RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Vidéki programajánló (november 5-11.)

Vidéki programajánló (november 5-11.)

Elérkezett az idei Múzeumok Őszi Fesztiváljának utolsó hete. Sok színes programmal várják látogatóikat a múzeumok országszerte.

 

TÁRGYDOKTOR RENDEL

A restaurálás legfontosabb célja a műalkotások állapotának megóvása, élettartamának meghosszabbítása és esztétikai értékének a megőrzése. De vajon hogyan válhat egy töredékes, kopott, piszkos tárgyból kiállításra méltó használati vagy épp dísztárgy? A restaurálás rejtelmeibe pillanthatunk be a szentendrei Ferenczy Múzeum november 11-i programján.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=462

 

ŐSZ HÚRJA ZSONG

Irodalmi találkozás Márton napján.

Az ősz színeit, hangulatát, illatát idézik meg a Cselley Házban működő Csütörtöki Szalon versmondó kör tagjai, akik magyar költők irodalmi kincseit szólaltatják meg november 9-én a mosonmagyaróvári Hansági Múzeumban. Az estet a Rizikó Faktor együttes megzenésített versei teszik még hangulatosabbá.

http://www.hansagimuzeum.hu/content/?mid=261

 

LÁTOGATÁS A BAROKK SZÍNHÁZBAN

November 10-11-én várja kedves látogatóit az 1780-as években épített színház a Grassalkovich Kastélyban. Hazánk első, máig fennmaradt kulisszás kőszínházát és színpadtechnikáját 2003-ban állították helyre, s a 95 fő befogadására alkalmas színház ismét nívós előadások helyszíneként működik.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=205

 

 

KAZAY ENDRE-EMLÉKNAP

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum szervezésében Kazay Endre polihisztor gyógyszerészről, az egyetlen magyar Gyógyszerészeti lexikon szerzőjéről tudhatnak meg érdekességeket a látogatók november 11-én. Filmbemutató és tudománytörténeti előadás színesíti a programot.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=465

Kazay Endre-emléknap a Fekete Sas Patikamúzeumban

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap