RólunkTematikákProgramokHírekGalériaSajtószobaPartnereink
Nyitólap > Hírek > SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ VELÜNK! – Izgalmas ...

SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ VELÜNK! – Izgalmas szabadtéri programok az Őszi Fesztiválon

A “Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!” tematikához kötődő programok testi-lelki-szellemi felüdülésre hívják a Múzeumok Őszi Fesztiváljára érkezőket. Mindegyikben nagy hangsúlyt kap a természet közelsége, a mozgás, hiszen a helyszínek sétálva, kerékpárral közelíthetőek meg. A programok célja, hogy a települések nevezetességeit, műemlékeit bemutassa, kötődve például egy-egy történelmi eseményhez, vagy a település egy híres alakjához. 

Várjuk szeretettel a kultúra, természet és mozgás szerelmeseit!

 SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ VELÜNK! – Izgalmas szabadtéri programok az Őszi Fesztiválon  SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ VELÜNK! – Izgalmas szabadtéri programok az Őszi Fesztiválon  SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ VELÜNK! – Izgalmas szabadtéri programok az Őszi Fesztiválon  SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ VELÜNK! – Izgalmas szabadtéri programok az Őszi Fesztiválon  

A programajánlót – Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ) keretében – Tóth Zelma Kincső, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium 9.osztályos angol szakos tanulója készítette. Fogadják szeretettel!

 

ISMERD MEG A VÁROST

Kincskeresésre invitálunk benneteket, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, “nyugati kapujába”. Fedezzük fel együtt Tiszavasvári szellemi-történelmi-kulturális kincseit! Emlékezzünk Vasvári Pálra, a márciusi ifjak egyikére, miközben bebarangoljuk a várost. Találkozzunk október 2-án! A program ingyenesen látogatható.

Ismerd meg a várost! - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)


KERÉKPÁRON MADÁCH ÉS MIKSZÁTH NYOMÁBAN

Tekerjünk együtt kerékpáron híres íróink lábnyomai mentén. Hány szálon kötődik Madách Imre a Palócföld fővárosához? Mikor nyomtatták ki Az ember tragédiájának első kötetét? Összesen hány fajta kiadása van az említett műnek? Brazíliával milyen kapcsolata van a Madách névnek? Hogy jegyezték be Mikszáth nevét születésekor? Szerelmét miért vette kétszer feleségül? Minden kérdésünkre választ kaphatunk ezen a nagyszerű programon.  A táv körülbelül 15 kilométer, mindenkinek ajánljuk, aki edzené a szellemét és testét! Október 2-án tekerjünk együtt!

Kerékpáron Madách és Mikszáth nyomában - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

HELYTÖRTÉNETI SÉTA – A BUDAFOKI PINCÉK VILÁGA

Ha érdekel a borkultúra és az építészet, akkor október 9-én látogass el Budafokra. A borpincék világát két egyetemi docens mutatja be számodra, s ezt követően egy másik kulturális program részese lehetsz a Magdolna Udvar helytörténeti Gyűjteményében. Gyere, vár Téged a Seybold-Garab pince, és annak története október 9-én.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=264

 

BUDAI VÁRSÉTÁK 

Fővárosunk élő történelem, s bár azt gondolhatjuk, jól ismerjük a látnivalóit, még korántsem láttunk mindent. Ha szeretnél legalább egyet igazán jól megismerni, járd körbe a Budai Várat szakértői vezetéssel, és fedezd fel a királyi, egyházi és hivatali központ mellett lakóhelyként szolgáló Várhegyet. Légy Te, aki a vársétát követően már turistákat lenyűgöző informáltsággal beszélsz majd Buda leghíresebb épületeiről, például a Budavári Palotáról, vagy a Mátyás templomról! Szeptermber 30-tól október 30-ig több időpontban várnak a szervezők.

http://oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=36

 

A TERMÉSZET HARMÓNIÁJA

Te is egy kis mozgásra, és a természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségre vágysz? Akkor a mátrai gyalogtúra Neked szól! Minden érzékszervedet kényezteted, ha részt veszel ezen a gyönyörű, őszi sétán, illetve a geológus és gombaszakértő vezetőknek köszönhetően még a Mátra élővilágát is megismerheted. Október 9., 16 és 23–án vár a Mátra!

http://www.oszifesztival.hu/programok_hu.html?pid=470

 

LEGNAGYOBB ÁRUHÁZ, LEGNAGYOBB VÁLASZTÉK!

Vajon dédmamáink “plázáztak”-e Budapesten? A válaszunk, hogy a lehetőség akkoriban is meg volt erre, bár a választékot tekintve korlátozottabban. Október 16-i sétánkon a híres, nagy áruházak helyeit járjuk végig a Rákóczi út mentén, mely neonreklámmokkal hívogatta a vásárlókat. Úttörő, Lottó, Corvin, Otthon, Verseny...Az idősebbeknek nosztalgia, a fiataloknak egy életérzés bemutatása. A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában vásárolhatnak előzetesen jegyeket a részvételhez.

Legnagyobb áruház, legnagyobb választék! - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

KERÉKPÁRRAL A MALOMSZÖGBE

A Szolnoki Tájháztól indulva biciklire pattanunk és a Malomszögi-hídhoz tekerünk, ahol felidézzük a 1849. március 5-i csatazajt. A Zagyva folyó felett 5 híd ível át, de vajon a Malomszögi-híd eredeti pompájában vezet át a folyó felett? Árvíz idején bújócskázik-e velünk? Utunk során élvezhetjük a végtelen szabadságot, a szellőt mely simogatja az arcunk és gyönyörködhetünk az őszi színekben pompázó fákban.  Az október 16-i programon való részvételhez előzetes regisztráció és finomságokkal megpakolt piknikkosár szükséges. Gyermekekkel is teljesíthető a túra, várunk mindenkit szeretettel.

Kerékpárral a Malomszögbe - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

SALGÓ VÁRA

Túránkon a Medves-fennsík csúcsát megkoronázó Salgó várhoz megyünk. Hogy vehették be a várat egy kerekekre rakott fatörzs segítségével? Vajon Mátyás király serege járt-e a várnál? Volt-e török kézen? Mi a kapocs Salgó vára és Petőfi Sándor között? Minden kérdésünkre választ kaphatunk október 16-án ezen a pompás, őszi túrán.

Salgó vára - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

AZ OPERETTKIRÁLY

Ki ne hallott volna Hajmási Péterről? Vagy arról, hogy a lányok angyalok? 2021. október 22-én együtt dúdolhatjuk ezeket a dalokat egy könnyed városnéző séta keretén belül, a Balaton fővárosában, Siófokon! Ismerjük meg a híres operettszerző, Kálmán Imre életének fontos helyszíneit, eseményeit és a szerző műveit. Előzetes regisztrációt követően, mindenkit várunk szeretettel!
“Gyerünk, gyerünk, gyerünk, mert gyors az élet”

Az operettkirály - Programok - múzeumok őszi fesztiválja, múzeum - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 (oszifesztival.hu)

 

További programokért kérjük látogasson az Őszi Fesztivál programkereső oldalára.

 

 

Családbarát Múzeum

Kultúra.hu

Programkeresés helység szerint

Programkeresés dátum szerint

Szalmai programok

Magyar Múzeumok

Event@Hand MŐF

KapcsolatImpresszumFelhasználási feltételekMŐF 2022MŐF 2021MŐF 2020
Nemzeti Kulturális Alap