi a Facebook oldalán – https://www.facebook.com/2019muzeumokoszifesztivalja/ – korcsoportonként egy-egy albumba rendezve #oszifesztival megjelöléssel.

5. A pályázati anyagokra lájkolással lehet szavazni 2019. október 23-tól 2019. november 3. vasárnap éjfélig.

6. Korcsoportonként a 3 legtöbb lájkot elérő osztály nyereményben részesül a IV. pontban szereplő részletek szerint.  Korcsoportonként a legtöbb lájkot elérő egyéni alkotó is nyereményben részesül a a IV. pontban szereplő részletek szerint.  

7. A beérkezett pályaműveket kiállítjuk, illetve bemutatjuk a Székesfehérváron 2019. november 4-5-én megrendezésre kerülő XI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián, és a konferenciaközönség szavazatai alapján a konferencia különdíjában részesül egy osztály illetve egy egyéni alkotó.

A konferencián leadott közönségszavazatok alapján nyilvánosan hirdetjük ki a különdíj nyerteseit 2019.  november 5-én a konferencia ünnepélyes zárásakor, és a beérkezett lájkok alapján is itt hirdetünk eredményt mindkét korcsoportban, mindkét kategóriában.

Az Facebook felületen illetve a közönségszavazáson elért eredményeket 2018. november 6-án a Facebookon és a www.oszifesztival.hu honlapon is közzétesszük. A nyertes osztályok osztályfőnökeit legkésőbb 2019. november 8-ig -ig értesítjük a pályázat során megadott e-mail címen és/vagy telefonszámon.

8. A pályázatra beérkezett pályaműveket a Szervező a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat kommunikációjához, illetve későbbi kampányaihoz szabadon felhasználhatja – függetlenül attól, hogy díjazásban részesült-e az alkotás.

IV. Díjazás    

Mindkét korcsoportban csoportos illetve egyéni kategóriában 3-3 díjazottat választunk ki a Facebook oldalra feltöltött pályázatokra a megadott határidőig beérkezett lájkok száma alapján, további két nyertes (csoportos és egyéni) a konferencián leadott közönségszavazatok alapján különdíjat kap.

Az első helyezett alsó tagozatos osztály múzeumlátogatást és múzeumpedagógiai foglalkozást valamint tornazsákot nyer.

Az első helyezett felső tagozatos osztály múzeumlátogatást és múzeumpedagógiai foglalkozást nyer, valamint power bankot nyer.

A második helyezett alsó és felső tagozatos osztályok nyereménye: múzeumpedagógiai foglalkozás és póló

A harmadik helyezett alsó és felső tagozatos osztályok nyereménye: múzeumpedagógiai foglalkozás

Az alsó tagozatos egyéni alkotó nyereménye: könyvcsomag, társasjáték, tornazsák illetve Skanzen családi belépő

A felső tagozatos egyéni alkotó nyereménye: könyvcsomag, powerbank, tornazsák illetve Skanzen családi belépő

A konferencia különdíjában részesülő osztály nyereménye: múzeumpedagógiai foglalkozás

A konferencia különdíjában részesülő egyéni alkotó nyereménye: Skanzen családi belépő

A nyertes osztályok a múzeumpedagógiai foglalkozást 2020. június 15-ig előzetes időpontegyeztetés után vehetik igénybe a Szentendrén található Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A nyeremény másra át nem ruházható, pénzösszegre be nem váltható. A nyeremény a múzeumpedagógiai foglalkozás helyszínére történő utazás költségét nem tartalmazza.

Különdíj

A szervező különdíjban részesíti korcsoporttól függetlenül azt az osztályt és egyéni alkotót, melynek pályamunkájára a legtöbb szavazat érkezik a XI. Országos Múzeumpedagógiai Konferencián.

V. Pályázati feltételek

A pályázaton kizárólag azok a Magyarországon működő köznevelési intézményekben alakult osztályok vehetnek részt, amelyek az előírt módon pályáznak. A Szervező jogosult ellenőrizni a pályázat nyertesét. A játékba egy osztály csak egyszer jelentkezhet. Amennyiben többszöri jelentkezés, vagy nem valós személyek kerülnek megállapításra, akkor a felhasználó törlésre kerül, nyereményét is elveszítve. Ilyen esetekben pótnyertes(ek) kerül(nek) megállapításra a játékszabályzat egyéb pontjainak megfelelően.

A pályázatra történő jelentkezéssel valamennyi pályázó osztály és annak valamennyi tagja hozzájárulását adja ahhoz, hogy helyezés esetén az osztály valamennyi tagját és osztályfőnökét név szerint megjelenítésre kerüljön a Szervező honlapjain és Facebook oldalán.

VI. Egyéb szabályok

Amennyiben egy osztály vagy egyéni alkotó több alkotással is pályázik,  akkor csak a legtöbb lájkot elérő pályamunkájával jogosult versenyezni a nyereményért. A közönségdíjat a lájkok száma alapján 1-3. helyezést elért osztály illetve egyéni alkotó nem nyerheti el.

 A Szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy amennyiben valamely pályázó részéről bármilyen (számítógépes) manipulációt, tömegesen generált e-mail címek, Facebook profilok létrehozását, illetve a játék szellemével bármilyen módon összeférhetetlen vagy azt sértő magatartást tapasztal, vagy ennek megalapozott gyanúja felmerül, úgy a pályázót azonnali hatállyal kizárja a játékból.

A Szervező kizárja a felelősségét a Facebook oldal rajta kívülálló okokból történő meghibásodásáért, amely időtartam alatt a Facebook oldal nem vagy korlátozottan használható, ugyanakkor haladéktalanul megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a hiba okát mielőbb feltárja, megszüntesse.

A pályázat semmilyen módon nem szponzorált a Facebook által, illetve semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a Facebookhoz. Az adatszolgáltatás nem a Facebook részére, hanem a Szervező részére történik.

VII. Felelősség kizárás

A játékban felmerülő, vagy adatfeltüntetésből származó hiányosságért (névelírás, téves adatközlés stb.) a Szervező nem vállal felelősséget. A Játékosok az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a játékra történő jelentkezés során, vagy azt követően a Szervezőnek módjában áll ellenőrizni.

VIII. Pótnyertesek megállapítása

Amennyiben a Szabályzat szerint valamely pályázó helyett pótnyertest kell megállapítani, a pótnyertes megállapítása a Szabályzat e szakasza szerint történik. A pótnyertes pályázót akként kell megállapítani, hogy a valamely okból kizárt vagy kiesett pályázót a IV. pont szerinti rendezett listából ki kell húzni, majd a díjazott pályázókat az ekként módosított sorrend alapján kell a IV. pont szerint megállapítani. A három legtöbb lájkkal rendelkező pályázatot benyújtó pályázókat kell díjazottnak tekinteni illetve a két korcsoportban a konferencián legtöbb szavazatot szerző két pályaművet elkészítő osztályt és egyéni alkotót.

IX. Adatkezelési szabályok

A pályázat elsődleges célja a díjnyertes pályamunkákat elkészítő osztályok nyereményben részesítése. A pályázat során a Szervező által gyűjtött személyes adatok kezelésének célja a nyertes pályázó osztályok megállapítása, a nyertesség tényének, valamint a nyertes pályaművet benyújtó osztály tagjainak és osztályfőnökének a nyertesség tényével együttesen történő közzététele névvel és arccal, akár a Szervező weboldalán, akár facebook oldalán, a nyertes pályázó osztályok köznevelési intézményének székhelyével együtt.

Tekintettel arra, hogy az adatgyűjtés a pályázók személyes adataira is kiterjed, az adatok feldolgozása és kezelése során különös hangsúlyt fektetünk az adatbiztonság követelményének megvalósulására. A személyes adatok kezelését és nyilvántartását az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény szabályozza.

Felhasználási feltételek és adatvédelmi tájékoztató

A részvétel elengedhetetlen előfeltétele a jelen Szabályzat alapos elolvasása. A Szervező minden esetben úgy tekinti, hogy a játék résztvevői a szabályzatot a regisztráció előtt elolvasták. A résztvevők pályázati anyaguk megküldésével elfogadják a jelen Szabályzatot, és hozzájárulásukat adják a Szabályzatban meghatározott, a pályázók által önkéntesen megadott személyes adatokkal végzett, a fentiekben kifejtett célokból történő adatkezeléshez. Az adatszolgáltatás önkéntes, az adatkezelés jogalapja az érintettek előzetes tájékozott hozzájárulása. A Szervező által kezelt személyes adatok: az osztályfőnök vezetékneve, keresztneve, e-mail címe, telefonszáma, illetve opcionálisan a pályázó osztály tagjainak neve és arcképmása.

Az adatkezelés céljai a pályázat lebonyolítása (nyertesek megállapítása, értesítése, reklamációk kezelése, nyeremények átadása, nyertesek adatainak nyilvánosságra hozatala), valamint az e fejezetben megállapított promóciós tevékenység. A Szervező adatfeldolgozóként a következő személyt használja: Heim Krisztina Múzeumok Őszi Fesztiválja programkoordinátor. A Szervező a Játékosok által megadott személyes adatokat az e pontban megnevezett vállalkozáson és személyen kívüli harmadik személyek részére nem továbbítja, nem teszi hozzáférhetővé.

Az adatkezelés időtartama a pályázat kezdete (2019. szeptember 23.) és a nyeremény felhasználhatóságának vége (2020. június 15.) közötti időszakra vonatkozik. Az érintettek jogorvoslati jogait a 2011. évi CXII. törvény és a AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) tartalmazza. Az érintettek a csodasjatek2019@gmail.com e-mail címre küldött, a személyes azonosításukra alkalmas adataikat is tartalmazó levélben bármikor korlátozás nélkül, ingyenesen és indoklás nélkül visszavonhatják az adatkezeléshez adott hozzájárulásukat. Ebben az esetben személyes adatait a Szervező azonnali hatállyal törli. Amennyiben azonban a személyes adatok kezeléséhez történő hozzájárulásra a díjazottak megállapítását vagy/és a nyeremény átadását/felhasználását megelőzően kerül sor, az érintett pályázó helyett a Szabályzat rendelkezései szerint pótnyertes(eke)t kell megállapítani.

X. Szerzői jog

A pályázaton a pályaművek benyújtásával a pályázó osztály valamennyi – a pályamű elkészítésében részt vevő – tagja kifejezett, feltétlen és visszavonhatatlan engedélyt ad a Szervező részére, hogy a pályázaton benyújtott pályaművet – azok díjazásától függetlenül – a Szervező bármiféle területi vagy időbeli korlátozás nélkül felhasználja. A felhasználási engedély valamennyi ismert felhasználási módra a lehető legteljesebb mértékben kiterjed. A pályázók megőrzik a pályamunkához fűződő szerzői jogaikat.

A pályázatra a pályamű benyújtásával az osztályfőnök kijelenti és szavatol azért, hogy a pályamű elkészítésében részt vevő valamennyi tanulótól rendelkezik az előző bekezdésben említett felhasználási engedélyhez szükséges nyilatkozatokkal, ekként kifejezetten szavatol azért, hogy a Szervező jogszerzése semmilyen tekintetben nincs akadályozva vagy korlátozva. A pályaművek felhasználásával kapcsolatos valamennyi, a Szervezővel szemben támasztott igényért a pályaművet benyújtó osztályfőnök teljes egészében helytállási kötelezettséggel tartozik.

A pályázatot kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására, a pályázó nevének feltűntetésével.

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyv alakban, illetve elektronikus formában sokszorosítsa, valamint megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló és ingyenes felhasználási jogot ad azzal a feltétellel, hogy a kiíró, a pályázó nevét minden megjelenés esetén feltűnteti.

További információ: www.oszifesztival.hu, www.mokk.skanzen.hu,

A pályázati felhívás megjelenik a MOKK honlapján, hírlevelében, a fesztivál programfüzetében. A változtatás jogát a MOKK fenntartja.

Melléklet: MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2019 Alkotópályázat adatlap

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap