Lássuk, mivel teszik fel a fővárosi múzeumok a pontot az i-re, avagy mit tartogatnak még számunkra november 4. és 10. között.
Sólet, bólesz, zsidótojás
November 6-án Saly Noémitól megtudhatjuk a Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában, hogy milyen kölcsönhatások munkáltak a magyar és a zsidó gasztronómiában.
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=239
Évszázadok ízei: a barokk és a 19. század
A Magyar Nemzeti Múzeumban különleges időutazáson vehetünk részt november 7-én. A magyar gasztronómia világában elmerülbe megtudhatjuk, mi kerülhetett Mária Terézia asztalára vagy mi volt Sisi kedvenc itala? Az élő múzeum programon a konyhalány és az ínyenc kisasszony mesél majd.
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=87
A csípős ketchup és a himalájai só legendája
Szintén november 7-én a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban Horváth Szulamit Emmarestaurátor előadásán arról lesz szó, hogy mik azok az ehető alapanyagok, amelyeket a laikusok is használhatnak otthon, az érme gyűjteményük állapotának szinten tartása vagy emelése céljából, és mi az, amit inkább kerüljenek.
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=217
Védett üzleteink nyomában
Múltidéző élménysétára invitál a MNM KK Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum november 8-án. Bakó Bálint történész-művészettörténész, idegenvezető kalauzolásával régi és védett régi kereskedelmi és vendéglátóipari üzleteink nyomába eredünk Budapest belvárosába. A séta az Apostolok étterem elől indul és Budapest leghíresebb, legpatinásabb cukrászdájánál zárul.
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=70
Művészet ínyenceknek: Gasztronómiai kalandozás a 17. századi Hollandiában
November 8-án a Szépművészeti Múzeumban Zay Orsolya és Mácsay Krisztina vezetésével a Régi Képtár kiállításán keresztül fedezhetjük fel a 17. századi holland konyha érdekességeit, a főzéshez használt egzotikus alapanyokat és a polgárok étkezési szokásait. A program lezárásaként korbeli receptek alapján elkészült ételek várják az ínyenceket.
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=64
Kilóg a lúdláb
A Bélyegmúzeumban november 9-én Márton nap örömére édes élményben lehet része látogatóknak: amíg a közösen készült lúdláb pohárdesszert ízei összeérnek a hűtőben, addig az állandó kiállítás bélyegein megismerhetik Szent Márton legendáját. Természetesen a lámpáskészítés sem maradhat ki a programcsomagból.
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=323
Momijigari és botanikai séta
November 9-én a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertjében Gódorné Hazenauer Zita japánkert-szakértő vezetésével olyan sétában lehet részünk, melyen nem csak az ősz színeit csodáljuk meg, hanem a Hopp Ferenc által hajdanán teremtett különös orientális világot is megismerhetjük.
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=281
Cleverfood
Egészen november 10-ig a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban látható Cleverfood című nemzetközi időszaki kiállításához kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozások ingyenesen vehetők igénybe. A kiállítás arra hívja fel figyelmünket, hogy élelmiszerrendszerünk milyen súlyos kihívásokkal néz szembe. Célja elgondolkoztatni és párbeszédet generálni arról, hogy hogyan tudnánk egy egészségesebb, fenntarthatóbb és igazságosabb élelmiszerrendszert létrehozni
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=399
Az utolsó heti programkínálatban itt lehet böngészni:
https://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?id=programok_hu&type=1&mid=-&tid=-&datum=36373839404142&kategoria=0111111111&napszak=0111111