RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Vidéki programajánló (október 8 - 14.)

Vidéki programajánló (október 8 - 14.)

Örökségvadászat, szabadulószoba, Csontváry varázslatos színei, és egy nem mindennapi kiállítás a Déri Múzeum csodakamrájában. Izgalmas programokkal várják a kultúra szerelmeseit a vidéki múzeumok e héten is!

SZENZÁCIÓS KECSKEMÉTI ÖRÖKSÉGÜNK

A Pincétől a padlásig tematikával a Szenzációs kecskeméti örökségünk, vagyis a múzeum gyűjteményi tárgyainak különleges bemutatásával várja a látogatókat a Kecskeméti Katona József Múzeum. Nemcsak az épület rejtett zugaiba, de a város eldugott, sokak számára kevésbé ismert épületeibe, azok alagsorába, a külvilág elől rejtett szegleteibe is bepillanthatunk. A program Kecskemét város fennállásának 650. évfordulója alkalmából valósul meg, egy előadássorozat részeként. Az időpontokról az alábbi linken tájékozódhatnak:

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=437

A CIFRAPALOTA FANTOMJA

A korábbi évek sikerén felbuzdulva, idén ismét egy szabaduló szobához hasonló, kalandos játékra invitálják Kecskeméten az érdeklődőket. A téma a Kecskemét 650 kiállításra, illetve a cifrapalota sajátosságaira épül, helyszíne az elvarázsolt palota, amelyet hatalma alatt tart a múzeum fantomja. A játékra jelentkező csapatok különböző rejtélyek, feladatok megoldása során kiűzhetik a Cifrapalota dolgozóit rettegésben tartó rémet. A programra 4-5 fős csapatok jelentkezését várják. A programon való részvételre előzetes regisztráció szükséges

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=447

CSONTVÁRY-TALÁLKOZÁSOK

Csontváry Kosztka Tivadar, a modern magyar festészet egyik legeredetibb alakja, akit a maga korában különcnek, sőt egyenesen bolondnak tartottak. Ma azonban a magyar piktúra legnagyobbjai között tartják számon. Október 13-án rendhagyó tárlatvezetésre várják Csontváry szerelmeseit a pécsi Csontváry Múzeumban: az est alkalmával magyar költők versein keresztül nyerhetnek bepillantást művészetébe.

http://oszifesztival.hu/programok_hud.html?pid=118

CSODAKAMRA A PINCÉBEN

Csodálatos üveg- és ásványkiállításra hív a debreceni Déri Múzeum csodakamrája. A wunderkammer (csodakamra) a reneszánsz idején alakult ki a korábbi, ritkaságokból és egzotikus tárgyakból álló gyűjteményekből. A programban Fürtös György ásványvadász segítségével ismerkedhetnek a látogatók az ásványok különleges világával, végül egy izgalmasnak ígérkező múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=454

CSONTVÁRY-TALÁLKOZÁSOK

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap