RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > Budapesti programajánló – 2018.  október ...

Budapesti programajánló – 2018. október 29 - november 04.

Múzeumpedagógiai foglalkozást keres diákjai számára? Múzeumba vinné az osztályát? Válasszon a Őszi Fesztivál programjai közül, és töltsön el osztályával néhány izgalmas órát valamelyik budapesti múzeumban.

 

MITHRÁSZ NYOMÁBAN

A Mithrász kultusz rejtelmeibe, történeteibe, csillagképi összefüggéseibe, valamint a beavatási fokozatokba nyerhetnek betekintést azok a diákok, akik részt vesznek az Aquincumi Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásán. A misztérium vallás kultuszhelyén, vagyis a mithraeumban pedig testközelből élhetik át azt, amit az ókorban csak egy szűk társadalmi réteg ismerhetett és tudhatott magáénak.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=498

 

CSEHOV MŰVEK, RENDEZŐI KONCEPCIÓK

Szerettek színházba járni? Érdekelnek a klasszikus előadások? Szeretnétek tudni, hogyan kell egy-egy előadást elemezni? Ennek a módszerét sajátíthatjátok el a Bajor Gizi Színészmúzeumban, ahol Csehov művek előadáselemzése során ismerkedhettek meg a különböző rendezői megoldásokkal. A foglalkozás anyagát az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Audiovizuális Archívuma adja, így négy különböző rendező Sirály vagy Három nővér előadásának elemzésével kerülhettek közelebb az orosz irodalom e klasszikusaihoz.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=9

 

HÁZHOZ MEGY A NAGYTÉTÉNYI KASTÉLY!

Óvodásoktól a végzős diákokig ajánl múzeumpedagógiai foglalkozásokat a Nagytétényi Kastélymúzeum népszerű bőröndprogramjával. A múzeumpedagógiai foglalkozásokon három témával ismerkedhetnek meg a gyerekek. Márkus tréfájában Mátyás király udvarába csöppennek a diákok, ahol megismerkednek a tréfás kedvű bolonddal, aki vidám próbák elé állítja az udvar népét, sőt, talán magát a királyt is! A 18. század különleges hangulatával, a szűk fűzők, hatalmas abroncsok, rizsporos parókák, csipkés zsabók világával ismerkedhetnek meg a tanulók a Barokk korkörkép foglalkozáson. Szerepeink című pályaorientációs foglalkozáson a fiatalok egy múzeum belső életével, szerepével, a benne dolgozók munkájával, a benne őrzött műtárgyak sajátosságaival, millió apró kulisszatitkával ismerkedhetnek meg.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=296

 

KIÁLLÍTÁS-TERVEZÉS TANÁROKNAK-TANÁROKKAL

Kötetlen beszélgetésre hívja a pedagógusokat a Hadtörténeti Múzeum, hogy megismerjék a pedagógusok igényeit, ötleteit a második világháború korszakának bemutatásával kapcsolatban. Az apropót az adja, hogy 2020-ban lesz a második világháború lezárulásának 75. évfordulója. Erre készülve, előre tekintve szeretne a múzeum szorosabban együttműködni az oktatási intézményekkel, pedagógusokkal. A kötetlen beszélgetésre a második világháborús állandó kiállítás megtekintése után kerül sor.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=580

 

 

Csehov művek elemzése a Bajot Gizi Színészmúzeumban
Házhoz megy a nagytétényi kastély

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap