?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról | Gasztronómiai utazás az éremrestaurálás világában, avagy a csípős ketchup és a himalájai só legendája Lejárt program | település: | Budapest | | múzeum neve: | Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont | | program helyszíne: | 1122 Budapest, Krisztina krt. 6. | | napszak: délután | program típusa: előadás, műhelyfoglalkozás | célközönség: családok, felnőttek, középiskolások, nyugdíjasok, pedagógusok | | A gyűjtői világban számos hiteles és téves információ, praktika és jótanács kering az érmek és bankjegyek restaurálásáról és tisztításáról. | A világhálón is számtalan, jobbnál-jobb receptet lehet olvasni könnyen beszerezhető, ehető alapanyagokról, melyekkel gyűjteményünket lehet tisztítani. De vajon mi igaz ezekből az információkból? Tehetünk-e kárt a gyűjteményben ezekkel az eljárásokkal? Vajon milyen természetes anyagokat használ egy restaurátor műtárgytisztításhoz? Mik azok az ehető alapanyagok, amelyeket a laikusok is használhatnak otthon, a gyűjteményük állapotának szinten tartása vagy emelése céljából? Mit kerüljünk mindenképp?
Az előadás során számba vesszük mindazon anyagokat, amelyek minden konyhában megtalálhatók, és az éremtisztítással vagy akár az éremhamisítással kapcsolatban felmerülhetnek!
Előadó: Horváth Szulamit Emma, restaurátor | | Honlap: | www.penzmuzeum.hu | | E-mail: | info@penzmuzeum.hu | | Ingyenes program! | | | | | |
| | | | Programidőpontok: | 2024. NOV 07. 17:00 - 18:00 | | Regisztráció szükséges! | E-mail: bodnare@penzmuzeum.hu | Leírás: Létszám max. 20 fő | Regisztráció kezdete: 2024. SZEP 17. 08:00 | Regisztráció vége: 2024. NOV 06. 23:59 | | | | |
| | | A múzeum további programjai | | | | Pompa az asztalon – főúri étkezések a kora újkorban | Lejárt program | Program helyszíne: Budapest | Program típusa: előadás | Regisztráció szükséges! | | Az étkezés nemcsak a testünk táplálása, hanem egyúttal ceremónia is. A 16–17. századi főúri udvarokban tudták, hogyan adják meg ennek a módját. | | | | | | | | | Fűszeres történetek – történelmi fűszerek | Lejárt program | Program helyszíne: Budapest | Program típusa: előadás | Regisztráció szükséges! | | A különböző fűszerek ma már minden konyhában megtalálhatóak, előre csomagoltan vesszük le a boltok polcairól, talán bele sem gondolva, hogy ez bizony nem volt mindig így.
| | | | | | | | | Mit rejt a messziről jött ember csomagja? | Lejárt program | Program helyszíne: Budapest | Program típusa: családi program, tematikus foglalkozás | | Az iskolai őszi szünetben a nagy történelmi kereskedelmi útvonalakat idézzük fel az állandó kiállításban. | | | | | | | | | Olcsó húsnak híg a leve? — játék a takarékosság és a gasztronómia jegyében. | Lejárt program | Program helyszíne: Budapest | Program típusa: tematikus foglalkozás | | Hogyan váljunk tudatos vásárlókká? Elegendő egy bevásárlólista? Mindig az akciós termék az olcsó? Szekrényt vegyek, vagy kevesebb ruhát? | | | | | | | „Pénzügyi évszázad – a Magyar Nemzeti Bank 100 éve” | Lejárt program | Program helyszíne: Budapest | Program típusa: tárlatvezetés | Regisztráció szükséges! | | Tárlatvezetés a „Pénzügyi évszázad – a Magyar Nemzeti Bank 100 éve” című időszaki kiállításban. | | | | | | | | | |