Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 22 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 23 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 24 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 25 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 26 Múzeumpedagógiai Évnyitó 2008 - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2024

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014

Főoldal

Hírek

Rólunk

Tematikák

Programok

Hírek

Galéria

Sajtószoba

Partnereink

Múzeumpedagógiai Évnyitó 2008

Tisztelt Muzeológus, Múzeumpedagógus és Pedagógus Kolléga!

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és az Iparművészeti Múzeum

tisztelettel meghívja Önt

a Múzeumok Mindenkinek Program Őszi Fesztiválja keretében

2008. szeptember 29-én megrendezésre kerülő

Múzeumpedagógiai Évnyitóraés a kapcsolódó szakmai rendezvényre.

A program helyszíne az Iparművészeti Múzeum (1091 Budapest, Üllői út 33-37.).

Az ünnepélyes évnyitó és szakmai program részletes tervezetét jelen levelünkhöz mellékeljük, illetve az Iparművészeti Múzeum (www.imm.hu), valamint a Múzeumok Mindenkinek Program Múzeumismereti és Oktatási Központjának honlapján (www.muzeumokmindenkinek.hu) tesszük közzé. A résztvevő kollégák a szakmai programon megtekinthetik az Iparművészeti Múzeum állandó és időszaki tárlatait, valamint új tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogyan használhatják fel a „vitrinbe zárt” műtárgyak megismerését, azok történeti – művelődéstörténeti kontextusait és jelentéstartalmát az iskolai oktatásban. Az egy napos konferencia választható programpontjaként lehetőséget kínál az Iparművészeti Múzeum, filiálé intézményeinek (Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum, Nagytétényi Kastélymúzeum) meglátogatására, és az ott folyó közönségkapcsolati, valamint múzeumpedagógiai munkába történő betekintésre.

Az Iparművészeti Múzeum elmúlt másfél évének múzeumpedagógiai kezdeményezéseit bemutató programok mellett, a hagyományoknak megfelelően kerül sor a 2007. évi Nívódíjjal jutalmazott intézmények újabb múzeumpedagógiai fejlesztéseinek prezentálására, valamint kiemelt programpontként a 2008-ban kiírt pályázat eredményének kihirdetésére és a Nívódíjak ünnepélyes átadására. Az idei Évnyitón az eddigiekhez képest rendhagyó módon teremtünk lehetőséget arra, hogy díjátadó Ünnepséget követően, a jutalmazott intézmények pályázati anyagukat rövid beszámoló formájában ismertethessék. A „Múzeumok Mindenkinek Program Nívódíj 2008.” pályázati kiírásáról, feltételeiről és leadási határidejéről a www.muzeumokmindenkinek.hu honlapon tájékozódhatnak.

Az Évnyitó kiemelt programjaihoz kapcsolódva idén is megrendezzük a Múzeumpedagógiai Expót, melynek keretében a résztvevő múzeumok és szakmai lapkiadók lehetőséget kapnak, hogy múzeumpedagógiai programjaikat, valamint a témához kapcsolódó ötleteket, vállalkozásokat, kiadványokat és termékeket bemutassák, vásárlási lehetőséggel.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezési lap visszaküldése, valamint a részvételi díj befizetése a regisztráció, azaz a rendezvényen történő részvétel feltétele. A szakmai konferencia részvételi díja személyenként 2 000 Ft, amely összeget átutalással (IMM 10032000-01425152-00000000 – tárgyszó: MÚZEUMPEDAGÓGIAI ÉVNYITÓ /NÉV), illetve a helyszínen lehet befizetni. A részvételi díj nem tartalmazza a filiálé-látogatás többlet költségét, melynek összege +700 Ft. Kérjük, hogy a levélhez mellékelt jelentkezési lapot kitöltve szíveskedjen szeptember 15-ig elküldeni a múzeum 1/456-5187-es faxszámára, vagy a zsofia.kancler@imm.hu email címre. A részvételi díj átutalásának határideje: szeptember 20.

Kérjük, amennyiben van rá lehetőségük, felhívásunkat és a regisztrációs lapot a programtervezettel továbbítsák minden Önökkel kapcsolatban álló, érdeklődő múzeumpedagógus és pedagógus kollégának, hogy minél több partnerük tájékozódhasson az országos múzeumpedagógiai eseményről. Ha a múzeumukat bemutató anyagokat, programajánlatokat 250 példányban 2008. szeptember 15-ig eljuttatják az Iparművészeti Múzeum címére (1091 Budapest, Üllői út 33-37.), akkor azokat a szervezők beleteszik a résztvevőknek kiosztandó, múzeumpedagógiai kiadványokat tartalmazó csomagokba. További információkkal, illetve az Expo-ra való jelentkezéshez szükséges tudnivalókkal munkatársaink állnak rendelkezésükre: Endrődi Eszter múzeumpedagógus, vagy Kancler Zsófia áll rendelkezésükre (Tel: 1/456 5121, Fax: 1/456 5187, endrodi.eszter@imm.hu email, zsofia.kancler@imm.hu).

Együttműködését előre is köszönjük, és reméljük, hogy Önt is rendezvényünk látogatói között üdvözölhetjük.

Budapest, 2008. augusztus 15.

Tisztelettel:

Dr. Vígh Annamária
főosztályvezető
OKM Múzeumi Főosztály sk.

Renner Zsuzsanna
főigazgató
Iparművészeti Múzeum sk.

Nyitólap > Galéria > Múzeumpedagógiai Évnyitó 2008

Normál nézet