RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Sajtószoba > Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri ...

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri beköszöntő

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri beköszöntő

Prof. Dr. Kásler Miklós köszöntője
Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2020. szeptember 28. – november 11.

Tisztelt Múzeumkedvelő Közönség!


Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Őszi Fesztiválja a „Távol is közel…” mottó jegyében. A múzeumok feladata, hogy megismertessék velünk múltunkat, hagyományainkat, bemutassanak olyan történelmi és kulturális emlékeket, tudományos mérföldköveket, művészeti alkotásokat, amelyekkel a hétköznapi életben nem találkoznánk, de ismeretük szükséges ahhoz, hogy tudásunk gyarapodjon, a világról alkotott képünk összetettebb legyen, egymáshoz való viszonyunk megváltozzon.

A XXI. századra sok egyéb mellett megváltozott a múzeumok szerepe. feladata is. A mai kiállítások már nem csak vitrinbe zárt tárgyakat mutatnak be, hanem kilépnek az épületek falai közül, és mind a digitális, mind a valós térben járnak körül egy témát, így adva felejthetetlen múzeumi élményt. Különösen fontos ez a fajta szemlélet napjainkban, amikor a világot sújtó járvány miatt megváltozott a mindennapi életünk és sok esetben nincs lehetőség a biztonságos, személyes jelenlétre, azonban a társadalom minden tagjának szüksége van arra a szellemi táplálékra, amellyel a múzeumok szolgálhatnak. A magyar múzeumi szakemberek leleményességének és szakmai elhivatottságának köszönhetően azonban a Múzeumok Őszi Fesztiválja idén is sok szeretettel várja látogatóit, – biztonságos keretek között – a múzeumokban, a szabadtéri programokon és a virtuális térben egyaránt.

Kiterjedt múzeumi hálózatunk lehetővé teszi, hogy az ország minden táján értékes programokban lehessen részünk, emellett pedig számos kiállítás online is elérhető legyen.


Kívánom, hogy a Fesztivál minden látogatója találja meg a számára érdekes programokat, gyarapodjon tudása, és legyen része páratlan múzeumi élményekben.

 

 Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri beköszöntő

 

A 2020-ban Távot is közel... mottóval megrendezésre kerülő Múzeumok Őszi Fesztiválról és az ezévi programtematikákról itt tudhat meg többet.

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap