RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 - miniszteri ...

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 - miniszteri köszöntő

 

Tisztelt Múzeumkedvelő Közönség!

Immáron 16. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Hazánk gyarapodásának záloga, hogy ismerjük múltunkat, hagyományainkat, kultúránkat, tudományos eredményeinket, sportsikereinket, mindazokat az értékeket, amelyek identitásunk elemeit képezik. Ezeknek az értékeknek a kiemelten fontos megőrző és átadó helyei múzeumaink. A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2006-os első megrendezése óta önmaga is hagyományt teremtett, kultúránk meghatározó részévé vált. Idén több mint 130 budapesti és vidéki helyszínen, másfél hónapon keresztül, közel 1200 programmal várja az érdeklődő közönséget.

            Az idei fesztivál mottója a múzeumi harmónia. A harmónia szó görög eredetű, jelentése a „teljes összhang”, elsősorban a zenében használjuk a kifejezést. Ennek megfelelően az idei fesztiválon számos olyan, a lélek és a test felüdülését, feltöltődését szolgáló programon vehetünk részt, amelyek a zenéhez kötődnek. De ugyanez a teljes összhang jellemző a magyar múzeumi és közgyűjteményi hálózatra, amely évről évre képes arra, hogy páratlanul gazdag, időben és térben tökéletesen összehangolt programsorozattal kedveskedjen a látogatók számára.

            Külön öröm számomra, hogy Tiétek is a múzeum címmel egyedi kezdeményezés indul, amely egyfajta köszönetnyilvánítás azok felé, akik a koronavírus-járvány frontvonalában álltak, állnak helyt.

            Kedves Látogatók! Múzeumaink munkatársai emberfeletti munkával keltették életre az idei Őszi Fesztivált. Legyünk hálásak erőfeszítéseikért! Önöknek pedig kívánom, hogy ismereteiket szórakoztatóan gyarapítsák, tartalmas időt töltsenek családjuk, barátaik körében!

 

Prof. Dr. Kásler Miklós köszöntője
a 16. Múzeumok Őszi Fesztiválja (2021. szeptember 27. – november 11.) alkalmából

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2020 - miniszteri beköszöntő

 

 

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap