RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Múzeumpedagógiai Nívódíj > Múzeumpedagógiai Nívódíj 2019-ben is!

Múzeumpedagógiai Nívódíj 2019-ben is!


Tisztelt Intézményvezetők! Kedves Kollégák!


A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja (SZNM MOKK, Szentendre) ezúton meghirdeti a Múzeumpedagógiai Nívódíjat.

 Múzeumpedagógiai Nívódíj 2019-ben is!

Nevezni a 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 1. között megvalósított, újszerű, ugyanakkor más muzeális intézmények számára is adaptálható múzeumpedagógiai kezdeményezésekkel és kapcsolódó kiadványokkal lehet.

A hazai muzeális intézmények idén is a saját munkatársaik által kivitelezett fejlesztések – pl. múzeumpedagógiai tartalom, foglalkozás és módszer, információs összeállítás, rendezvény, installációs és interpretációs megoldás, online program stb. – írásos, képi, és videódokumentációs anyagaival nevezhetnek a Múzeumpedagógia Nívódíjra. A nevezéshez kapcsolható múzeumpedagógiai kiadvány lehet papír alapú vagy online (is) megjelenő kiadvány, oktatási segédanyag, amely valamely múzeumpedagógiai tevékenység megvalósítását segíti elő egyéni vagy csoportos látogatás során. (Például különféle foglalkoztatók, módszertani kiadványok, CD, DVD-ROM, társasjáték, foglalkozások speciális segédletei stb.) Önmagában csak kiadvánnyal – kapcsolódó múzeumpedagógiai gyakorlat nélkül – azonban nem lehet jelentkezni.

 

Az eddigi évek gyakorlatát követve a Múzeumpedagógiai Nívódíj felhívására beérkező nevezések elbírálását a hazai múzeumi szervezetek elismert képviselőiből és tagjaiból álló szakmai zsűri végzi. Mivel a zsűri tagjai személyesen nem találkoznak a múzeumpedagógiai programokkal, így kiemelten fontos, hogy a benyújtott nevezési anyag minél informatívabban és figyelemfelkeltőbb módon mutassa be az adott múzeumpedagógiai kezdeményezést. A zsűri várhatóan 2019.08.30-án tartja meg bizottsági ülését.

 

A tavalyi évhez hasonlóan nevezési feltétel lesz az is, hogy a nevezni kívánt múzeumpedagógiai kezdeményezés ne csak újszerű legyen, de követendő példaként is szolgáljon és adaptálható legyen a hazai muzeális intézmények számára.

 

Az elismerést a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselői minden évben a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón adják át.

 

Immár harmadik éve ajánlja fel felhíváshoz kapcsolódóan a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége a Múzeumpedagógiai Különdíjhoz támogatását.

 

Nevezési határidő: 2019.08.16.

 

Jelentkezhetnek: muzeális intézményi működési engedéllyel rendelkező szervezetek.

Nyilvánosság: a benyújtott anyagok koncepcióinak rövid, maximum 1000 karakter terjedelmű ismertetői 2019 szeptemberétől a MOKK honlapon (http://mokk.skanzen.hu) olvashatók.

Benyújtási feltételek: az előírt dokumentáció (Adatlap és mellékletek) hiánytalan, határidőre történő benyújtása.

A jelentkezéshez szükséges dokumentációt kérjük postai úton benyújtani (aláírt adatlap, kiadvány vagy egyéb eszközök pl. társasjáték, melyeknek fizikati formátuma van).

Az egyes adatlapokon részletezett információkat ( fotók, videók ) kérjük elektronikusan (e-mailben Youtube link vagy megosztott drive mappa) eljuttatni az alábbi e-mail címreoszifesztival@skanzen.hu

vagy postai úton (CD-re vagy DVD-re kiírva) megküldeni.

Az Adatlap letölthető innen >>> 

 

Cím: Az összeállított anyagot kérjük az alábbi címre postázni:

Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

Zádor Viktória oktatási csoportvezető

2001 Szentendre, Pf.: 63

Kérjük a borítékon és az elektronikus változatban tárgyként feltüntetni:

Múzeumpedagógiai Nívódíj 2019.

 

További információ:

Zádor Viktória

e-mail: zador.viktoria@skanzen.hu

 

 

Sikeres munkát és jó készülődést kívánunk!

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

Szentendre

www.mokk.skanzen.hu

 

 

Kérjük, hogy a Múzeumpedagógiai Nívódíj felhívását szíveskedjenek más érdeklődő kollégáiknak is továbbítani!

Együttműködésüket ezúton is köszönjük! Sikeres pályázást kívánunk!

 

Szentendre, 2019. 06.19.

 

 

 

Nagy Magdolna

 

Dr. Cseri Miklós

mb. igazgató

 

főigazgató

Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

 

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap