RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Pincétől a padlásigMesterek és alkotókSétálj, gyalogolj, bringázz!Utazó múzeum
Általános információk
A Budapest területén előkerült értékes leletanyag bemutatására 1894-ben nyílt meg az Aquincumi Múzeum. Budapest – Rómától északra – az egyetlen olyan európai főváros, amely római örökségét nagyobb összefüggő területen tudja látogatói elé tárni, s gyűjteménye ma már milliós nagyságrendű.
Aquincumi Múzeum
Budapest
Szentendrei út 135.
E-mail: aquincum@aquincum.hu
Telefon: 1-2501650
www.aquincum.hu
Kedvezmények: MÁV-kedvezmény, pedagógus-kedvezmény
nyitva tartás
megközelítés
Az Aquincumi Múzeumba látogatók gépkocsival a Szentendrei út 135. szám alatti széles kapun közvetlenül az útról hajthatnak be a múzeum parkolójába. A múzeum többféle tömegközlekedési eszközzel is megközelíthető. Könnyen elérhető a 34-es, 134-es és 106-os buszokkal a Záhony utcai megállónál leszállva. A Szentendrei hévvel (H5) érkezők, az Aquincum vagy Kaszásdűlő állomásokon leszállva közelíthetik meg a múzeumot. (a múzeum a két megállóhely között található, félúton)
A múzeum további programjai
Szakmai programok
Szakmai programok
Múltunk jövője jelen időben - Eredmények és lehetőségek
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: kötetlen beszélgetés
Az NKA Örökségvédelem Kollégiuma konferenciája az NKA 25. évfordulója alkalmából az Aquincumi Múzeumban.
Szakmai programok
Szakmai programok
Hagyományőrző workshop
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Az Aquincumi Múzeum idén első alkalommal hagyományőrző workshop-ot szervez azzal a céllal, hogy a múzeum és a hagyományőrző csapatok közötti kapcsolat szorosabbá váljon és a jövőben még hatékonyabban tudjanak együtt dolgozni.
Utazó múzeum
Utazó múzeum
Aquincum útra kel!
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: múzeumi foglalkozás
Az utazó múzeum célja, hogy azok az általános iskolás és gimnazista diákok is, akik nem, vagy csak nehezen jutnak el a múzeumba, megismerjék a főváros római kori örökségét. Az utazó múzeum során felmerülő témák nem az iskolai tananyag helyettesítésére, hanem annak kiegészítésére szolgálnak, emellett segítenek a római korban való hatékonyabb elmélyülésre. A felmerülő témák (szépségápolás, öltözködés/viselet, játékok és gyermekkor, írás, világítástechnika, gasztronómia és étkezési szokások, katonai élet, tudományok, vallási élet és ünnepek, valamint jeles napok egy római életében) a tananyag kiegészítésre, a római kor kulturális örökségében történő hatékonyabb elmélyülésre szolgálnak. A történelemkönyvek „száraz” tényei mellett, ez alkalommal kézbe vehető tárgyak segítségével elevenítjük meg az Ókor számunkra legfontosabb időszakait. általános- és középiskolai diákok A programra előzetes bejelentkezés szükséges legalább 2 héttel a tervezett látogatás előtt!
Pincétől a padlásig
Pincétől a padlásig
Tekints be a kulisszák mögé!
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés
A program résztvevői beleshetnek a kulisszák mögé, vagyis a múzeum hagyományos esetben nem látogatható területeire. Mindig is nagy misztikum lengte körül a múzeumi raktárakat. Tárgyak százezrei, millió egymás mellett, mindegyik egyedi történettel. Az előzetesen regisztrált érdeklődőket ebbe a zárt világba kalauzolja az Aquincumi Múzeum egyik régésze, akik így látogatást tehetnek az intézmény ókori gyűjteményének egyik műtárgyraktárban. A szűkös mozgásterek miatt kis létszámú (max. 10 fős) csoportokat indítunk napi három alkalommal. A programra előzetes bejelentkezés szükséges! Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.) Időpont: 2017. október 14.,
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
Mithrász nyomában
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: múzeumi foglalkozás
A 2018 nyarán átadott új állandó kiállításunkhoz és épületrekonstrukciónkhoz kapcsolódva, szintén új múzeumpedagógiai foglalkozást kínálunk az általános- és középiskolás diákok számára. A múzeumi óra során a Mithrász kultusz rejtelmeibe, történeteibe, csillagképi összefüggéseibe, valamint a beavatási fokozatokba nyerhetnek betekintést az érdeklődők. A misztérium vallás kultuszhelyén, vagyis a mithraeumban pedig testközelből élhetik át azt, amit az ókorban csak egy szűk társadalmi réteg ismerhetett és tudhatott magáénak. Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.) általános- és középiskolai diákok A programra előzetes bejelentkezés szükséges legalább 2 héttel a tervezett látogatás előtt!
Mesterek és alkotók
Mesterek és alkotók
Stop.Shop – Záráshoz közeledve
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: családi program, rendhagyó tárlatvezetés
A programot előreláthatólag 2018. október 27-én, szombaton a „Stop.Shop – Műhelyek és boltok világa a római kori Aquincumban” c. időszaki kiállításunk zárásához közeledve rendezzük meg, finisszázs jelleggel. Az eseményhez kapcsoljuk az Ókori mesterségek ünnepét, vagyis olyan, már az antik világban is folytatott tevékenységet űző szakembereket hívunk meg, akik bemutatják tudásukat az érdeklődőknek. A programhoz kapcsoljuk a már a római korban is megtartott elhunytak tiszteletére rendezett ünnepet, a mai modern Halloween elődjét. Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.) minden korosztály
Múzeumi Őszbúcsúztató
Múzeumi Őszbúcsúztató
AnticCafé – Kuzsinszky80
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: előadás
Regisztráció szükséges!
Az AnticCafé, egy a tavaszi és őszi szezonban havonta megrendezésre kerülő programsorozat, amely a rómaiak örökségét mutatja be élményszerűen elsősorban az aktív időskorúak számára. Ez alkalommal a 80 évvel ezelőtt elhunyt Kuzsinszky Bálintra, az Aquincumi Múzeum első igazgatójára emlékezünk. A program során megtekintjük az aquincumi régészet hőskorában tevékenykedő, jeles szakembernek emléket állító kamara kiállítást is. Tervezett időpont: 2018. október 16. Helyszín: Aquincumi Múzeum (1031 Budapest, Szentendrei út 135.)
Sétálj, gyalogolj, bringázz!
Sétálj, gyalogolj, bringázz!
Óbuda római öröksége
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: rendhagyó tárlatvezetés
A program során az Aquincumi Múzeum egyik régésze kalauzolja az érdeklődőket az egykori Aquincum, a mai Óbuda területén. A sétán nem csak a már megszokott, ma is megtekinthető római emlékekről lesz szó, hanem a rejtőzködő, máig nem látható épületek is előtérbe kerülnek. Az egykori római település felépítése és hétköznapi élete mellett, természetesen rácsodálkozunk arra, hogy mi módon váltak antik emlékeink a modern városkép részévé.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Sétálj, gyalogolj, bringázz! – kulturális örökségtúrák

Magyar Múzeumok

Gyűjtsd a km-eket és a pontokat! Ünnepeljük együtt az NKA-t!

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2017MŐF 2016MŐF 2015
Nemzeti Kulturális Alap