RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
Múzeum adatlapja Csak természetesenÉrtékeink újratöltve
Általános információk
A Kuny Domokos Múzeum 1954 óta működik a vár épületében. Az 1912-ben alapított Piarista (Tata-Tóvárosi) Múzeum gyűjteményén kívül jelentős, főként bronzkori és római kori régészeti, természettudományi, helytörténeti, képző- és iparművészeti, valamint hazai és nemzetközi néprajzi anyagot őriz. Intézményünkhöz tartozik a Német Nemzetiségi Múzeum, valamint a Volt Zsinagóga Kiállítóhely is.
Kuny Domokos Múzeum
Tata
Öregvár, Váralja u. 1-3.
E-mail: info@kunymuzeum.hu
Telefon: 06-34/381-251
www.kunymuzeum.hu
Kedvezmények: pedagógus-kedvezmény
címke: vár, fazekasság, kerámia, néprajz, történelem, természettudomány, iskola
nyitva tartás
megközelítés
Megközelítés: Térkép

A Kuny Domokos Múzeum a Tatai Vár épületében, az Öreg-tó partján található. Az épület a városközpontban, a buszvégállomás közelében van, így tömegközlekedéssel is kényelmesen elérhető. Tatán ingyenes a parkolás, de a város néhány frekventált részén két órás parkolás engedélyezett műanyag óra kihelyezésével. Kérjük figyeljék az erre figyelmeztető táblákat!

Megközelítés autóval: M1 autópálya 67-es kijárat. Végig egyenesen a 2 sávos Környei úton, ami 4 sávossá bővül (Május 1. út). Elérve egy lámpás kereszteződést, ahol bal oldalon egy Shell kutat, jobb oldalon a buszállomást látjuk, jobbra fordulunk, szembe kerülünk a várudvar főkapujával. Követve a megengedett haladási irányt, balra fordulunk a Váralja utcára, amin a várkanyartól kezdve ingyenes parkolási lehetőség van.

Tömegközlekedés: Tata a Budapest-Győr vasútvonal mentén helyezkedik el, így könnyen megközelíthető vonattal. A Múzeum a Tatai vasútállomásról gyalog (kb. 30 perc), vagy busszal (1, 1A, 1G, 1E, 1Y, 2 jelű autóbuszokkal Autóbuszállomás megálló) érhető el.

A múzeum főbejárata a vár belső udvara felől nyílik.

A múzeum további programjai
Csak természetesen
Csak természetesen
Geotóp nap
Geotóp nap
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: családi program, tematikus foglalkozás
A Kuny Domokos Múzeum 2016 óta szervez Geotóp napot az ELTE Tatai Geológus Kert és az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum közreműködésével.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
E. F., avagy Te mit tennél a helyedben?
E. F., avagy Te mit tennél a helyedben?
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: egyéb
A Kuny Domokos Múzeum egy kaland- és szerepjáték kidolgozását tűzte ki célul. Ez azonban sokkal több lesz, mint egy fotelben egy nap alatt átélhető kaland. A történet csak úgy lesz végigjátszható, ha a résztvevők az eredeti helyszíneket is felkeresik, megismerik, az ott vagy azok kapcsán elrejtett kódokat, rejtvényeket megfejtik. Történelmi, művészettörténeti élményeket kínálunk és száz évnyi időugrást, hiszen a játék hátterét Esterházy Ferenc gróf (1896 – 1939) kora adja.
Csak természetesen
Csak természetesen
Csak természetesen - borvígasság újratöltve
Csak természetesen - borvígasság újratöltve
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Regisztráció szükséges!
A Kuny Domokos múzeum hagyományteremtő szándékkal a Múzeumok Éjszakájának programjaként szervezte meg első alkalommal borvígasságát. Programsorozatunk második eseményét ismét egy jelentős, országos kezdeményezés keretében szervezzük meg. A Múzeumok Őszi Fesztiváljának tematikájához illeszkedve társszervezőinkkel együtt tovább folytatjuk borkulturális kalandozásunkat. A Neszmélyi Borvidék borászatait bemutató újabb programmal a „Csak természetesen” tematikához illeszkedve, olyan borászatokat látunk vendégül, akik az ökológiai szőlőművelés, a természetes borkészítés és a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva készítik nedűiket. Vendég borászatok: Turay Családi Pincészet, Szivek Pince.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap