RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Mesedélután a Macskakő Gyermekmúzeumban
település:
Sopron
múzeum neve:
Soproni Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
Soproni Múzeum Macskakő Gyermekmúzeum, 9400 Sopron, Szt. György utca 12.
napszak: délután
program típusa: családi program, drámapedagógiai foglalkozás, múzeumi foglalkozás
célközönség: családok, gyermekek, nyugdíjasok, szülők
A magyar népmese napjához kötődve várja a látogatókat a Macskakő Gyermekmúzeum családi mesedélutánja. Mesemondással töltekezhetnek majd a családok Becska Zsóka mesemondó és kollégái vendégszeretetét élvezve. Ők mindannyian a "Gyöngyenjáró..." élőszavas meseműhely meseőrző mesemondói.

Az őszi jeles napok közé tartozik a magyar népmese napja, amelyet 2005 óta minden évben szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünneplünk a Macskakő Gyermekmúzeumban. Amikor belép a látogató a múzeumunkba, szándékaink szerint olyan képességeket hív elő magából, amelyek a gyermeki lélek természetes tulajdonságai: a képzelet, a kíváncsiság, az érzékenység, a nyitottság, az elmélyülés képessége. Ezeket a képességeket a Macskakő Gyermekmúzeumban az idén negyedik éve megrendezett Magyar Népmese Ünnepe is segíti felszínre hozni. A múzeum macskaköves udvara, pöttyös párnái, és puha tarka szőnyege zsúfolásig telt tavaly. Idén is hívogató közeget teremtünk a családoknak, hogy a gyerekek a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt hallgathassák a mesét, együtt mondókázhassanak, énekelhessenek.

Honlap:
https://sopronimuzeum.hu/2015/10/14/macskako-gyermekmuzeum
E-mail:
sopronimuzeum@gmail.com
Jegyárak:

A Macskakő Gyermekmúzeum a kiállítás belépődíjának megfizetésével látogatható, a program ezen felül ingyenes. 6 év alatti gyermekek számára a belépődíj ingyenes.

Múzeumi őszbúcsúztató
Programidőpontok:
2023. SZEP 30. 15:00 - 17:00
Célközönség

Várjuk a kisgyermekes családokat, gyermekeket, szülőket, nagyszülőket, mindenkit, aki szereti a meséket.

Felelős személy
Név: Martos Virág
Cím: 9400 Sopron, Szent György utca 12.
Telefon: +3699791322
E-mail: martos.virag@sopronimuzeum.hu
A múzeum további programjai
Csak természetesen
Csak természetesen
Azért a víz az úr! - múzeumpedagógiai óra
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: múzeumi foglalkozás, tematikus foglalkozás
Regisztráció szükséges!
A víz áldásai és veszélyei a bányaművelésben. A múzeumpedagógiai foglalkozás során 2 aspektusból ismerhetik meg a vizet a résztvevők: egyrészt a bányaművelésben játszott szerepe, másrészt a bányászok életének veszélyforrásaként. A foglalkozást a kiállítás kapcsolódó műtárgyai mellett, működő makettek, valamint vizes kísérletek színesítik.
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
Ásványok, ércek, bányakincsek... felfedező játék családok számára
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: családi program
Mi minden kerül a felszínre a bányákból? Hogyan? Mi az amit jól ismerünk belőle? Milyen formában találkozhatunk a föld mélyének kincseivel a mindennapokban? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ játékunk segítségével, a résztvevő családok a kiállításban tett felfedező úton.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Családi tekergő a Múzeumnegyedben. Rendhagyó tárlatvezetés
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: családi program, rendhagyó múzeumbemutatás, rendhagyó tárlatvezetés
Regisztráció szükséges!
Kis és nagyobb gyerekek és családjaik számára tárlatvezetés a Múzeumnegyed középkori eredetű tornyában és látványtárában. Mesenézés, játékos feladatok és a múzeum rejtett zugainak felfedezése a Történelmi Tekergő című kiadványunk segítségével. Szülők és gyermekek számára is informatív, interaktív bejárás, melynek végén egy kis kézműveskedéssel is készülünk.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
Mesélő otthonok. Rendhagyó tárlatvezetés
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: tárlatvezetés
A Múzeumnegyed Otthon a városban című kiállítása a régen élt emberek mindennapjairól mesél. A lakáskultúra változásai számos érdekes történetet rejtenek. Némely használati tárgy, bútor, mára kikopott a használatból, míg mások átalakultak, vagy funkciót váltottak az évszázadok során. Ezen érdekességekbe avatják be munkatársaink a résztvevőket, miközben bebarangolják a soproni jómódú polgárok lakásait a 17-től a 19. századig.
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
"Családi Legendárium" - irodalmi pályázat
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: pályázat
Regisztráció szükséges!
Újragomboltuk a CSALÁDI LEGENDÁRIUM irodalmi pályázatot! Két éve már nemcsak írott formában várjuk a pályaműveket, hanem telefonnal készített HANGfájlokkal, VIDEÓKkal is pályázhatnak a diákok. Jöhetnek a felvételek mp4 formátumban, de készíthetnek podcast-epizódot vagy akár audiogramot, azaz fotókkal illusztrált hangklipet is. A lényeg változatlan: Faggasd a nagyit!
Múzeumi szünetelő
Múzeumi szünetelő
"Koronázz velünk!" - családi felfedező játék a Múzeumnegyedben
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: családi program
Itt járt Mátyás király! Hunyadi Mátyás Bécs elleni hadjárata során 1482-1483 telén a Múzeumnegyed részét képező Storno-házban lakott. Sopron háromszoros koronázóváros, 1 király: III. Ferdinánd, 2 királyné: Gonzaga Eleonóra, Eleonóra Magdolna koronázása zajlott itt a 17. században. Az utolsó magyar királynak, IV. Károlynak is voltak soproni kötődései. A Múzeumegyedben külön kiállítás foglalkozik Sopron és a korona kapcsolatával, és Mesebeli história címmel Mátyás király valós és mesebeli alakját is bemutatja egy kiállításunk. Egy feladatlap segítségével önállóan végigjárható családi kalandjátékra hívjuk az érdeklődőket az őszi tanítási szünetben. A feladatlapot kitöltő családokat megajándékozzuk Történelmi Tekergő című kiadványunkkal, amely egy játékos kísérőfüzet gyerekeknek a Múzeumnegyed kiállításaihoz.
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Tanárok és óvodapedagógusok napja
Kultúrpaletta. Múzeumpedagógiai börze - nemcsak múzeumokról!
Program helyszíne: Sopron
Program típusa: kötetlen beszélgetés, rendhagyó múzeumbemutatás
Szeretettel várjuk a pedagógusokat és az érdeklődőket ingyenes kulturális börzénkre, ahol Sopron és környéke kulturális és turisztikai intézményei és vállalkozásai mutatkoznak be a 2023/24-es tanévre szóló programajánlatukkal.

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap