RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
"Diktálom a receptet..." - az élelmiszeripar (át)tervezése 1945 és 1989 között Lejárt program
település:
Budapest
múzeum neve:
Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ Múzeum adatai
program helyszíne:
1111 Budapest, Budafoki út 59. E/2.Térkép
napszak: délután
program típusa: előadás, kötetlen beszélgetés
célközönség: felnőttek, középiskolások, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, pedagógusok
Előadásunkon szóba kerülnek a korszak táplálkozási sajátosságai, valamint az élelmiszer megtermelésének, feldolgozásának és elfogyasztásának terei, helyszínei, melyek maguk is folyamatosan változtak, fejlődtek a kor igényeinek megfelelően. Az állami tervezővállalatok munkáin keresztül megmutatjuk, hogy hogyan kapcsolódik össze az építészet a brojlercsirkével, a bonbonettivel, a Skálával vagy a Napoletana étteremmel.

A címünkben található idézet Kovács Margit kultikussá vált főzőműsorából származik, amely 1978 és 1986 között a hazai élelmezés és gasztronómia legújabb vívmányait mutatta be a nézőknek, helyet adva számos élelmiszeripari vállalat, termelőszövetkezet és vendéglátóipari vállalat termékeinek. Előadásunkon szóba kerülnek a korszak táplálkozási sajátosságai, valamint az élelmiszer megtermelésének, feldolgozásának és elfogyasztásának terei, helyszínei, melyek maguk is folyamatosan változtak, fejlődtek a kor igényeinek megfelelően. Az állami tervezővállalatok munkáin keresztül megmutatjuk, hogy hogyan kapcsolódik össze az építészet a brojlercsirkével, a bonbonettivel, a Skálával vagy a Napoletana étteremmel.

Honlap:
https://dokkozpont.hu/
E-mail:
tervtar@ekm.gov.hu
Ingyenes program!
Falatnyi múzeum
Programidőpontok:
2024. OKT 18. 15:00 - 16:00
Regisztráció szükséges!
E-mail: tervtar@ekm.gov.hu
Telefon: +36 (30) 682 6764
Leírás:

Az előadóterem korlátozott férőhely-száma miatt a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet látogatóink a fenti e-mail cím mellett az alábbi űrlapon keresztül is megtehetnek: https://forms.gle/iDgbMhrg4YJbPpT68

Regisztráció kezdete: 2024. SZEP 12. 00:00
Regisztráció vége: 2024. OKT 17. 23:59
További információk:

Az előadás után a kötetlen beszélgetés mellett korabeli építészeti terveket, kiadványokat, valamint régi szakácskönyveket, háztartási könyveket nézegetni! 

Célközönség

Az előadásra minden olyan felnőttet és gyereket várunk, akit érdekelnek a 20. század fogyasztási szokásainak változásai, a háborús ételek továbbélése, a menzakultúra és az élelmiszeriparhoz kapcsolódó építészeti trendek átalakulása. 

Felelős személy
Név: Tarnai Eszter
Telefon: +36 (30) 682 6764
E-mail: eszter.tarnai@ekm.gov.hu
A múzeum további programjai
Múzeumi kulisszatitkok
Múzeumi kulisszatitkok
Az állami tervezővállalatok világa: raktárles az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központban
Az állami tervezővállalatok világa: raktárles az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központban
Lejárt program
Program helyszíne: Budapest
Program típusa: rendhagyó múzeumbemutatás, tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Az egykori Lágymányosi Dohánygyár épületegyüttese ad otthont a Dokumentációs Központnak, amelynek feladata őrizni és szolgáltatni a volt állami tervezővállalatok megmaradt tervtári állományát. Programunk során látogatóink betekintést nyerhetnek a több, mint 4000 m2-en elterülő raktárunk és az állami tervezővállalatok világának rejtelmeibe.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2023MŐF 2022MŐF 2021
Nemzeti Kulturális Alap