Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 22 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 23 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 24 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 25 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/oszifesztival.hu/2023/admin/dataconn/mysql/pagestore.php on line 26 Sajtótájékoztató idegenforgalmi újságíróknak Esztergomban - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2023
RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Galéria > Sajtótájékoztató idegenforgalmi újságíróknak Esztergomban

Sajtótájékoztató idegenforgalmi újságíróknak Esztergomban

forrás:https://www.infoesztergom.hu/hirek/olvas/esztergomban-nyilt-meg-az-orszagos-muzeumok-oszi-fesztivalja-2015-10-16-110152

 

Esztergomban nyílt meg az országos Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az ország sajtó illetve a magyar idegenforgalomban érintett szakmai újságírás munkatársainak zajlott sajtótájékoztató október 15-én a Bazilika Panoráma részlegében. Az esemény az idén jubiláló Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitánya volt, és elsősorban Esztergomról és a Főszékesegyházról szólt.

A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett eseményen a tájékoztatásban részt vett Romanek Etelka, Esztergom polgármestere, Németh János, a főszékesegyház plébánosa, igazgatója, Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója, Bereczki Ibolya a Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettese, valamint Lengyel Szilvia, a Bazilika idegenforgalmi referense.

A város nevében Romanek Etelka polgármester köszöntötte a sajtó munkatársait, szavaiban főként Esztergom történelmi emlékeire, illetve a magyar históriában elfoglalt jelentőségére és fejlődő jelenére hívta fel a figyelmet.

Dr. Németh János, a főszékesegyház plébánosa, igazgatója annak az örömének adott hangot, hogy a Bazilika, amellett, hogy Isten háza, turisztikai szempontból Magyarország egyik leglátogatottabb egyházi épülete.

A tájékoztató kapcsán Mártonné Máthé Kinga elmondta, hogy a Magyar Turizmus Zrt. azért választotta idén Esztergomot a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat meghirdetéséhez, mert úgy gondolják, hogy olyan szépen és gyorsan fejlődő város Esztergom, melynek múzeumai, kiállítóhelyei az elmúlt időszakban fontos és jelentős változásokon, fejlesztéseken mentek keresztül. Emellett azért is Esztergomra esett a választás, mert akár turistaként, akár újságíróként fontos szempont, hogy élmények érjék a városba látogatót, s erre Esztergom egy jó célnak, jó desztinációnak számít, mondta a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója. Mártonné Máthé Kinga arra is rámutatott, hogy a Múzeumok Őszi Fesztiválját azzal a céllal szervezték meg, hogy mind a külföldi, mind pedig a belföldi vendégek körében még népszerűbb váljanak a közgyűjteményi illetve kiállítóhelyek.
Ez utóbbi szándékot mutatták be a tájékoztatón résztvevőknek a Főszékesegyház vezetői, akik egy imázsfilm levetítésén túl körvonalakban elmondták, hogy mely számos oldalról és megközelítésből alakították át az esztergomi Bazilika múzeumi illetve látványosságot nyújtó részeit, milyen új programokkal színesítették a főszékesegyház turistáknak szánt kínálatát.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat országos szintű programjairól az oszifesztival.hu internetes oldalon lehet bővebb tájékoztatást kapni.

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap