?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról | Gasztrotúra Pelsotól a Balatonig Lejárt program | település: | Keszthely | | múzeum neve: | Balatoni Múzeum | | program helyszíne: | 8360 Keszthely, Múzeum utca 2 | | napszak: délután, este | program típusa: előadás, kézműves foglalkozás, rendhagyó műtárgybemutatás | célközönség: családok, felnőttek, gyermekek, középiskolások, mozgáskorlátozottak, múzeumpedagógusok, nyugdíjasok, pedagógusok, szülők | | Korokon átívelő kalandozásra hívjuk az érdeklődőket az ételek és a bor világába. | A római ételkészítési és étkezési kultúra kapcsán szó esik a római konyha alapanyagairól, illetve azok mai megfelelőiről, amelyekből kóstoló is készül. Archeobotanikus vezet be a kísérleti régészet eredményeibe, régészünk mesél a római borkultúráról, végül borász kalauzol át a jelenkorba borkészítési és borfogyasztási szokásaink bemutatásával. Mindemellett kézműves foglalkozásunk keretében római kori ivóedényt készítünk agyagból. | | Honlap: | balatonimuzeum.hu | | E-mail: | muzeumpedagogia@balatonimuzeum.hu | | | | | | Programidőpontok: | 2024. OKT 12. 14:00 - 20:00 | | | | |
| | | A múzeum további programjai | | | Madarat tojásáról – természettudományi kiállításmegnyitó | Lejárt program | Program helyszíne: Keszthely | Program típusa: időszaki kiállítás | | Kiállításunkon természettudományi gyűjteményünk ékköveivel találkozhat! | | | | | | | | A Balatoni Múzeum első néprajzkutatója – Emlékkonferencia Sági János születésének 150. évfordulójára | Lejárt program | Program helyszíne: Keszthely | Program típusa: előadás | | A konferenciaelőadások Sági János életéhez és munkásságához, kutatási eredményeinek hasznosításához és továbbviteléhez kötődnek. | | | | | | | | Mesterségek Napja | Lejárt program | Program helyszíne: Keszthely | Program típusa: családi program, kézműves foglalkozás | | Az évek során hagyománnyá vált, hogy a Mesterségek Napján nagy hangsúlyt fektetünk az főzéshez és sütéshez szükséges alapanyagok feldolgozásának menetére. | | | | | | | | | |