RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Programkavalkád országszerte

Programkavalkád országszerte

Nyomozós játékkal, makrofotó kiállítással, alkotó programokkal, nyelvi fejtörővel és még sok izgalmas programmal vár országszerte a Múzeumok Őszi Fesztiválja minden kedves érdeklődőt októberben is. A hónap első két hetének kínálatából válogattunk. 

A programajánlót – az IKSZ közösségi szolgálat keretében – Oczkó Bálint Dominik, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium 10. osztályos tanulója készítette. Fogadják szeretettel!

 Programkavalkád országszerte  Programkavalkád országszerte  Programkavalkád országszerte

  „A FÜSTBE MENT TERV” – NYOMOZÓS JÁTÉK

Érdekel a történelem? Mit szólnál egy nyomozós játékhoz a barátaiddal? Regisztrálj itt és látogass el Kecskemétre november 11–ig, hogy elnyerd a „Kecskemét város tiszteletbeli csendőre” címet. További információkat itt találsz erről az igazán izgalmas kikapcsolódási lehetőségről.

AZ EGRI VÁR NAPJA

Az Egri Vár Napján múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokkal, családi programokkal, fegyver-és viseletbemutatókkal, történelmi játszóházzal, szakmai programokkal várja az egri Dobó István Vármúzeum a családokat. Idézzük meg közösen az 1552-es eseményeket és rójuk le tiszteletünket az egri hősök emléke előtt. http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=345 

A FOTÓK AKKOR KELNEK ÉLETRE, AMIKOR AZT A KÖZÖNSÉG IS LÁTHATJA

„A természet csodái egy fodrász szemével” – Szereted a természetfotókat? Pest közeli vagy? Akkor látogass el Kókára, a Helytörténeti Kiállítóhelyre és feltétlenül nézd meg Kiss Anita fodrász lenyűgöző makrofotóit. A hihetetlen látványvilágot zenei aláfestéssel és egy pohár borral fűszerezi a kiállító! Ha felkeltettük az érdeklődésed, akkor kattints ide további információkért! 

SÉTA VEZETÉSSEL A DUNAÚJVÁROSI RÉGÉSZETI EMLÉKEK TANÚTJÁN

A Római kor megszállottja vagy, de Dunaújvárosban még nem jártál? Most itt a lehetőség! Október 6–án 15:30-kor az Intercisa Múzeum elől indul a Dunaújvárosi Római Kőtárat és Romkertet bemutató program. Regisztrálni itt lehet! Bővebb információ itt.

 EGYÜTT–ÓRIÁS MÚZEUMI MANDALA SZÍNEZÉS

Stresszoldásra kiváló programot kínálunk tanulóknak és felnőtteknek egyaránt. Kapcsolódj ki mandala színezés közben és élvezd az együtt alkotás örömét Miskolcon a Herman Ottó Múzeum munkatársaival. A program november 11–ig látogatható.

FEGYVERFEJLŐDÉS: A LÁNDZSÁTÓL A GOLYÓS PUSKÁIG – SZAKVEZETÉS

Érdekel, hogyan és mivel vadásztak elődeink? Látogass el Hatvanba, a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumba október 6–án és ismerd meg a fegyverek fejlődését és működését! A program a fegyvereket kedvelő közönségnek és a szakembereknek egyaránt kitűnő választás. 

KAZINCZY LÁBNYOMÁN

Utazz Sátoraljaújhelyre október 8–án barátaiddal, ahol nyelvi kalandpályán bejárhatjátok a híres magyar író, Kazinczy Ferenc életéhez kötődő helyszíneket. Az 5 fős csapatokra az egyes állomásokon izgalmas nyelvi fejtörők várnak. Figyelem! Október 5–ig lehet regisztrálni itt!

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=270

 

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap