RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Programok
?Ha tetszett a múzeumi program, a csillagra kattintva értékelheti. A programot a Facebookon is ajánlhatja a Facebook Tetszik gomb segítségével. Kérjük, az oldal alján írja meg véleményét vagy tekintse meg, mások hogyan vélekedtek a programról
Geotóp nap Lejárt program
település:
Tata
múzeum neve:
Kuny Domokos Múzeum Múzeum adatai
program helyszíne:
2890 Tata, Öregvár, Váralja u. 1-3.Térkép
program típusa: családi program, tematikus foglalkozás
célközönség: családok, fiúk, gyermekek, lányok, nyugdíjasok, óvodások, szülők
A Kuny Domokos Múzeum 2016 óta szervez Geotóp napot az ELTE Tatai Geológus Kert és az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum közreműködésével.

Idén több tematika mentén szervezzük meg a programot. 2016 óta hagyományosan foglalkozunk az Év ásványa és Év ősmaradványa adott év nyerteseivel és a következő év jelöltjeivel „ásvány játszóház”, „őslény simogató” formájában. Új eleme a napnak, az „Óvakodj a mamuttól!” elnevezésű beszabaduló kalandjáték, melynek során
kutatócsoportokban (klimatológusok, geológusok, palebotanikusok, paleozoológusok) haladva kell a saját
feladatokat és egy nagy közös projektet megvalósítani. A játék kiváló csapatépítő,
kommunikáció-fejlesztő jelleggel bír, miközben a résztvevők játszva tanulhatják meg a kutatási területekhez kapcsolódó tudásanyagot. Ezt kiegészítve tervezünk egy öko- kézműves sarkot, ahol ötleteket adunk, hogy milyen újrahasznosítási lehetőségei vannak pl. a PET palackoknak, a műanyag kupakoknak, a papír hulladéknak stb.

Honlap:
www.kunymuzeum.hu
E-mail:
info@kunymuzeum.hu
Ingyenes program!
Csak természetesen
Programidőpontok:
2023. OKT 14. 09:00 - 16:00
A múzeum további programjai
Értékeink újratöltve
Értékeink újratöltve
E. F., avagy Te mit tennél a helyedben?
E. F., avagy Te mit tennél a helyedben?
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Program típusa: egyéb
A Kuny Domokos Múzeum egy kaland- és szerepjáték kidolgozását tűzte ki célul. Ez azonban sokkal több lesz, mint egy fotelben egy nap alatt átélhető kaland. A történet csak úgy lesz végigjátszható, ha a résztvevők az eredeti helyszíneket is felkeresik, megismerik, az ott vagy azok kapcsán elrejtett kódokat, rejtvényeket megfejtik. Történelmi, művészettörténeti élményeket kínálunk és száz évnyi időugrást, hiszen a játék hátterét Esterházy Ferenc gróf (1896 – 1939) kora adja.
Csak természetesen
Csak természetesen
Csak természetesen - borvígasság újratöltve
Csak természetesen - borvígasság újratöltve
Lejárt program
Program helyszíne: Tata
Regisztráció szükséges!
A Kuny Domokos múzeum hagyományteremtő szándékkal a Múzeumok Éjszakájának programjaként szervezte meg első alkalommal borvígasságát. Programsorozatunk második eseményét ismét egy jelentős, országos kezdeményezés keretében szervezzük meg. A Múzeumok Őszi Fesztiváljának tematikájához illeszkedve társszervezőinkkel együtt tovább folytatjuk borkulturális kalandozásunkat. A Neszmélyi Borvidék borászatait bemutató újabb programmal a „Csak természetesen” tematikához illeszkedve, olyan borászatokat látunk vendégül, akik az ökológiai szőlőművelés, a természetes borkészítés és a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva készítik nedűiket. Vendég borászatok: Turay Családi Pincészet, Szivek Pince.

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap