RólunkProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Múzeumi kalandok az iskolában
település:
Békéscsaba
múzeum neve:
Munkácsy Emlékház Múzeum adatai
program helyszíne:
5600 Békéscsaba, Gyulai út 5
program típusa: kézműves foglalkozás, múzeumi foglalkozás, speciális foglalkozás
célközönség: általános iskolások, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdők, értelmi fogyatékossággal élők, fogyatékossággal élők, gyógypedagógusok, megértési nehézséggel élők, mozgáskorlátozottak, sajátos nevelési igényűek
Speciális nevelési igényű tanulóknak ajánlott program
Utazó múzeumi programunk során Békéscsabán működő speciális, fogyatékos gyermekekkel foglalkozó iskolába látogatunk el, ugyanis számukra rendkívül kevés lehetőség adódik múzeumi foglalkozások igénybevételére. A kitelepülés alkalmával bemutatjuk a gyermekeknek a Munkácsy Emlékház által képviselt művészeti értékeket és interaktív módon bepillantást nyerhetnek egy 19. századi szalonba. Korhű ruhákba öltözés, élményfotózás és igényeikre szabott játszóházi foglalkozás szerepel a programban.
E-mail:
munkacsyhaz@mail.globonet.hu
Ingyenes program!
Utazó Múzeum
Programidőpontok:
2019. OKT 08. 10:00 - 12:00
Felelős személy
Név: Bogdán Adrienn
Telefon: 0666442-080
E-mail: munkacsyhaz@gmail.com
Látnivalók a környéken
A múzeum további programjai
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!
Kerékpáros kastélytúra Szabadkígyósra
Kerékpáros kastélytúra Szabadkígyósra
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: családi program, előadás, kirándulás
Regisztráció szükséges!
Az őszindító kerékpáros kirándulás kiindulási helyszíne a Munkácsy Emlékház, ahol a résztvevők egy rövid előadás keretében megismerkedhetnek a Wenckheim család történetével, helyi kötődésivel. Az előadást követő kerékpáros túra célállomása a Békéscsabától 25 km-re található Szabadkígyós . A helyszínen az épp felújítás alatt álló, Ybl Miklós által tervezett Wenckheim kastély történetét és a felújítás részleteit szakmai vezetéssel tárjuk fel az érdeklődők előtt és a csodás kastélykert is bejárható lesz a túra végén.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Szünidei játszóház a Munkácsy Emlékházzal
Szünidei játszóház a Munkácsy Emlékházzal
Program helyszíne: Békéscsaba
Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás, koncert
A program célja az őszi szüneti időszakban is tartalmas kikapcsolódási és szórakozási lehetőség nyújtása a kicsiknek és nagyoknak a tanórán kívüli művészeti nevelés eszközeivel. A legkisebbeket interaktív zenés műsorral várjuk, mely a szórakoztatáson kívül remek ritmus és koncentrációs készség fejlesztő. Az iskolásokat pedig művészeti játszóházzal, ahol a 19. század úri kellékeit és kiegészítőit készíthetik el változatos technikák segítségével, miközben játékos módon ismerik meg a kor életmódját, szokásait.

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

itthon.hu

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2018MŐF 2017MŐF 2016
Nemzeti Kulturális Alap