Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 22 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 23 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 24 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 25 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2024/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 26 Múzeumpedagógiai Tanévnyitó 2007 MEGHÍVÓ - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2024

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2014

Főoldal

Hírek

Rólunk

Tematikák

Programok

Hírek

Galéria

Sajtószoba

Partnereink

Múzeumpedagógiai Tanévnyitó 2007 MEGHÍVÓ

Tisztelt Pedagógus és Múzeumpedagógus Kolléga!

Ha eddig még nem tudott jelentkezni a Múzeumpedagógiai Tanévnyitóra, vagy ismer valakit, aki szintén szívesen részt venne a programon, a jelentkezéshez szükséges információkat megtalálja a csatolt dokumentumban.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Szépművészeti Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Múzeumok Mindenkinek Program Őszi Fesztiválja keretében a *2007. október 1-én megrendezésre kerülő Múzeumpedagógiai Évnyitóra és a kapcsolódó szakmai rendezvényre.

A program helyszíne a Szépművészeti Múzeum (1146 Budapest, Dózsa György út 41.)

Vajon hogyan tervezik meg a programokat és foglalkozásokat a Szépművészeti Múzeumban dolgozó múzeumpedagógusok a különböző képességű és korú iskolás csoportok számára? Milyen pedagógiai módszereket és oktatási segédeszközöket használnak a különböző korcsoportok esetében?
Hogyan működnek együtt a múzeumpedagógusok a tanárokkal olyan programok kidolgozásában, melyek túlmutatnak az iskolai tananyagon?

Az egynapos konferencia gyakorlati formában közelít ezekhez a kérdésekhez. A szekciók bemutatják a kiállítótermekben rendelkezésre álló forrásokat és azokat az innovatív partnerségi kapcsolatokat, amelyeket a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógusai tartanak fenn a Magyarországon és a határon túl dolgozó pedagógusokkal.

Valamennyi szekció műhelymunka keretében zajlik, időt hagyva a felmerülő kérdések megvitatására is. Néhány szekció a kiállítótermekben kap helyet, mivel az idelátogató iskolás csoportok is leginkább így és itt találkoznak a műtárgyakkal. A szekció témái közé tartoznak a házon kívüli programok, az Éós levelezési pályázatai és a felkészítő órák is. Mindezt műhelymunkák során mutatjuk be, így a résztvevők eredetiben láthatják azokat a műveket, amelyekre a feladatok épültek.

A résztvevő kollégák megismerhetik a Szépművészeti Múzeum állandó gyűjteményeit, és új tapasztalatokat szerezhetnek arról, hogyan használhatják fel ezeket a műtárgyakat a tanulás és tanítás forrásanyagaként. Ezen kívül tájékozódhatnak a Múzeum egyéb kezdeményezéseiről is, így a Docens Programról és az újonnan megalakult Önkéntes Programról is.

A Szépművészeti Múzeum kezdeményezései mellett bemutatjuk azokat a múzeum- és művészetpedagógiai törekvéseket és programokat is, amelyek méltán vívták ki az elmúlt időszakban a látogatók, a múzeumi- és a pedagógusszakma elismerését és figyelmét. A hagyományoknak megfelelően - kiegészítve az évnyitó tematikáját - lehetőséget adunk arra is, hogy a 2006./2007. tanévben útjára indított, és a 2007./2008. tanévre tervezett múzeumok és iskolák együttműködésén alapuló civil kezdeményezések bemutatkozási lehetőséget kapjanak. Emellett sor kerül a 2006. évi nívódíjjal jutalmazott négy múzeum újabb múzeumpedagógiai
fejlesztéseinek bemutatására, és a 2007.évi Nívódíjak és /családbarát díj/ átadására is.

Az ünnepélyes évnyitó és a szakmai program tervezetét a Szépművészeti Múzeum és a Múzeumok Mindenkinek Program honlapján www.muzeumokmindenkinek.hu tesszük közzé, illetve jelen levelünkhöz mellékeljük.

Kérjük, hogy amennyiben élni kívánnak az újabb kezdeményezéseket bemutató blokkban a megjelenés lehetőségével, információs anyagukat elektronikus formában 2007. szeptember 10-ig küldjék el a konferencia társszervezőihez, a Múzeumok Mindenkinek Program Múzeumismereti és Oktatási Központjába a kaldym@sznm.hu  vagy a lemese@sznm.hu címre.

A konferencia helyszínén könyvkiadókat, kézműveseket, iparművészeket mutatunk be vásárlási lehetőséggel, és számítógépen a témákhoz kapcsolódó multimédiás termékeket, vállalkozásokat, kiadványokat, szervezeteket ismertetünk meg az érdeklődőkkel.

Kérjük, amennyiben van rá lehetőségük, felhívásunkat és a programtervezetet továbbítsák minden Önökkel kapcsolatban álló, érdeklődő pedagógus, illetve múzeumpedagógus kollégának, hogy minél több partnerük tájékozódhasson az országos múzeumpedagógiai eseményről. Ha a múzeumuk, illetve iskolájuk ez irányú tevékenységét bemutató anyagokat,
programajánlatokat 2007. szeptember 20-ig eljuttatják a Szépművészeti Múzeum címére (1146 Budapest, Dózsa György út 41.), akkor azokat a szervezők elhelyezik a résztvevőknek kiosztandó, múzeumpedagógiai kiadványokat tartalmazó csomagokba.

A szakmai konferencia részvételi díja személyenként 2000.- Forint, amely összeget átutalással (MÁK 10032000-01425114 - tárgyszó: Konferencia/Név), illetve a helyszínen lehet befizetni szeptember 20-ig. Az összeg tartalmazza az ebéd és a kávészünetben felszolgált frissítők díját. Kérjük, hogy a jelentkezési lapot szíveskedjen szeptember 15-ig e-mailen konferencia@szepmuveszeti.hu) vagy faxon (06-1-469-7107) elküldeni a Szépművészeti Múzeumba. További információkkal, illetve az expo-ra való jelentkezéshez szükséges tudnivalókkal munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre: Dr. Bartos Zoltán, osztályvezető, vagy szeptember 10-től Juhász Litza, múzeumpedagógus (tel: 06-1-469-7137, fax: 06-1-469-7107, konferencia@szepmuveszeti.hu.)


Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezési lap visszaküldése a regisztráció, azaz a rendezvényen történő részvétel feltétele. A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el.

Együttműködését előre is köszönjük, és reméljük, hogy Önt is rendezvényünk látogatói között üdvözölhetjük.

Budapest, 2007. július 31.

Tisztelettel:

Dr. Vígh Annamária, főosztályvezető, OKM, Múzeumi Főosztály sk.

Dr. Baán László, főigazgató, Szépművészeti Múzeum

Nyitólap > Galéria > Múzeumpedagógiai Tanévnyitó 2007 MEGHÍVÓ

Normál nézet